Responsive Advertisement

2013. augusztus 22.

Aurora White - A sötétség gyermeke (2. jegyzet)

Üdv újra, a reklám után! Ha kíváncsiak vagytok az "előző rész tartalmára" akkor itt megtekinthetitek. Nem részletezném újra. Ez itt a második része az értékelésnek, ami a 12. oldaltól folytatódik, a történet szempontjából a 3. fejezettől. Lássuk...
"nemrég még az asszonya..." kicsit olyan, mintha a középkorban játszódna a történet, a "parasztasszony" jelzés is olyan hatást keltett...  (az korábbi elszólás)
Ez most komoly? Anyuka megjegyzése: "Remélem a nyomozók kiderítik, mi történik itt. Már nagy szükségem lenne a segítségre a konyhában, nem győzöm pucolni ezt a rengeteg zöldséget egyedül." Mi a fene? Ennyire aggódnak a szülők a lány miatt? Eltűnik a lány, még a fotókról is!!!, erre a főzés a legnagyobb baja a nőnek??? Hogy nem lesz, aki segít neki a konyhában?
Anyuka megjegyzése: "Talán valami rossz dolog történt a lánnyal." Mintha nem is az övé lenne... Nem lehet, hogy ezt a gyereket egy rosszul célzó gólya pottyantotta le?
A 4. fejezet is úgy kezdődik, mint az 1.: kidolgozatlan párbeszéd... Már megint ez a portrézás... Ha az imént apuka felhívta a 3. fejezet végén a rendőrséget, hogy a lány eltűnt a fotókról, akkor a két rendőr miért nem erről beszélget? Már korábban megállapították, hogy eltűnt a fotóról az alak, aki rajta volt... Úgyhogy ez a párbeszéd ismét oldalkitöltő semmi!
Tehát hol tartunk? A rendőrök elmennek, hogy kutakodjanak egyet a lány iskolájában (kikérdezzék a tanárait, diákokat stb...) Tanárnő a kisdiákról: "Mindig időben elkészíti a házi feladatát, a szabályokat, leckéket rendesen megtanulja." Ez csak nekem sántít? Most elkészíti a csaj a szabályokat, vagy rendesen megtanulja őket? Mind a kettő sántít...
Ide bezzeg be mert menni a két rendőr egyszerre... A lány szüleinek házába bezzeg nem... (most már legalább tudjuk, hogy Richárd bajsza fekete). Egy olyan bemutatás, amilyent 10 évesen írtam: hogy néz ki egy helyiség... A leírásból hiányzik a benyomás, amit az adott környezet kelt... Nagyon tárgyilagos, aprólékos, és felesleges... (megj.: Minden helyiség, ahova csak benyomul az olvas a regény folyamán, illetve a házakhoz tartozó kertek is, aprólékosan be van mutatva, méghozzá FELESLEGESEN! Nem viszi előbbre a történetet... minek ezzel piszmogni ennyire?!)
Jenő hol öreg, hol fiatal? "Az utolsó szavak a fiatalabb, a tájban gyönyörködő férfi..." néhány sorral lejjebb meg: "vakargatta csupasz állát Jenő, az idősebb nyomozó" Mind a kettő a 15. oldalon van, hihetetlen, hogy egyesek egy fél oldal alatt milyen gyorsan öregszenek... Pár sor alatt öregebb lett, mint Richárd.
Mondom én, hogy ez a Richárd nyomozó valami mentalista... A tanár elkezd valamit, ő meg lazából befejezi mondván, tudja, mit akar a tanár mondani... Már tudom, honnan tanult Patrick Jane (A mentalista című sorozat főszereplője.)
"Azért, ha meg tetszenek őt találni, ugye szólnak nekem?" - Mi van? A rendőrök kikérdezték az egyik osztálytársat (12 éves lány), a nevét sem tudják, de odavág egy ilyent... (megj.: akárkihez mennek, mindenki szól nekik, hogy de szóljanak ám, ha meglesz a lány... aztán senkinek nem szólnak, csak ígérgetnek... Felelőtlenek!)
Van 5 lány, akiket elmennek kikérdezni az iskolaudvaron a rendőrök, de mivel ők tanulnak, mert dolgozatot írnak, ezért nem is háborgatják őket sokáig, fejlődjenek csak... MI VAN??? Egy lány eltűnt 3 napja (éhezhet, fázhat, stb...), erre azért, mert azok ott dolgozatot írnak (12 évesek!!! még sehova nem számít be, ha egyszer rosszabb jegyet kapnak!!!) hagyják, hadd tanuljanak... Meg mi ez a duma, hogy az anyuka akarta, hogy hozzájuk csatlakozzon? Nincs ott az ember mellett az anyja, ha a gyerek iskolába megy, és nem mondja, hogy "na, most akkor velük barátkozol!". Ez mi???
És váltunk. Volt ugye a bogyókat kajáló lány, akiről már az előző bejegyzésben írtam, ezúttal őt látjuk... A csaj magához tér egy idegen helyen, egy vadidegen férfi társaságában, és "Szép jó reggelt!" nevű játékot játszanak egymással, és kiderül, hogy a világ leghelyesebb pasija fogadta be a csajt. Ez a lepkelány nem gondolkozik? Idegen a pasi, ergo ki tudja, mit akar. Normál esetben az ember nem azt fogja kérdezni, mióta fekszem itt? hanem megpróbálná kideríteni, hol van, és hogy húzhat el minél előbb onnan! Ez a csaj ennyire ostoba? Ennyi életösztöne sincs?
A csaj frankón mentalista: Honnan tudja, hogy a pasi örült, hogy jót tehetett vele? Ennyi erővel arra is gondolhatott: "Nézd már, új játékszer... Kicsit megerősítjük, aztán jöhet a gerincen vágás..."
Kezd érdekessé válni a dolog. Van egy csaj, aki Viki, és lazából eltűnt. Van egy lány, Kriszti, aki meg félig lepke, félig ember... Eddig azt hittem, elrabolták ezt a Viki lányzót, és ő lett tündér, és gyorsan kipukkasztották ezt a buborékomat. Bonyodalom! Ez az!!!
Így néz ki egy tündér
(Forrás: http://weheartit.com)

