z
2221, szigorúan szabados viszonyok
Stan es Pan
A nagy Gatsby

2014. február 28.

Tahereh Mafi - Ne érints (Ne érints 1.)

0 megjegyzés

Egy könyvesbolti túrán találtam rá. Az ismertető, és a borító azonnal megvettek magának.

A történet egy 17 éves lányról, Juliette-ről szól, aki már jóideje egy magáncellában raboskodik. Azután került ide, miután már nem tudtak mit kezdeni vele. Megölt valakit pusztán azzal, hogy megérintette.
Nem tudják, miért halálos a lány érintése, viszont adnak neki egy szobatársat egy Adam nevű fiú személyében.
Ismerős neki valahonnan a srác, de kezdetben nem tudja hova tenni.
Majd váratlanul elhurcolják őket és egy erődben találja magát, ahol egy őrült, hatalomra éhes, 19 éves fiú próbálja betörni Juliettet, hogy demonstrálja az erejét. Amikor a lány többször is megtagadja ezt a kérését, olyan dolgot tesz, amivel a lányt belekényszeríti számára kényelmetlen szituációkba. A srác mindenképpen el akarja érni, hogy a lány csatlakozzon hozzá, és az ő oldalán használja fel a képességét a harcban.
Juliette belekerül tehát egy olyan csatába, ahol őt eszközként, fegyverként használnák fel. Viszont, mint oly sokszor, itt is megtalálható az ellenállás, és egy titkos mozgalom, mely akkor siet a lány segítségére, amikor nem is számít rá...

Első körben kapunk egy kis ízelítőt a világból, amiben a történet játszódik. Van egy úgynevezett Regeneráció nevű szervezet, aminek feltett szándéka, hogy regenerálja a világot. Létrehozzák az egységes nyelvet, és próbálják kiszűrni a gyengéket.
Ugyanakkor a technikai fejlettségükkel elérik, hogy klónozzák az ételeket (egy szerkezetbe beteszik, és lemásolja a behelyezett dolgokat). Mindenki kimért fejadagot kap a nyomornegyedekben, és egész településrészeken tűnnek el a felnőttek - magyarázat nélkül hagyva ezt a részt, hogy hogyan, vagy miért. A világ felépítésével kapcsolatosan tehát itt-ott akadtak kérdések, és némi ellentmondás, ami remélhetőleg a folytatásokban majd tisztázódik.

A könyvbeli karaktereket egy szóval le lehet írni: papírmasék. Mindenki vagy csak jó, vagy csak rossz oldali szereplő.
Főhősünk, Juliette az abszolút jó, aki soha nem csinál semmi rosszat, nem hoz rossz döntést. Szenved attól, hogy nem érinthet meg senkit, és elvileg őt sem érinthetik meg. Ez egy kétséges pont a könyvben, hogy hol nem lehet őt megérinteni? Egyik pillanatban még azt vallja, hogy az egész testét nem lehet megérinteni, a következő pillanatban már csak a keze érinthetetlen, aztán megint az egész teste... nem lehetett volna leszögezni rögtön az elején, hogy működik pontosan ez az erő? Amikor valakinek sikerül őt megérintenie (máshol, nem a kezét), a lány utána teljesen megrémül, hogy ő vajon meg tudja érinteni az illetőt? Mindezek mellett számtalanszor megkérdőjelezi, bízhat-e egyes emberekben, ennek ellenére mindent azonnal elhisz.
Az ő szemén keresztül látjuk az eseményeket, és legtöbbször szívesen hozzávágtam volna egy oxigénpalackot. Képzeljük el, mintha Vadócot (X-men) összegyúrtuk volna Dart Vaderrel (Star Wars): "nehezen kaptam levegőt... ha hozzám érsz, elveszem az életerődet, és hogy az milyen fejedelmi érzés... nekem legalábbis, te meg fetrengj fájdalom közepette..." Rengetegszer elismétli, hogy itt vagy ott miért állt el a lélegzete, vagy szedte nehezebben a levegőt. Aztán később másoknál is légzési nehézségeket tapasztal.
Juliette egyébként életképtelen karakter, aki mindig segítségre szorul, nem tud kiállni magáért. Abszolút nyugodt, akinek tök fölöslegesen van nagy hatalom a kezében, nem tudja vele megvédeni saját magát, és még mások védelme érdekében sem használja fel. Ezt viszont a regény vége felé kezdi kissé kinőni, mikor kezdi elfogadni magát. Ezzel némileg pozitívabb karakterré vált, de nem tudta elfeledtetni a regény első felében előforduló negatívumokat.
Azt pedig egyszerűen nem értettem, hogy Warner csupán 2 évvel idősebb nála, mégis végig magázza. (Castle bezzeg a végén hol tegezi, hol magázza a lányt.) Máskor pedig olyan dolgokat is tud, amit nem lenne szabad neki - ami tipikus hiba akkor, amikor valaki E/1-es mesélőt használ, és nem figyel rá, hogy ne mutasson be olyan dolgot, ami esetlegesen a háttérben, a karaktere jelenléte nélkül történik.
Főhősünk tehát a világon a legcsinosabb, lelkiismeretes és mindezek mellett naiv, buta figura, aki tipikus MarySue.

