Responsive Advertisement

2013. április 10.

Nosztalgia - avagy Thurman magyarul... angolul...

Emlékszem a napra, mikor kis diákként a városban tengődtem, és betévedtem abba a bizonyos könyvesboltba, amely azóta már bezárt. Az eladók látásból már nagyjából ismertek, és meglehetősen kedvesen fogadtak. Kérdezték, mit keresek, és csak annyit tudtam felelni, hogy fogalmam sincs.

A fantasy részleget kezdtem átbogarászni, miközben a buszomat vártam. Úgy gondoltam, rengeteg időm van, viszont még a polc feléig sem jutottam, mikor rájöttem, hogy azonnal indul a járatom és még nem választottam semmit, pedig valamit nagyon szerettem volna olvasni. Aztán megláttam a kék gerincet, és csak találomra lekaptam a polcról. Rohantam fizetni azért, hogy elérjem a buszt.

A járaton többször felkacagtam, és alig bírtam letenni a kezemből a kötetet. Még azon a napon kiolvastam és utánanéztem, hogy mégis ki is ez az író, aki képes volt csodát művelni.

Elkezdtem rendszeres lenni a Tuan kiadó oldalán. Akkor úgy volt még kiírva, hogy negyed évente megjelenik egy-egy kötet. Mikor ez elmaradt, többen kérdezgették, mikor lesz már folytatás, de ez csak húzódott. Két-három év után már teljesen feladtam a reményt is.

Ekkor indult el a Holdvilág könyvért a kampány, és 3 hónappal később érkezett a bejelentés: ősszel megjelenik a második rész.

Alig jött ki, máris többen kérdezték, hogy mi van a harmadik résszel, mikor jön ki? Akkor csak annyit tudtam mondani, hogy a fordítás már készült. Fórumon még azzal folytak tréfák, mi legyen a Madhouse magyar címe, olyannyira várták, hogy kikerüljön végre a magyar polcokra is.

Felröppent olyan ígéret is, hogy nyár elején (talán a könyvfesztiválra? talán a könyvhétre?) kijön. 

Legutóbbi információink szerint azonban annyit mondhatunk csupán, hogy a kiadás bizonytalan ideig szünetel Cal és Niko Leandros sorozat téren. A harmadik kötet nem tudni tehát, hogy mikor jelenik meg.

Viszont reménykedem, hogy egyszer majd arról számolhatok be, hogy "... és akkor bementem azon a vidám nyári napon, mikor sütött a nap, és a könyvesbolt polcán ott sorakozott egymás mellett a sorozat első három kötete..." 

Ez egyelőre egy szép kis álom... no meg a jövő zenéje...

Nincsenek megjegyzések:

Ezeket olvastam legutóbb...

Baby Signs: How to Talk with Your Baby Before Your Baby Can Talk
A ​király esztelen
Red Herrings
Szupernagyi
One True King
Az ​én váram
Kerekerdő meséi II.
Kerekerdő ​meséi
Hideg ország varázslói
Brer Rabbit Again
Viking és tündér - Beteljesedik-e újra az átok?
How Babies Sleep: The Gentle, Science-Based Method to Help Your Baby Sleep Through the Night
Tabuk és dilemmák a gyermeknevelésben
A pénz nem a fákon nő
Segítség, ember!
A slag
Menjek ​vagy maradjak?  Hogyan éljük túl a párkapcsolatot egy narcisztikus mellett?
Vágyakozás
„Anyább” ​anyák
Időtlen

Archívum

Rendszeres olvasók

Postaláda

Név

E-mail *

Üzenet *