"- Te ember vagy, vagy tündér?" - kérdé a fiú, aki a lány állítása szerint olyan vele egyidős lehet (az már nem derül ki, mennyi idős a csaj. A könyv végéből ítélve itt kb. 12-16 éves korosztály lehet, de akkor nem értem, hogy lehet, hogy ez a Péter nevű illető hogy lakik egyedül stb...). Lássuk csak, az emberek gyakran hordanak szárnyakat a hátukon, úgyhogy valószínűleg ember... Ilyen ostoba kérdést már csak a rendőr tudott feltenni a "- Csinos?" résznél...
A másik, számomra érthetetlen dolog, hogy a csajnak lepke szárnyai vannak, mégis mindenki azt mondja, hogy mert tud gyógyítani, ezért ő angyal... AZ ANGYALOKNAK TOLLAS A HÁTA, HOGY MADÁRNAK LEHESSEN NÉZNI ŐKET!
Kiderül, a csaj amnéziás. Ha nem emlékszik a csaj a múltjára, akkor honnan tudja, hogy Kriszti a neve? Az amnéziások általában még ilyesmikre sem emlékeznek. Bezzeg azt sejti, hogy lehet, hogy valaha ember volt... cöh.. és ha szárnyakkal született Aprajafalván, akkor mi van?
"Nem vagyok más, mint egy buta paraszt." - és milyen jól mondja Peter boy! Övé a 40 milliós fődíj! Bugyutaság... Attól, hogy valaki soha nem járt iskolába, még lehet okos... 
Kedves Péter! Megnyugtatásul üzenném: a csaj sem okosabb nálad. A mentalista képességek juttatják némileg előnyhöz, semmi más... 
Így néz ki egy angyal
(Forrás: http://carolineenberg.blogg.se/)
"Láttam rajta, hogy nem él jó módban, elárulta nekem az öltözködése, valamint a szegényes berendezés is. Ki tudja mennyibe került neki, míg felépültem." - Hogy mondod, lepkelány? Jah, hogy egy új Tiffany lámpa nem  ártana ide, mert feldobná a helyet? Lássuk csak, mennyibe került a srácnak, míg felépültél: semmibe! A fioláért az öreg nő nem kért semmit, élettelen emberbe nem tukmálunk kaját, ergo: nem kerültél semmibe... még... (na jó, pár agysejtembe, de azt sem a srác fizette...)
Itt alakoskodik, meg a külsőből ítél... Buta, felszínes liba!
Még csak a 6. fejezet következik, de a bejegyzések méretéből ítélve nem lesz életem szerelme ez a könyv. Már alig van ép gondolatom. Például időközben eszembe jutott, hogy a lányok 12 évesek. Szülő, vagy tanár jelenléte nélkül nem is hallgathatnák ki őket... Anyuka meg tényleg mindig csak főz, mást sem csinál.
Tehát a folytatás... Béla (az apuka) felhívja a rendőröket, hogy mit csinálnak. Malmoznak? Abba ő is beszállna... Közben Margit (maga nóóórmális?), az anyuka kimegy a konyhába főzni... megint... (édesanyám is szereti, ha friss kaja van az asztalon, de azért nem naponta főz... sosem tudja eltalálni, hogy 3 embernek mennyi ennivaló kell pontosan, ezért mindig van maradék másnapra. Bélánál és Margitnál nincs??? és 3 ember ételéhez mégis mennyi zöldséget kell pucolni, hogy ez neki ekkora meló?)
Az anyuka csak azért hiányolja a gyereket, mert nem segít neki a munkában? Mi a franc működik náluk a házban? Gyerekmunkatábor? Érzéketlen az anya, de nagyon... (megj.: végig ennyire érzéketlenek...nem csak a szülők, mindenki más is!)