Adamet csalinak dobják be a mély vízbe, végül kiderül, hogy kicsit többet tud, mint szabadna. Ő is abszolút jó, aki szintén nem tud rosszat cselekedni. Néha azért adnak fegyvert a kezébe, mintha megpróbálnák bemutatni, hogy de hát ő sem jó. Majd ezt a képet teljesen lerombolja a kijelentéssel, hogy csak mozgásképtelenné teszi az embereket, nem öl meg senkit...

Warner pedig a már említett csakis rossz figura, aki lelketlenül megöl mindenkit, aki maga mellett akarja tudni a legnagyobb fegyvert, és ezért mindent megtesz. Noha neki kellene a főgonoszt játszani, az ellenszenves zsarnokot, mégis sajnáltam őt. A rettenetes gyerekkora után teljesen érthető volt, hogy úgy cselekedett, ahogy.

Alakult egy szerelmi sokszög is a történet során, ami legtöbbször mesterkélt és filmszerű. Sosem szerettem a csöpögős, romantikus jeleneteket, itt viszont nagykanállal kapunk belőle. Akárcsak az idegesítő párbeszédekből, amiknél folyamatosan ugyanaz a mondanivaló, és nagy ritkán kapunk másféle megfogalmazást, és más tartalmi lényeget. A párbeszédek az esetek kis részében viszik előbbre a történetet.

Az alig 300 oldalas könyvnél úgy az utolsó 100 oldal volt igazán élvezhető. Juliette menekülése, az átalakulása, ahogy elfogadja önmagát, ahogy olyanokra talál, akik hozzá hasonló sorsúak, mind-mind azt erősítették meg, hogy a folytatásban még okozhat meglepetéseket Mafi, ez az első könyves írónő. Nem tudom, ennél közrejátszott-e az, hogy X-menes benyomást keltett a vége (ahol Xavier megtanult járni), de az utolsó 100 oldal végre pörgős és érdekes.

Összességében nézve kezdő kötetnek annyira nem rossz, viszont van még min csiszolnia (például a szerelmi szál). Kíváncsian várom, mit tartogathat még a folytatás ezek után. 
Folytatás...

2014. február 23.

Könyves bolti-túra - 1. felvonás

0 megjegyzés

Sokszor olvasok olyat a neten, hogy könyvesbolti eladók leírják, milyen (mondjuk úgy) "érdekes" dolgokat tudnak kérdezni vagy produkálni a vevők, mikor bemennek a boltba, és nem találnak valamit.

A másik oldalról ritkán hallunk, hogy mi érdekeset találhat a könyvesboltban, pedig biztos, hogy sokaknak volt már olyan élménye könyvesboltban, ami megdöbbentette, nem számított rá, vagy esetlegesen pontosan az eladó bánt vele                      kedvesen/idegeskedően/lekezelően/lelkesen stb...

