Responsive Advertisement

2009. április 25.

Stephenie Meyer - Új hold (Twilight saga 2)




A könyv és én, avagy a nagy találkozás:
Amikor megjelent a könyv, már olvastam a négy kötetből hármat, de ez szándékosan kimaradt az olvasásból. Mert miért ne maradjon ki? Nem ez az első sorozat, aminek nem sorban olvasom a részeit, úgyhogy ennyi. Ígyis érteni lehetett a folytatást...

A történetéről (spoiler is lehet benne):
Bella születésnapjára Alice csinál egy kis partit, amin baleset történik. Jasper *még mindig szegény, akit sajnálok* rátámad Bellára, aki megvágta az ujját a csomagolópapírral. Edward azonban közbelép és Japert padlóra küldi.
Edward komoly elhatározást hoz, és szakít Bellával. Elmondja neki, hogy tovább kell költözniük, méghozzá nélküle... A vámpírok ripsz-ropsz eltűnnek a képből.
Bella eleinte depizik, nem hajlandó semmire, nem beszél a bánatáról. Jacob, a farkascsávó talál utat hozzá, hogy végre kirángassa a depresszióból. Bella fölfedezi, hogy az adrenalintól újra, és újra hallhatja Edward hangját, úgyhogy mindenféle őrültségeket tesz annak érdekében, hogy így legyen.
Megtanul motorozni, sziklákról ugrál, vadidegenekhez sétál közel stb...
Visszatér egy régi ismerős az első kötetből, Laurent, a vámpír, akit azonban egy falka farkas gyűr le. Bella fölfedezi – nagy nehézségek árán – Jacob titkát.
Aztán persze jön Alice és megbolydul Bella megváltozott világa, és ismét elkapja a lányt a múltbeli emlékek áradata...

Vélemény:
Az érzelmek ábrázolása még mindig remek. Ebben nem lehet csalódni... Azonban nekem kicsit túlontúl nyomott volt a hangulata. A humorral jobban tarkított kötetek jobban tetszenek (egyéni szoc.problémám... tudom). Szerintem kicsit elnagyolták a „hiányzik Edward” érzést, és pont ez volt az, ami mégis jóvá tette... Ahogy leírja, hogy Bellának ez a fiú jelentett mindent. (A három ismeretében még azt is hozzátenném, hogy lehet, hogy ez a világ akarta beszipolyozni, és megtartani magának...)
Ez a kötet inkább volt Rómeó és Júliás. Bemutatott egy alternatívát, mi lenne, ha Júlia Parist választaná... Akkor is ugyanúgy végződne a sztori, mintha csak simán Rómeó karjaiba veti magát, szal mindegy... Mindenki mondja, hogy ez az egyik legjobb kötet. Nekem túl sötét és komor volt, ezért kap egy minuszt. Az Edwardos részek itt azonban jobban tetszettek, mint a harmadik kötetben... „Nincs neked akkora fantáziád...” XD


Ha pontban fejezném ki: 5/4

Nincsenek megjegyzések:

Ezeket olvastam legutóbb...

Baby Signs: How to Talk with Your Baby Before Your Baby Can Talk
A ​király esztelen
Red Herrings
Szupernagyi
One True King
Az ​én váram
Kerekerdő meséi II.
Kerekerdő ​meséi
Hideg ország varázslói
Brer Rabbit Again
Viking és tündér - Beteljesedik-e újra az átok?
How Babies Sleep: The Gentle, Science-Based Method to Help Your Baby Sleep Through the Night
Tabuk és dilemmák a gyermeknevelésben
A pénz nem a fákon nő
Segítség, ember!
A slag
Menjek ​vagy maradjak?  Hogyan éljük túl a párkapcsolatot egy narcisztikus mellett?
Vágyakozás
„Anyább” ​anyák
Időtlen

Archívum

Rendszeres olvasók

Postaláda

Név

E-mail *

Üzenet *