z
2221, szigorúan szabados viszonyok
Stan es Pan
A nagy Gatsby

2017. május 17.

Ardati Lili - Gyöngyvér és a vérforraló (A rémek sulija 3.)

"Az ősz nemcsak az iskolakezdést hozza magával, hanem teljesen váratlan eseményeket is. Gyöngyvér – miután túljutott az első szakítás fájdalmán – titokban próbálja fenntartani a kapcsolatot Márkkal, és közben mindent megtesz azért, hogy a pesti kirándulás alkalmával megnézhesse testvére zenekara, a Vérlázítók fellépését. És a zenekar csak játszik… Miközben Xavér a Vérlázítókkal foglalkozik, Gyöngyvér pedig kénytelen elviselni a különleges emberekre vonatkozó új törvények hatását, mindketten belekeverednek egy olyan összeesküvésbe, amelynek jeleivel már találkoztak két korábbi kalandjuk során. A rejtélyek megoldódnak, az összefüggések világossá válnak, már csak az a kérdés, hogy Gyöngyvér és barátai ki tudják-e vágni magukat az újabb szorult helyzetből…"
Vége a dalnak. Két éve nem jött ki ebből a sorozatból új kötet, de a lezárás azt sejtetné, hogy lenne még folytatás. Őszintén?

Nem bánom, ha nem lesz, és itt marad félbe a sztori. Ezek az irritáló, gyerekes szereplők... Nem, nem csak azért, mert fiatalok, a felnőttek is tök bénák. Annyira gyerekes dolgok történnek, hogy az már röhej... Mi az, hogy a diákok, meg a gyerekek bármit megtehetnek a felnőttekkel, és nem lehet megbüntetni őket? Mi az, hogy csak azért, mert apuka nagy hatalmú, nincs semmi következménye, hogy a gyerkőc kishíján élve eléget egy felnőttet?

Emellett Gyöngyvér hisztijei már-már az elviselhetetlen státuszba léptek, hogy mindenért kizárólag Emmi a hibás, az ősellenség. Ki a franc mondta Gyöngyvérnek, hogy bokszoljon fallal, és szanaszét törje a csontjait? Mert igen, most a K-berek nagy bajban vannak, ugyanis kapnak egy karperecet, ami elveszi a képességeiket, és N-berként kell élniük. Megváltoztatja a kütyü a személyiségüket, de ehhez idő kell neki.

Fel vagyok dúlva... Egyszerűen nem térek napirendre efölött a borzalmas írás fölött. Hol Gyöngyvér mesél, hol Xavér. Előbbi csak nyávog, utóbbi szintén nyávog. Előbbit az zavarja, hogy nincsenek képességei, utóbbit az, hogy miért nem híres a zenekaruk???

Gyöngyvér és barátai azon morcogna, hogy a karperecek elvették a képességeiket, és ahelyett, hogy megpróbálnának a helyzettel együtt élni, vagy elfogadni, vagy továbblépni, nyavalyognak!!! Értem én, hogy ez nagy veszteség, de kérdem én, aki egész életében két lábú volt, és hirtelen elveszíti az egiyk lábát, akkor az adja fel a küzdelmet? Nem, többségük talpra áll, és újratervezi az életét. Van ilyen ismerősöm, és azóta már képes ezzel együtt élni, és kezelni.

A másik, ami a Gyöngyvér részek gyengesége, igénytelensége és gyermekies világa, hogy az iskolát a gyerekek uralják. Amit Gyöngyvér mond, az úgy lesz. Amit az amerikai lány akar, azt megkapja. Ha Emmi, a gazdag lányka pedig felgyújtja a gondnokot, lelke rajta, kapjon buksi simit. Értem én, hogy Emmi apja megfenyegeti a sulit, de ez nevetséges... A szóhasználat pedig (pl: portás néni) egyszerűen nevetséges és nem lehet komolyan venni.
A felnőttek ostobák, és nem tudják irányítani, kezelni a gyerekeket még akkor sem, amikor már nincsenek is különleges képességeik...

Xavér és a bandája... beneveznek egy tehetségkutatóra, de áh... röhej az egész. Képesek benevezni egy tehetségkutatóra, amiről nem tudnak semmit, meg nem néznek utána, hogy zajlik. Bálint, a dobos néha bedob egy-egy csontot, hogy most ez lesz, most az lesz... de mivel nincs előzménye (pl. egész héten gyakorolnak, Bálint az utolsó nap jelenti be, hogy ja, egyébként lesz egy kötelező szám, amit elő kell adni) bizonyos dolgoknak olyan, mintha mindig adott pillanatban alakulnának a szabályok... A gyerekek utána sem néznek, milyen ez a műsor, ami röhej...

Összességében nézve ez a sorozat legnagyobb mélypontja. Egy bénán összeeszkábált X-factor, amit Zenebona néven adnak el... egy nyávogó fronténekes, akinek semmi nem elég jó. Egy röhejes szakítási jelenet... egy még mindig idióta és idétlen főhősnő, akinek annyiból áll a párkapcsolat, hogy "sétálgattunk Márkkal a parkban" (ergo: részleteket nem tudunk meg, de kilométerhiányuk nem hiszem, hogy van)... no meg annyiból, hogy haragszik Danira, aki nem ártott neki, csak építeni szerette voln a jövőjét... 

Tudjátok mit? Vacak az egész kötet, ahogy van... Nevetséges...

GR-ezők szerint:

Oszd meg a bejegyzést! :

0 megjegyzés:

 

Mandi Könyvtára Copyright © 2013 Minima Template
Designed by BTDesigner Published..Blogger Templates · Powered by Blogger