Szeretném veletek megosztani a legérdekesebbnek talált könyvesboltos momentumaimat. Mivel olyan sok volt, hogy egy kezemen nem tudom megszámolni, kis adagokban mesélném el őket.

1. Akaratlanul történt ajánlás
Barátnőmmel bementünk a boltba, hogy nézelődjünk. Közben ki-ki szokásához híven sorolta a polcok mentén elhaladva, hogy melyik könyvet olvasta, és hogy tetszett neki. Valahogy elkeveredtünk az ifjúsági részhez, ahol az egyik polcon mesés könyvek, a másik polcon ifjúsági irodalom sorakozott.
Akkoriban olvastam a Méreg naplók 1. részét, és a polcon megtaláltam a folytatást. Éppen azt kezdtem ecsetelni, mennyire szeretném már folytatni a sorozatot, mikor arra tévedt egy negyvenes évei elején járó hölgy, egy kisiskolás forma gyerkőccel.
Tovább folytattuk a beszélgetést, hogy melyikünk melyik ifjúságit olvasta el, és lelkesen meséltük a másiknak, hogy miről szól, érdeme-e elolvasni. Amikor már nem találtunk kivesézni valót, átmentünk a szomszédos "romantikus" polchoz, mikoris megböködtem barátnőmet, hogy nézzen kicsit vissza.
A hölgyike ugyanazokat a könyveket emelte fel, amiket előtte mi is. Elolvasta a fülszövegeiket, majd az egyiket a kosarába dobta, magához intette a gyerkőcöt mondván, hogy "sikerült kiválasztania az ajándékot", és távoztak.
A hölgynek sikerült egy olyan könyvet elvinnie, ami szerintem jó kis olvasmány volt. Ha tizenéves gyermeknek vitte, tökéletes választás.

2. Lelkes és segítőkész könyvesboltosok - hada - egy helyen
Nem szoktam szeretni, ha bemegyek a könyvesboltba, és rám akaszkodik az eladó. Ez azt jelenti, hogy nagyon lelkesen odajönnek, megkérdezik, mit keresek. Amikor kijelentem, hogy csak nézelődni jöttem, akkor már visszafogottabb a lelkesedés, viszont van egy olyan jelenség, hogy "ha a fogyasztó látja a terméket, kialakul benne a szükséglet a termék iránt." (Lefordítva: meglátni, megszeretni, megvenni.)
Akkor megyek céltudatosan segítséget kérni az eladóktól, ha: sietek és tudom a konkrét könyvet, amit megvennék (tehát kizárólag olyan esetben, ha nem nekem lesz a könyv).
Azon a bizonyos napon nagyon siettem. Mindössze fél órám volt rá, hogy elintézzem a könyvvásárlást, szerezzek ebédet, és elinduljak a bevásárló központból. Odamentem a pulthoz, és egy illedelmes köszönés után megkérdeztem, hogy XY könyv megtalálható-e a boltban. Azonnal jött a katalógusozás, és az információ, hogy van belőle, a boltban van belőle, azonnal elmegy, odahozza stb...
Amikor üres kézzel tért vissza az eladó egy perccel később, kicsit megijedtem, hogy talán mégsincs meg az adott kötet. Beszólt egy munkatársának egy hátsó helyiségbe, hogy hol található az a darab, mert ahova a gép írja, ott nincs. Ketten kezdtek bele a kutatás folytatásába, és amikor már kb. 10 perce nem találták, kezdtem gyanakodni, hogy ebből nem fog kisülni semmi jó.
A boltban jóformán rajtam kívül nem volt senki, úgyhogy ketten nyugodtan pásztázták végig a polcokat. Amikor a második körbenjárásuk után sem találták, ismét beszóltak hátra, hogy kellene segítség a keresésben.
Már négyen keresték nekem a könyvet, már 30 perce zajlott a hajtóvadászat, már felgyulladt az arcbőröm, annyira pirosodtam, hogy milyen extrém dolgot kérhettem, hogy ennyire nem található sehol. Végül csatlakozott egy ötödik munkatárs is a kereső osztaghoz, mikor 45 perc kitartó keresés után az egyik eladó megjelent a sorok közül a keresett könyvvel a kezében, és az alábbi felkiáltással: "MEGVAN!!!"
Olyan gyorsan fizettem, mint a villám, olyan gyorsan húztam el a boltból, mint akit üldöznek, és amíg az arcbőröm vissza nem nőtt, és normál színt nem kapott, addig nem tértem vissza...


