Responsive Advertisement

2023. május 31.

Nancy Madore - Megigézve (Megigézve 1.)

 

 Megmondom őszintén, fogalmam sincs, hogy került ez a könyv a polcomra. Mindenesetre ott volt, ha már elkezdtem, akkor be is fejeztem. 

Tulajdonképpen egy mesés könyv nőknek, +18-as szemszögből bemutatva rengeteg mesét, amit az ember gyerekkorában hall, lát, olvas... 

Gondolok itt a Hófehérke és a hét törpe című mesére, vagy a Szépség és a Szörnyeteg -re. De Hófehérke mostohája szemszögéből is megismerjük a történetet. Megkapja a magáét a Macska és egér, A Kékszakállú herceg vára, Aranyhaj, A császárnő új ruhája, A kis libapásztor lányka és még sok más mese...

Mindenhol az erotika a központi szereplő, és míg eleinte csak sima férfi női párost kapunk, ahogy haladunk a történetbe, bejön a durvaság is. Kapunk minden irányból történeteket, úgyhogy még válogatni is lehet. A klasszikus egy nő egy férfi pároson túl van egy nő sok férfi, két nő, két nő egy férfi felosztás is. Néhány esetben inkább erőszakolásnak, mint szeretkezésnek/közös megegyezésen alapuló aktusnak hívnám az események történését, mégis úgy kerül tálalásra, hogy a főhősnőnek mennyire piszkosul jó. 

Ezen kívül van egy, amikor a nő eljátsza egy kurva szerepkörét, és a férje egy régi szexuális élményét játsza újra... Értem az üzenetet, de ettől függetlenül őrültség.

A nőkkel sok esetben egy olcsó kis eszközként bánnak, vagy úgy, mint egy ostoba kis csitri, akit csak fel kell próbálni, aztán ennyi. Előfordulnak a tipikus sztereotípiák (buta szőke liba stb.), és egyszerűen minden esetben a férfiak járnak jól a történetekben. A nők sokkal kevesebbszer járnak jól valójában, a többi esetben nem fogják fel, hogy ők éppen megerőszakolás áldozatai.

Összességében nézve nyilván a szerelem megtestesülése az erotika, és ez is az élet része, de ez a könyv sok esetben inkább pornó szintjére alacsonyítja le az aktusokat. A nők beleerőltetik magukat a szituációkba és mintha magukat próbálnák meggyőzni, hogy mennyire tetszik nekik, amit a másik fél csinál. Meglehetősen rohanós minden történet, gyorsan el kell jutni az ágyig, legyünk túl rajta és ennyi... Néha nagyon bizarr kötet, felnőtteknek szóló mesével, és néha teljesen irreális még mese ellenére is.

Amin meglepődtem, hogy van folytatása. Ha egyszer az is felkerül valahogy a polcomra, akkor folytatása következik...

 

GR-ezők szerint:

Nincsenek megjegyzések:

Ezeket olvastam legutóbb...

Baby Signs: How to Talk with Your Baby Before Your Baby Can Talk
A ​király esztelen
Red Herrings
Szupernagyi
One True King
Az ​én váram
Kerekerdő meséi II.
Kerekerdő ​meséi
Hideg ország varázslói
Brer Rabbit Again
Viking és tündér - Beteljesedik-e újra az átok?
How Babies Sleep: The Gentle, Science-Based Method to Help Your Baby Sleep Through the Night
Tabuk és dilemmák a gyermeknevelésben
A pénz nem a fákon nő
Segítség, ember!
A slag
Menjek ​vagy maradjak?  Hogyan éljük túl a párkapcsolatot egy narcisztikus mellett?
Vágyakozás
„Anyább” ​anyák
Időtlen

Archívum

Rendszeres olvasók

Postaláda

Név

E-mail *

Üzenet *