Responsive Advertisement

2017. augusztus 25.

Joss Stirling - Storm és Stone

Fülszöveg:
Az előkelő bentlakásos iskola borostyánnal borított falai között korrupció, botrány és egy összeesküvés baljós hálózata rejtőzik. 

Az Amerikából jött Raven Stone-nak feltűnik, hogy valami nagyon nem stimmel. Először is ott vannak a titokzatos eltűnések. Aztán a tanárok hazugságai. 
És most pedig a halálos fenyegetések… 
A nyugtalanító történéseket csak tovább bonyolítja a rejtélyes Kieran Storm feltűnése, akinek nemcsak az agya penge, de a teste is döglesztő. 

Sokat gondolkoztam rajta, hogy mit is írhatnék erről a könyvről. Azt, hogy átlagos volt? Igen, az volt. Azt, hogy unalmas volt? Nem, azt nem feltétlenül mondanám.

Eléggé sablonos, hogy van a szegény, árva lány, akit valamelyik nagyszülője (pl. itt nagypapa) nevelget. A lány új iskolába megy, ahol gazdagok veszik körül. Aztán jön az ügyeletes szépfiú, aki titokzatos, nem árul el magáról sokat, nem beszél sokat. Az ügyeletes szépfiúnak van egy kattant barátja.

Minden 2. könyv az ifjúsági piacon valami ilyesmiről szól. Az már mellékes, hogy kiderül a két új diákról, hogy ők beépült titkosügynökök, akik nyomozást folytatnak az iskola falain belül zajló korrupciós és más ügyletekről, ami a gazdag szülőket és csemetéiket érinti.

Amire ugye "senki" (csak minden olvasó) nem számít, hogy a titokzatos szépfiú, aki érinthetetlen, mégis emberére talál, és beleszeret egy lányba, akiért bármit megtenne. Ennek eredményeként kapunk egy igen sablonos és kiszámítható lezárást is.

A problémám az egész sztorival ott van, hogy nem tudtam elvonatkoztatni tőle, hogy mennyire sablonos. Elolvastam és nem éreztem sem katarzist, hogy  ez annyira jó lett volna. Se ürességet, hogy sajnos most el kell engednem a szereplőket, és ki tudja, mikor találok legközelebb ilyen jó könyvet.

Középkategóriás olvasmány, tele kiszámítható és sablonos elemekkel. Olyan, mint az egyszer nézhető film: "Hát ezen is túl vagyunk."

Úgyhogy összességében egy sima közepes. A stílusa sem olyan, hogy hajtson előre az olvasásban, a történet és a karakterek se. Egyszerűen elolvasva és ennyi...



GR-ezők szerint: 

Nincsenek megjegyzések:

Ezeket olvastam legutóbb...

Baby Signs: How to Talk with Your Baby Before Your Baby Can Talk
A ​király esztelen
Red Herrings
Szupernagyi
One True King
Az ​én váram
Kerekerdő meséi II.
Kerekerdő ​meséi
Hideg ország varázslói
Brer Rabbit Again
Viking és tündér - Beteljesedik-e újra az átok?
How Babies Sleep: The Gentle, Science-Based Method to Help Your Baby Sleep Through the Night
Tabuk és dilemmák a gyermeknevelésben
A pénz nem a fákon nő
Segítség, ember!
A slag
Menjek ​vagy maradjak?  Hogyan éljük túl a párkapcsolatot egy narcisztikus mellett?
Vágyakozás
„Anyább” ​anyák
Időtlen

Archívum

Rendszeres olvasók

Postaláda

Név

E-mail *

Üzenet *