Azt hiszem, ezek még egészen hétköznapi történetek voltak. A későbbiekben elmesélnék egy könyvesboltban lefolytatott családi viszályt, egy adag boruló könyvespolcot, és egy pár hiányzó könyv esetét, amiről kiderült, hogy nem csak én hiányolom... 

Ha van neked is hasonló könyvesbolti élményed, írd meg kommentben, vagy e-mailben!

Gyűjtsük össze izgalmas könyvesbolti élményeinket!
Folytatás...

2014. február 20.

Jenny Downham - Amíg élek

0 megjegyzés

A Facebookon valaki kitette a film trailer és ajánlották, mennyire jó. Aztán megláttam az alapötletet, és beugrott a Bakancslista. Mikor megtudtam, hogy a Most jó című filmnek ez az alapja úgy gondoltam, addig nem nézem meg, míg a könyvet nem olvastam.

Tessa 17 éves. Öt éve küzd a rákkal, mely egyre jobban kezdi felemészteni a testét. Naphosszat a szobájában gubbaszt, és nem csinál semmit. Nem megy iskolába, de a ház többi részébe sem, ha nem muszáj.
Apja egyedül neveli őt, és Cal nevű 11 éves öccsét, ami nem könnyű. Tessának ugyanis állandóan kezelésekre kell járnia, néha vérátömlesztést kap, néha "csapolást".
Tessának viszont van mása is a betegségen túl: egy lista azokról a dolgokról, amiket meg akar valósítani, mielőtt meghal. Még nem is élt, de szeretne 10 dolgot kipróbálni az életében. Ehhez Zoey is segítőtársul szolgál neki. Barátnője megígéri, hogy segít neki a lista teljesítésében.

Mikor Tess már az első tétellel elakad, Zoey lendít rajta egyet, és nem hagyja, hogy feladja.
1. tétel: lefeküdni egy fiúval.
Tessa szerette volna kipróbálni a motorozást...

Ezt még megannyi tétel követi, amik között akad törvényellenes. Ilyen a drogozás, vagy az, hogy törvénysértést akar szándékosan elkövetni - amiből egy bolti lopás sül ki. Akad egy-két tétel, ami nem ennyire "durva", és semminemű jogszabályba nem ütközik.
Tessa annyira arra koncentrál, hogy nem tudja, mennyi ideje van vissza, hogy észre sem veszi a körülötte levő embereket.
Kissé késve jut tudomására Zoey problémája, majd apja és anyja ügyei, ami arra sarkallja, hogy módosítsa a lista néhány pontját, és még jópárat hozzáadjon...

Ahogy egyre közelebb kerül a véghez, Tessa teljesen megváltozik. A dacos, depressziós kislányból egy a helyzetét elfogadó, mondhatni felnőtt nő válik. A legapróbb dolgokra is felfigyel, legyen szó egy lehulló falevélről, vagy egy hópehelyről. Rátalál a szerelemre, és a végén megleli a boldogságát.

A regény hangulatát végig meghatározza Tessa szenvedése, körbelengi a halál, amit itt-ott a lány szarkasztikus beszólásai némileg oldanak. Igaz, humorát a könyvben szereplő orvosok és nővérek nemigazán értik, amin Tessa meg is ütközik kissé.

A könyv eleje tehát olyan, mint maga a főhősnő: gyerekes. Tessa keresi az utat, amin járnia kell, a hangját, hogyan kellene élnie az előtte levő kevés időt. Érthető, hogy először olyan badarságokra fecsérli az idejét, mint a bolti lopás, meg elköti az apja kocsiját. Azt hiszi, hogy ezek olyan dolgok, amiket feltétlenül meg kell tapasztalnia, míg meg nem hal. Aztán rájön az élet igazi titkára, és teljesen más célokat tűz ki maga elé, ami megváltoztatja a listát is.

