Responsive Advertisement

2013. augusztus 30.

Aurora White - A sötétség gyermeke (10. jegyzet)

Ittam egy nyugtató teát, egy kávét, hogy feldobódjak, ettem is, úgyhogy készen állok a harcra.  Megígérem, nem húzom tovább, mint muszáj, mert már ígyis több bejegyzést kapott a könyv, mint amit érdemelt...

48. fejezet: Rendőreink nyitják a jelenetet egy párbeszéddel. Újságból tájékozódnak??? Ezek nem jártak még rendőrőrsön? Elmennek egy egykori tanárnőhöz (nem Viki iskolájából való, ez csak egy random tanárnő), aki pont mind a két bűncselekménynél (az ékszerbolt és egy bank kirablásánál) is jelen volt. Természetesen semmi bemutatkozás, de itt legalább van egyetlen vezetéknév! Eddig hiányoltam, és most megvan!!!  Csak 93 oldalt kellett rá várni... (A 120 oldalas könyvben).
49. fejezet: Ácsi, ácsi! Gábor vitte haza Józsefet, kitette a háznál, majd tovább hajtott haza.
Világos, akinek van medencéje a hátsó udvarban, az fix, hogy gazdag... mert nyilván... (-.-)
Gábor gondolatai. Level 1.: "A legtöbb nő ellenséget látott benne, még, ha sok pénze is volt." (ki hinné, hogy a nők nem szeretik, ha eladják őket prostinak...?)
Level 2: "szégyellte is magát emiatt, így minden ilyen látogatás után első útja a zuhanyzóba vezetett [...], hogy lemossa a tisztességtelen munkában ráragadt koszt." - NC
Hogy állunk? Gábor minél előbb látni akarja Vikit. Whiskyzik, kocsiba ül (örül, hogy nem futott össze rendőrrel a kietlen puszta kellős közepén). Gyorsan kioldozza az időközben ismét megkötözött csajt (immáron 4-edszer kötöződik meg!) Elengedi, és megesketi a csajt, hogy nem szökik meg... MI???
Most erőszakolták meg a csajt, és máris Gáborral is ágyba bújik??? MIIIII???????
 *fej, fal, fej, fal*
 Az 50. fejezet elején rögtön egy újabb teadélután részesei lehetünk (hogy ezek a rendőrök milyen kis nyugisak annak ellenére, hogy életveszélyben vannak... Ráadásul a kaszálón szedett növényekből készítették nekik a teát... (tényleg a kiemelt szó van használva, nem viccelek...)
Vikit gonosztetteiben a cigigyár támogatja...
Ebben a könyvben minden nőnek van a szoknyáján zseb? A nő nem bagózik, pipázik mondván, az egészségesebb. Mitől? Ott nincs szűrő, a cigiben van, ergo: a cigi egészségesebb! Persze, vannak pipák, amikben van szűrő, de ez ritka...
A vízipipa az, ami egészségesebb pipaváltozat, mert ott aroma van, víz van stb... Köszönjük a napi biológia órát, ez nem jött össze... (Bizonyítékért klikk ide!)
Belefeledkeznek a szívásba... Ezt most nem mondjátok? Az egyik csaj halomra gyilkolja az embereket, a másikról azt sem tudják, hogy néz ki, hol keressék, az amulett tuti a kocsiban maradt, ezek meg nyugodtan cigi, pipa etc... miközben teáznak!!! (Az angolok nem isznak meg ennyi teát...)
Az ékszerrablásnál hogy lehetett ott a nő, mikor a városiak be voltak rezelve, és csak hajléktalanok voltak a sikátorokban, mert senki sem mert előbújni??? (Emlékeztek a részre, amit említettem korábban? Na, arról van ott szó...)
