Responsive Advertisement

2022. január 29.

Témázunk, avagy új év tiszta lappal

 

Idén tettem egy fogadalmat: többet fogok olvasni, mint 2021-ben. A 2021-es évet azzal zárnám ezen a poszton keresztül, hogy nem teljesen úgy alakult, ahogy terveztem. Bizonyára láttátok, hogy október-november hónapokban alig került fel könyvről írás és decemberben is csak 2 db könyvet sikerült legyűrnöm. 

Ez mindazért történt, mert októberben két orvos olyan dolgot mondott (a poén kedvéért egymás utáni napokon), ami fenekestül felforgatta az eddigi életemet. Két olyan dolgot mondtak, ami egy életen át tartó "küzdelemhez" vezet. De hogy megmaradjon a harmónia: az egyik hír negatív, a másik pozitív volt.

Szóval volt min gondolkoznom, és igyekeztem feldolgozni azt, hogy ezentúl sok dologról, amit szerettem lemondhatok. 

No de mik a tervek 2022-re? 

1. Olvasás mennyiségének növelése:

2021-ben 31 könyvet olvastam el, ebből 30-ról írtam blogon. (1-ről személyes okokból kiindulva nem írtam.)

2022-ben (minimum) 50 könyvet szeretnék elolvasni és írni is róluk.

2. Átforgatott oldalszámok:

2017-ben több, mint 14.000 oldalt olvastam. Ezt azóta sem sikerült megdöntenem.

2022-ben el akarom érni a 14.500 oldalt, amivel túlszárnyalnám 2017-et.

3. Kilépés a komfortzónából:

Legalább 3 olyan könyvet szeretnék elolvasni, ami nem az én stílusom. (Pl.: klasszikus irodalom, romantikus könyv, chick-lit stb.)

4. Új írók megismerése:

2022-ben szeretnék minél többet új íróktól olvasni. Így legalább 10 új íróval szeretném bővíteni a blogon a repertoáromat.

5. Sorozatos zárás:

Szeretnék folytatni, és ha lehetséges lezárni annyi megkezdett könyvsorozatot, amennyit lehet. Például a Napernyő protektorátus sorozatot is már jóideje húzom-halasztom, vagy például a Borbíró Borbála sorozatot... Mindkettő halogatása nagy hiba.

6. Vaskos darab:

Idén szeretnék elolvasni egy hosszabb könyvet, mondjuk egy 600 oldalasat. Ritkán fanyalodom rá ilyen hosszú könyvekre, mert mindig félek, hogy beleragadok valami rettenetes darabba... 

7. Mert a gonoszok is ennyien vannak: 

Szeretném, ha az első hatból legalább 3 megvalósulna, akkor már örülnék.


Ti mit fogadtatok meg a 2022-es évre?


Akik még témáznak:

6 megjegyzés:

theodora írta...

Remélem az idei év több pozitívumot hoz!
A romantikusok - chicklitek közül én sem olvasok sokat, de van néhány ami megfogott pl.: Jodi Taylor Semmi lány, Abbi Waxman: Egy könyvmoly élete, Linda Holmes: Evvie ​Drake bedobja magát.
A hosszú könyveknek én is nehezen állok neki, pedig sokszor erőteljesebb élményt adnak - már a hosszukból kifolyólag is, jobban emlékszem rájuk.

PuPilla írta...

Remélem sikerül sokat olvasnod! A Napernyő protektorátust tényleg nem érdemes halogatni. :) Nekem egy újrázás is lehet, hogy jólesne belőle. Én a Gaura könyveket tologatom már mióta, sose kerülnek sorra... Pedig érdekel.
A hosszú könyveknek én is nehezebben állok neki, mert mi van, ha nagyon nem jön be?
Sok jó könyvet, és csak jó híreket idénre! ;)

zakkant írta...

Napernyő protektorátus nálam is rég tervben van, néhány éve fel is raktam a VCS-re a 2. részt, d előbb az első részt kell újraolvasni, aztán folytatni, mert anno nagyon szerettem, csak már nem emlékszem mindenre. A vaskos könyvek engem néha megriasztanak, pedig nem szabad félni tőlük, mindig erre jutok, tök gyorsan olvashatóak, és ha Kindle-n olvasom, észre sem veszem a vastagságát :) Chicklit témában ajánlom Sophie Kinsella (Tudsz titkot tartani?), Janet Evanovich Szingli fejvadász sorozatát, de nálam örök kedvenc Lisa Jewell összes regénye. 2022 legyen a pozitív hírek éve, remélem, hogy minden célod teljesül, vagy legalább 6!

Mandi írta...

@Theodora:
Hát, bízzunk benne, hogy az idei év tartogat még nagy örömöt :) Mindig olyan jó könyveket ajánlasz, hogy csak bővül az olvasandó listám ahelyett, hogy csökkenne :) úgyhogy ezúton is köszönöm az újabb ajánlásokat. A múltkori javaslatodat is azonnal beszereztem.

Mandi írta...

@Pupilla: szerintem Gaurát ne halogasd ;) nagyon jól ír, humoros, gördülékeny stílus, és a történet is jó, úgyhogy csak ajánlani tudom :)
Neked is sok jó könyvet kívánok, és néhány magyar szemfogat az olvasott listádra ;)

Mandi írta...

@Zakkant: Janet Evanovich nálam nagy kedvenc, az 5. szingli fejvadászt elkezdtem anno lefordítani magyarra, csak idő hiányában megszakadt, de az eleje kész lett a kötetnek :) Angolul megvettem, mert valahol láttam anno, és úgy megörültem neki. Talán valamikor sikerül befejeznem is. Angolul is humorosak a beszólások :)

Pozitív évet és sok jó olvasmányt!

Ezeket olvastam legutóbb...

Baby Signs: How to Talk with Your Baby Before Your Baby Can Talk
A ​király esztelen
Red Herrings
Szupernagyi
One True King
Az ​én váram
Kerekerdő meséi II.
Kerekerdő ​meséi
Hideg ország varázslói
Brer Rabbit Again
Viking és tündér - Beteljesedik-e újra az átok?
How Babies Sleep: The Gentle, Science-Based Method to Help Your Baby Sleep Through the Night
Tabuk és dilemmák a gyermeknevelésben
A pénz nem a fákon nő
Segítség, ember!
A slag
Menjek ​vagy maradjak?  Hogyan éljük túl a párkapcsolatot egy narcisztikus mellett?
Vágyakozás
„Anyább” ​anyák
Időtlen

Archívum

Rendszeres olvasók

Postaláda

Név

E-mail *

Üzenet *