Egyszerűen gyönyörű könyv, ami tele van csodával, szépséggel, ábrándokkal és szomorúsággal, örömmel és szerelemmel, családdal és szeretettel. Egy kislány meséje arról, hogyan változtatja meg a halál közelsége, és válik felnőtté néhány hónap alatt...

••••••

ui.: A könyvből film készült Most jó címen, melynek az alábbiakban láthatjátok a trailerét. Hamarosan a filmről...

Folytatás...

2014. február 16.

Naplóbejegyzés (# 8.)

0 megjegyzés

Valami más lett. Az utóbbi napokban valahogy visszatért az olvasási kedvem, és jóformán falom a könyveket. Úgy érzem magam, mint egy kisgyerek, aki megannyi új játékszert kap, és játszik velük, míg ki nem merül.

Álmatlan éjszakát okoz minden egyes félbehagyott könyv, és megnyugtat, mikor elmerülhetek egy-egy világban.
A mostanában üres bámészkodással telő vonatutakat felváltotta ismét, hogy végig olvasom azt a 2,5-3 néha pedig többre duzzadó vonatutakat. Olyan, mintha elmerülnék valamiben és úsznék, lebegnék... még a jó szavakat sem találom rá. 

Szombaton pedig úgy éreztem magam, mint kisgyerek a játékboltban. Könyvesboltban sétálgattunk egy barátommal. Úgy néztem a könyvekre, mint kisgyerek a cukrokra. Gondolatban elképzeltem, ahogy az általam áhított könyveket belepakolom mind a kosárba, és a földszinten beparkol egy kamion, hogy raklapszám kerülhessenek fel rá az általam válogatott kötetek. Otthon persze nincs elég hely a könyvespolcokon, úgyhogy házbővítési terv - mire fel addig is az udvaron alszom.

Na jó, ebben azért volt némi túlzás. Szerencsémre a legutolsó könyvespolcos renoválás után maradt még egyetlen fennmaradó polcom, ami olyan üres, hogy néhány pók a kipakolás után azonnal hálót szőtt az egyik sarkába. Azóta oda teszem be azokat a könyveket, amiket olvastam, írtam róla, de még nem volt időm beilleszteni az olvasott polcaim ökoszisztémájába (lefordítva: lusta voltam megnézni, hogy az írók szerinti ábécé sorrendben hova illeszkedik az adott darab).

Valahogy a legváltozatosabb műfajokra vágyom. A könyvesboltból elhozott Amíg élek (Jenny Downham) olyannyira megmozgatta a fantáziámat, hogy azonnal nekiestem, és vele töltöttem 2 órácskát az éjszaka folyamán. A feléhez érve elfogyott a lendület és az energia, és mikor már harmadszor olvastam el egy mondatot, hogy felfogjam az értelmét, akkor döntöttem úgy, hogy inkább  folytassuk másnap.
Landolt még nálam egy Ne érints (Tahereh Mafi), amiről jót még nem olvastam, de ez sosem tántorítana el. A borítójába beleszerettem, az alapötlete tetszik, úgyhogy egy "miért ne?"-t megér.

Egyébként is egy bosszú kötet a részemről. Az Egy ropi naplója (Jeff Kinney) -t kerestem, de jobban elbújt, mint a Twilight (Stephanie Meyer), úgyhogy nemhogy az első kötetet nem találtam meg, egyiket sem. Innentől kezdve azt hiszem, azt inkább angolul fogom beszerezni. Amúgy is úgy kezdtem el, akkor maradjunk annál a formulánál, ha már magyarul nem akarja magát nekem adni...