A nő elmesélése, hogy zajlott az ékszerbolt kirablása: "Mintha megfagyott volna körülötte a levegő. Mindenki megrémült, moccanni sem mertünk, csak tehetetlenül szemléltük, ahogy kirabolja az üzletet. A rendőrök is csak néztek, és nem mertek, nem tudtak beavatkozni a rablásba. Miután végeztek, és elmentek a rablott értékekkel, még percekig nem tudtunk megmozdulni..." - Vikiéknek fel sem tűntek az egyenruhások. Az ékszerboltos rablásnál kijelentették, hogy a rendőrök később jöttek (ezek nem tudtak hiperugrani úgy tűnik), és csak hajléktalanok voltak a helyszínen... akkor ez a nő miről beszél?
Megdöbbenti őket a varázslat? Oké, akkor ezt megintcsak nem vágom, hogy miért??? Hiszen a képről eltűnt a csaj, majd visszaemigrált, mégis még mindig csodálkoznak... És közben is (már említettem), valahol szembesültek varázslattal... Grat...
"A jelenlétét sem érzem azóta." - itt mindenki boszi, mentalista, vagy valamilyen varázslény??? Ha kiderül, hogy a város határán van a Roxfort és Roxmots, adjatok koordinátát, odaköltözöm!
 "Találkozott azelőtt a nővel bármikor? Gondolok itt bármiféle futólagos összefutásra, vagy bármilyen ismertségre." - Kérdé a rendőr... Persze, a nő biztos akár egy utcán látott arcra is emlékszik, mikor egy ember millió, meg egy emberrel találkozik az utcán. Tutti, hogy őt is teadélutánra invitálta magához, mondjuk az ékszerrablást követően...
A rendőrök bemutatnak egy képet a nőnek, amit még a szülőktől kaptak. Az alábbi párbeszéd zajlik le:
"- Ő az, felismerem! [...] Ki ez mellette? Az apja?
- Igen, úgy véljük." - Ennyire nem ismerik fel? Pedig találkoztak vele!!! A HÁZÁBAN JÁRTAK!!!
 Vagy kételkednek benne, hogy ő az igazi apa? Szeretnének DNS tesztet? (Az anya személye biztos, az apáé nem feltétlenül..)
Nos, az egyetlen vezetéknevesünk gyorsan információkat adott (szerintem csupa haszontalan dolgot, mert ezeket a rendőrök már alapvetően tudták... legalábbis tudniuk kellett volna), a rendőrök ajnározták egy kicsit, hogy mennyi fontos infót megtudtak... (szinte semmit...), majd elmentek...
Felfedezték Vili hulláját. Szerintem már aszalódhatott a srác, mert már rengeteg idő eltelt azóta, hogy meghalt (bocs, ez bizonyítatlan, mert időkezelés az nincs). Richárd azonnal Vikire gyanakszik, mert Viliről kiderül, hogy egy sötét hajú nővel távozott (másnak nem lehet sötét haja, csak neki!).
"formázta amaz a betűket a szájával" - Ezt a mutatványt én is megnézném!!! Főleg az A betűt, meg az Y-t és az X-et... Értesítik a srác szüleit, és jön a következő fejezet...
Vikit látjuk, amint új szerelmével, Gáborral van. Naná, hogy ez a pasi is nagy terveket szövöget a jövőt illetően a lánnyal kapcsolatosan (tutti ez is le akar telepedni, család, ház, gyerek stb... olyan dezsavúm van...)
Gábor az árulkodó nyomokra hívja fel Viki figyelmét, mivel a csaj megölte Jocit... (pedig láttuk, hogy a csaj feltakarította a helyszínt, hol ott az árulkodó nyom? a rendőröknek az sem tűnik fel, hogy már ki tudja, mióta eltünedeznek lányok, és azok aztán az ágyhoz kötözve nem jelentenek árulkodó nyomot... ááá... szerintem fel sem tűnik nekik...)
Ultimátum a sráctól, aki felhívja Viki figyelmét, hogy rengetegen vannak a csaj nyomában: "Két választásod van: vagy hozzám jössz feleségül, vagy mielőbb elmenekülsz az országból." Miért, ha a felesége lesz, akkor miért lesz jobb neki? Akkor minden üldöző leszáll róla? Csak én nem értem az összefüggést...?