Apuka mondá: "Miért szökne el tőlünk, hisz, itt megkap mindent, amire szüksége van: jó iskolát, meleg ételt, szállást..." Kedves apuka és anyuka! Ha olyan szüleim lennének, mint maguk, én biza dobbantanék (vagy eret vágnék, helyzettől függően). A család nem a jó suliról, a meleg ételről, meg a szállásról szól, hanem a SZERETET nevű összekötő vacakról, ami ebben a könyvben minden egyes szereplőből HIÁNYZIK! Iskolát, szállást, kaját másutt is kaphat az ember, de szerető embereket nem mindenhol... Azért örülünk, hogy apukának néha feltűnik, hogy illő lenne érdeklődni a gyerek iránt, hisz az anyának fel sem tűnne, hogy nincs meg, ha nem lenne annyi házimunkája... (megj.: később egyébként Viki kiönti a kicsi szívét, hogy bántalmazták otthon, úgyhogy ezt grátisz megkapta a fedél, meg a kaja mellé...)
"Miért nem jön haza a szüleihez?" Kedves Szülők! Ennek bizony több oka lehet. Nem kell azonnal a gyereket hibáztatni, és a fiatalságra fogni. Az az aprócska lehetőség fel sem merült Önökben, hogy a lányuknak baja esett? Mondjuk elrabolták az ufók, agyátültetést hajtottak végre rajta, és most amnéziásan fekszik az Óperenciás-tengeren túl?
Szülői empátiaszint a 21. oldalnál: -100. Latolgatják a szülők, mégis miért nem jön haza a gyerek. Felvetődik, hogy elrabolták, és megy a latolgatás, mennyi pénzt kérnének érte. Figyeljétek a választ: "Nem tudom, remélem nem túl sokat, valamennyit össze tudnánk szedni..." (Köszönjük apuka!)
Múltkor láttam egy filmet, amiben szintén emberrablás volt. A szülők hitelt vettek fel a házra, hogy kiváltsák a lányukat! HITELT, ami miatt ELVIHETIK A FEDELÜKET! Fütyültek rá, a lényeg, hogy a gyerek meglegyen.
"- Én bármikor képes vagyok rá" - egy reakció anyukától, aki megkapta apukától, hogy ő nem képes enni az izgalmak után... Anyuka testméretei tehát azonnal kiderülnek, bár még csak halovány utalás sem volt rá... Hm... még jó is, hogy eltűnt a gyerek: több marad a kaja neki.

Itt zárnám le ezúttal a bejegyzést. 3 fejezetnyi okfejtés szerintem mára bőven elég... Ennyi indokolatlan, és értelmetlen zagyvaság után mit tudnék még mutatni nektek? Gyertek vissza holnap, és meglátjátok, hogy ezt még lehet fokozni... 

Nincsenek megjegyzések:

Ezeket olvastam legutóbb...

Baby Signs: How to Talk with Your Baby Before Your Baby Can Talk
A ​király esztelen
Red Herrings
Szupernagyi
One True King
Az ​én váram
Kerekerdő meséi II.
Kerekerdő ​meséi
Hideg ország varázslói
Brer Rabbit Again
Viking és tündér - Beteljesedik-e újra az átok?
How Babies Sleep: The Gentle, Science-Based Method to Help Your Baby Sleep Through the Night
Tabuk és dilemmák a gyermeknevelésben
A pénz nem a fákon nő
Segítség, ember!
A slag
Menjek ​vagy maradjak?  Hogyan éljük túl a párkapcsolatot egy narcisztikus mellett?
Vágyakozás
„Anyább” ​anyák
Időtlen

Archívum

Rendszeres olvasók

Postaláda

Név

E-mail *

Üzenet *