A molyon a kívánságlistám szerint reggel még 439 könyv volt, most már azért mérséklődött. Lekerült róla ugyebár az Amíg élek, levettem róla a Vérszívó démonk -at (Christopher Moore), amit egyébként Lenától kaptam születésnapomra (annyira nem járok molyra, hogy csak most sikerült levennem), lekerült továbbá az Egy képzeletbeli barát naplója (Matthew Dicks), amit Kispinvintől kaptam. Már egy ideje nálam raboskodott a kötete, és mondta, hogy előbb-utóbb úgyis megszabadult volna tőle. Probléma: megoldva ;) Levettem még az Agatha Raisin és a paráza lódoktor (M.C.Beaton) című könyvet, melyet egy 2+1 akció keretein belül sikerült beszereznem.

A kívánságlistám az, amit molyon így, vagy úgy, de meg akarok szüntetni. Jelenleg 435 könyv szerepel rajta, amik között akad manga is, illetve angol darabok. A goodreads-en jelöltem mostanában más köteteket, amiket szeretnék, úgyhogy már nem merem összeadni a két listát, hátha infarktust kapok az eredménytől...

Erre mondom azt: túl sok könyv, túl kevés idő...
Folytatás...

2014. február 15.

Sorozatok folytatásai (1.csomag)

0 megjegyzés

Az utóbbi időben kissé lemaradtam azt illetően, mikor mi jelent meg, ugyanis a fogadás ideje alatt teljesen mindegy volt. Most viszont íme sorozatok folytatásai (megjelentek, és még meg nem jelentek vegyesen):

Danielle Trussoni: Angelopolis - Angyalok városa (Angelology 2.) - MÁR KAPHATÓ

Fülszöveg: 
Tíz év telt el azóta, hogy Evangeline a mennyei lant elpusztítása után angyallá változott. Tíz éve nem találkozott Verlaine-nel, aki tudományos pályáját hátrahagyva csatlakozott az angelológusokhoz, és az egyik legkiválóbb angyalvadásszá képezte át magát. Sorsuk ezúttal Párizsban keresztezi egymást, ahol Verlaine egy felismerhetetlenségig megcsonkított nefilim holttest mellett Evangeline iratait találja meg. De mielőtt felocsúdhatna a sokkból, hogy élete szerelme meghalt, olyan eseménysorozat veszi kezdetét, amelynek végkimenetele az egész emberiség sorsát megváltoztathatja. Verlaine-t Moszkvába vezetik a nyomok, ahol az Ermitázs pincéjében évszázados titok tárul fel előtte. Fabergé legendás tojásai elvezetik a hírhedt Raszputyin rejtélyes albumához, amelyben megtalálják Noé orvosságának titkos receptjét. Azt a receptet, amellyel talán sikerülhet megszabadítani a Földet a nefilimek jelentette átoktól.


Rachel Renee Russel - Popsztár (Egy Zizi naplója 3.) -  Várható megjelenés: 2014.04.15.


Fülszöveg:
Nikki, VELED ellentétben én popsztárnak születtem! Amikor a rajongóim meghallanak, hisztériks sikoltozásban törnek ki. Én is sikoltoznék, ha beszakadna a dobhártyám. Mi kell a sztársághoz? Viselkedj úgy, mint egy díva. Körültekintően válaszd meg a barátaidat. Tehetséges emberekből álló slepp szervezése a VIP (very important pop star – fontos popsztár egyéniség) mellé. ÉN!
Nick James - Az invázió (Éghajó akadémia 2.) - MÁR KAPHATÓ
Fülszöveg:
"Jesse Fisher csupán arra vágyott, hogy végre mindenki békén hagyja. Ám mit tehet az ember, ha egy szép napon kiderül, hogy a bolygó jövőjének sorsa az ő nyiszlett kis vállain nyugszik, a világ megmentéséhez kapott társa pedig újonnan megtalált bátyja, aki nem sokkal korábban még gyilkos terveket szövögetett ellene? Ha pedig mindez nem lenne elég, Jesse Fishernek azzal a ténnyel is szembe kell néznie, hogy minden földhözragadtsága ellenére ő még csak nem is földlakó. Remek. Az Éghajó Akadémia második kötetében a gyöngyökért folyó harc folytatódik, Jesse és Cassius pedig ismét menekül ám egymás üldözése helyett a két testvér most kénytelen új ellenségekkel szembenézni: idegen megszállók fenyegetik a Földet, a fiúknak pedig szembesülniük kell az eshetőséggel, hogy talán még ketten együtt is kevesek lesznek a világ ellen. "Benina - Milan könyve (Bíborhajú 4.) - MÁR KAPHATÓ

Fülszöveg: 
Történet egy Iudexről, aki elvesztett valakit, és életében először akkor kezdett érezni.

