Responsive Advertisement

2012. november 17.

Widgetek és applicationök

Engedjétek meg, hogy a blogger (a Google) néhány, a bloggerek életét megkönnyítő (vagy éppen megnehezítő?) érdekességét bemutassam nektek, melyet a különböző eszközökre kalibráltak.

Figyelem! A bejegyzés személyes tapasztalatok alapján született meg. Nem hivatott reklámozni semmit, csupán néhány eszközt/programot mutat be...!

PC: Ugye a blogger elérhető egy webes felületről, mely az utóbbi időben átment egy drasztikus változáson. Szinte teljes egészében felforgatták a bloggerek életét a teljesen új kezelőfelülettel, mely némiképp talán egyszerűbbé tette az életet, ugyanakkor hozzá kell szokni a megannyi változáshoz. A bejegyzéseknél az alsó sáv megszűnt, és a jobb oldalra emigrált, míg a több színű kezelőfelületeket mindenütt felváltotta egy semmilyen fehér/világos, egyszerű szín, amely szerintem barátságtalanabbá tette az egészet. Pozitívumként éltem meg azt, hogy a bejegyzések mellett azonnal megtudom, hogy hányan látták összesen az adott posztot, viszont a legnagyobb hátránynak a sabloncserével járó macerát tartom. A sablon cseréjét (ha egyéni sablont szeretnél) meglehetősen elrejtették a szem elől. Egyébként felhasználóbarát a rendszer, a legtöbb dolog mérhetetlenül leegyszerűsödött és átláthatóbbá vált.


Blogolj mobilról! Kifejlesztettek egy ingyenesen is elérhető programot, melyet mobiltelefonokra szabtak, és segítik megkönnyíteni a lelkes bloggerek életét... no persze ezt nem mindenáron. Okostelefonokon tehát már elérhető egy lekicsinyített blogos app. amivel könnyedén megírhatjuk a bejegyzést, felcímkézhetjük és publikálhatjuk/piszkozatba is tehetjük. Előnye, hogy bárhonnan bárhol tudunk posztolni, már amennyiben van internetelérésünk, másként el tudjuk menteni piszkozatba, hogy amint csatlakozunk valami hálózathoz, máris publikálhassunk.
A hátránya viszont abban rejlik, hogy amennyiben nem ismeri valaki a html nyelvet, egy kicsit elveszhet. HTML kód segítségével ugyan lehet képet csatolni a bejegyzéshez, viszont amíg az ember feltölti a képet, és megírja hozzá a publikációnál a kódot... annyi erővel már inkább megvárhatja, míg számítógép elé kerül...

Beírjuk a szöveget és publikálhatunk is...
Widget for Desktop(s): Sokat gondolkodtam róla, hogy lehetne megoldani azt, hogy ne kelljen mindig megnyitnom a böngészőt, bejelentkezni bloggerre, és egy csomó ide-oda kattintgatást követően nekilátni blogolni. Böngésztem a neten, és találtam egy widgetet, melyet kitéve az asztalra könnyedén megírhatom a bejegyzést, és máris mehet publikálásra. A program annyira egyszerű, hogy csak bejelentkezünk, és máris blogolhatunk. Kiválaszthatjuk, hogy melyik blogunkba szeretnénk írni (amennyiben több is van), majd átfordul az egész egy egyszerű felületbe (lásd. a mellékelt ábrán), és írhatjuk is a postot. Fölül meg tudjuk adni a bejegyzés címét (a mellékelt ábrán nem látszik), alulra pedig a komplett bejegyzést. Több hátrányát találtam sajnos, mint hasznát, úgyhogy kezdjük az utóbbival. Gyorsan megírom a bejegyzést, és függetlenül attól, hogy van-e net, vagy nincs, ő azt szépen megtartja, míg nem nyomunk semmilyen gombot (mentés, vagy publikálás). Ha a mentésre megyünk, azonnal feltölti a netre, és felajánlja, ha tovább szeretnénk szerkeszteni a bejegyzést, ő szépen átirányít minket a kezelőfelületre, és láthatjuk az összes bejegyzésünket.
És itt kezdődnek a hátrányok. Ha egy kép nélküli bejegyzést szeretnénk, akkor még oké a dolog, viszont nem tudunk sem időzíteni, sem címkézni, és még kóddal sem lehet képet beszúrni a bejegyzésbe. Ebből is látszik, hogy egy meglehetősen egyszerűcske widgetről van szó, ami némileg ugyan megkönnyíti az életet, de attól sajnos továbbra sem kímél meg, hogy sok klikk nélkül tegyek közzé igényesen.


Ha ismertek ilyen bloggerek életét könnyítő/nehezítő "eszközöket", ne habozzatok megosztani, és esetlegesen egyszerűbbé tenni a blogolást ;) A fent említett kütyük kipróbálásához/használatához pedig mindenkinek jó szórakozást... és főleg Jó blogolást!

Nincsenek megjegyzések:

Ezeket olvastam legutóbb...

Baby Signs: How to Talk with Your Baby Before Your Baby Can Talk
A ​király esztelen
Red Herrings
Szupernagyi
One True King
Az ​én váram
Kerekerdő meséi II.
Kerekerdő ​meséi
Hideg ország varázslói
Brer Rabbit Again
Viking és tündér - Beteljesedik-e újra az átok?
How Babies Sleep: The Gentle, Science-Based Method to Help Your Baby Sleep Through the Night
Tabuk és dilemmák a gyermeknevelésben
A pénz nem a fákon nő
Segítség, ember!
A slag
Menjek ​vagy maradjak?  Hogyan éljük túl a párkapcsolatot egy narcisztikus mellett?
Vágyakozás
„Anyább” ​anyák
Időtlen

Archívum

Rendszeres olvasók

Postaláda

Név

E-mail *

Üzenet *