Az árnyékvilág peremén
Csillagfényszövők
Sea Monsters and Other Delicacies
The End of the World
Skulduggery Pleasant
The Last Ever After
Itt nincsenek hercegek
Az ördög köve
Wunderkind. Una lucida moneta d'argento
Stan és Pan

2016. július 3.

Vivien Holloway - A bross (Winie Langton történetek 3.5)

Tudjátok, minél többet olvasok Vivien Hollowaytől, annál jobban rájövök, hogy tetszik, amit csinál. Hogy meglepje olvasóit, kijött ez a kis novellája, A bross, ami egy kis kitekintést ad Winie eredeti történetéből.

A novellát online elérhetővé tették ingyen, miután megjelent, majd kis füzetecskeként a 4. kötet megjelenése mellett kezdték osztani.

Amire abszolút nem lehet panaszunk, azok az egymáshoz remekül illeszkedő borítók. Winie történeteihez olyan borítók kerülnek, amiket eddig kivétel nélkül szerettem (beleértve a 4. kötet borítóját is).

Ennek a résznek a történetét inkább bájosnak mondanám. Milyen lehet egy tolvajokból álló családnál a karácsony? Látogassunk el a Langton familiához, és máris megtudjuk, hogyan lehet kezelhetetlen kölykök garmadájával bírni, hogyan kerül a karácsonyfa a helyére, mi kerül az asztalra...

Persze némi lecke sem árt. Mikor karácsony napján Will megjelenik a Langton házban, Winie elviszi a fiút némi gyakorlásra... Belekeverednek egy meleg helyzetbe, ami olyan gyorsan rendeződik, ahogy jön, majd egy véletlen folytán hozzájutnak ahhoz, amit kerestek...

Eddig is láthattunk már néhány életképet a sorozat folyamán a Langton család "hétköznapjairól", most viszont egy az egyben erre kerül a hangsúly. De kérem, mi másról is szólhatna a szeretet ünnepe, ha nem a családról? A családi összetartásról? Arról, hogy egy rafinált, szemfüles nagyi megpróbálja kihúzni az unokáját a bajból? Arról, hogy apuka a karácsonyfával bíbelődik, míg a díszeknek lába kél?

Maga a történet tehát aranyos, kedves és bájos. Nem hiányozhat az sem, hogy valamit elcsenjen valaki, viszont az itt annyira mellékvágány, hogy nincs is igazán jelentősége, hogy ki megy lopni és mit. Persze kerül bele egy adag "bénázás" is, de valahogy imitt-amott hiányzott belőle a humor.

Talán Winiet is megszállta a "szeretet ünnepe" hangulat, nem tudom, de most nem éreztem annyira csipkelődősnek, inkább olyannak, mintha átvette volna kicsit az apja komor szerepét.

Az írás egyébként hollowayesen letisztult, gördülékeny, és éppen ezért (sajnos) gyorsan a végére lehet érni. Azt hiszem, neki is állok a negyedik kötetnek, hogy ne várakoztassam meg Winiet tovább...

GR-ezők szerint:

Nincsenek megjegyzések:

Az elmúlt hét legnépszerűbbjei

Rendszeres olvasók

Feliratkozás