Eltűnt a Testőröm! 
Nem mintha szükségem lenne testőrre, éppen nekem.
Milan vagyok, Moldomus Iudexe! Tisztavérű! Bíborhajú!
 Nincs szükségem apró termetű, vörös hajú, tudálékos és felettébb bosszantó Trixie Testőrre! A nagyanyjánál is öregebb vagyok, mégis hogyan védelmezhetne ő engem?
Mégis meg fogom keresni! 
Hogy miért?
 Mert!
 Csak!
 Az enyém, és kész!

A fajtámból már csak ketten maradtunk. Vagy mégsem?
 Itt van ez a lány: Kendare, akinek éppolyan a szeme, mint a Testőrömnek, és éppen olyan bíborfénnyel izzik, mint Claire White.
Ha elalszik, magával ragad az álomvilágába, ami talán valóságos.
Ha pedig felbosszantják, kékesen füstölög. Komolyan!

Együtt indulunk Trixie keresésére,
mielőtt baja esne, mielőtt más találná meg, mielőtt egyáltalán eszembe jutna, hogy miért is akarom olyan bőszen megtalálni.

Márpedig a jeget felolvasztja a tűz!


M.C.Beaton - Agatha Raisin és az áradás napja (Agatha Raisin 12.) - MÁR KAPHATÓ
Fülszöveg: 
Hogy begyógyítsa sebzett szívét, miután férje, James elhagyta, Agatha repülőre pattan, és irány a Robinson Crusoe-sziget. Ott találkozik egy nászutas párral, és a sors úgy hozza, hogy az ifjú feleség tragikus módon vízbe fullad. Újra otthon. Agatha nyomban gyanakodni kezd, amikor egy menyasszonyi ruhába öltöztetett fiatal lány holttestét halásszák ki a megáradt Avon folyóból. A rendőrség szerint a lány öngyilkosságot követett el, Agatha azonban a szigeten történtek és saját katasztrofális házasságának fényében eltökéli, hogy utánajár az igazságnak.

M.C.Beaton - Agatha Raisin és a kívánatos káplán (Agatha Raisin 13.) - Várható megjelenés: 2014
Fülszöveg: 
Agatha éppen férfigyűlölő korszakát éli, így eleinte hidegen hagyják az új káplán lenyűgöző szépségéről szóló pletykák. Elég azonban egyetlen személyes találkozás az aranyhajú, kék szemű Tristan Delonnal, s a férfi máris rabul ejti őt, miként a falu összes többi nőnemű egyedét is. Agatha majd kiugrik a bőréből, amikor a káplán vacsorázni hívja, de a másnap ezúttal minden macskajajnál kijózanítóbb: a kívánatos káplánt ugyanis meggyilkolták.

M.C.Beaton - Agatha Raisin és a kísértet ház (Agatha Raisin 14.) - Várható megjelenés: 2014.
Fülszöveg:
A kísértetjárta ház híre felébreszti Agatha nyomozókedvét, míg ki nem derül, hogy csak egy közutálatnak örvendő vén szipirtyóval járatja bolondját az ismeretlen tettes. Aztán az öregasszonyt meggyilkolják, és Agatha Raisin magától értetődően sokkalta otthonosabban mozog a bűnügyek felderítésében, mint szellemirtóként. Botladozásaiból ezúttal sem maradhatnak ki a falubeliek meg a rend helyi őrei, ahogy természetesen a jóvágású szomszéd sem.

Folytatás...

 

Mandi Könyvtára Copyright © 2013 Minima Template
Designed by BTDesigner Published..Blogger Templates · Powered by Blogger