Krisztit valójában egy csapat egér
tartja fogságban, és a
franciák összes sajtját kérik váltságdíjul...
Ismét egy pasi, aki csalódott Vikiben (-.-)".  Gyorsan lefixálják, hogy a csaj németbe menekül, és jön a következő fejezet...
Immáron megint a rendőrökkel. Kérdem én, hol a francban van Kriszti? Eltévedt? Közben leült a
mókusokkal teázni az erdő közepén, vagy mi van?  Semmit nem csinál, csak picsog, büdösödik, és állatokkal beszélget...
Na jó, nézzük, mit csinálnak a zsaruk... Jenő szokásához híven nem érti, hova mennek, mit csinálnak... Richárdnak az az ötlete támadt, hogy az őrsön van egy kolléga, akinek a vallomása elengedhetetlen az ügyhöz... Erre befizetek... *hozott mexicornt* Lássuk...
"Csak figyeld, hogyan csinálják a nagyok!" - Mit? A cigizést? Az autózgatást? Az idióta kérdések feltételét? Richárd, csak már látnám, hogy hogy csinálják a nagyok...
"Miért nem a kollégánkkal kezdtük a kihallgatást?" - kérdé Jenő jogosan... Hm... ebből a rendőrből még lehet valami, de nem mentalista Richárd mellett! Kezd megvilágosodni, hogy egyre több jó kérdést tesz fel?
"- Értem - felelte a másik..." Évezredek óta ez az első alkalom, hogy a másik embert nem "amaz"-nak hívja a könyv! Azta!
Mátéhoz mennek az őrsön... Ki az a Máté??? Ez a rendőr nem kávézik, nem teázik, nem bagózik, a változatosság kedvéért az ebédlőben szendvicset zabál. Hát itt minden rendőr ennyire ráér???
... és visszatért az amaz a párbeszédekbe :( Kár volt elkiabálni :(
"- A bankrablásról akartok kérdezni?" - micsoda gondolatolvasó kolléga. Ezt ugye nem gondolja komolyan a világ? Máté elmondja, hogy Vikire vagytok kíváncsiak? Képzeljétek, emberrablóknál van, nem mondhatom el, hogy honnan tudom, de egy postást kell keresni, aki Kiss Gábor néven fut, és az ékszerbolt környékén lakik... MI EZ MÁR MEGINT? Twilight Edward nem olvas ki annyi gondolatot 4 kötet alatt, mint amennyi mentalista ebben a könyvben van!
Átugrunk Vikihez, aki kivégezte Gábort, nehogy eljárhasson a szája. Ott hagyta a lányokat, meg mindent, és ment a már megszervezett útra. (Mennyi ideig szervezték?) Gyorsan bedobja a hullát a bomlófélben levő (mióta halott a fickó?) Jocó mellé, majd törökülésben kiül a tájat bámulni, és bagózni két napra!

******

Hogy nem tud meggyulladni ez a könyv, ha már ennyien bagóznak benne? Az a tudat nyugtat, hogy hamarosan vége már. Nem tudom, mennyit bírnék még ki... Jön a finálé, emberek, jön a finálé!!!!

Nincsenek megjegyzések:

Ezeket olvastam legutóbb...

Baby Signs: How to Talk with Your Baby Before Your Baby Can Talk
A ​király esztelen
Red Herrings
Szupernagyi
One True King
Az ​én váram
Kerekerdő meséi II.
Kerekerdő ​meséi
Hideg ország varázslói
Brer Rabbit Again
Viking és tündér - Beteljesedik-e újra az átok?
How Babies Sleep: The Gentle, Science-Based Method to Help Your Baby Sleep Through the Night
Tabuk és dilemmák a gyermeknevelésben
A pénz nem a fákon nő
Segítség, ember!
A slag
Menjek ​vagy maradjak?  Hogyan éljük túl a párkapcsolatot egy narcisztikus mellett?
Vágyakozás
„Anyább” ​anyák
Időtlen

Archívum

Rendszeres olvasók

Postaláda

Név

E-mail *

Üzenet *