Responsive Advertisement

2012. január 27.

(Kép)Regények hősei a vásznon!

Annak alkalmából, mivel filmvászonra kerül jövő héten a hazai mozikban is a Janet Evanovich regénye alapján készült Szingli fejvadász 1 (bemutató: 2012.02.02.) film változata, összeírtam, hogy még mely könyvekből várható közel s távol mozifilm (főként 2012 első felében).


Evanovich humorban gazdag, könnyed könyve után a hazai mozikban bemutatkozik Kevin története. A Beszélnünk kell Kevinről! film a hazai mozikba 2012. február 9 -étől lesz látható.


Lehet, hogy már elég lenne, a filmesek mégis újabb és újabb köntösökbe bugyolálják a klasszikusokat. A Jane Eyre 2011 -es (legújabb) változata után mi is következhetne, mint az Üvöltő szelek egy újabb feldolgozása, mely nálunk 2012. február 16 -től lesz látható a mozikban. 


Ezt követően egy sokak által már nagyon régóta várt darab következik, ami nem más, mint az Éhezők viadala, mely az azonos címet viselő Susanne Collins regénye alapján készült.
A sorozatból ez lesz az első film, de könyvekből már kijött a trilógia záró kötete is. 
Magyarországon 2012. március 22 -én lesz majd látható a mozikban.


Szintén március 22-én a mozikba kerül egy film, ami ugyan nem könyvből készült, de kapcsolódik az irodalomhoz olyan módon, hogy Edgar Allen Poe életéről szól, legalábbis egy részéről.
A film címe: The Raven


(A trailer képsorai felkavaróak lehetnek, megtekintés csak saját felelősségre!)







Aki látta az első négy részt, az szerintem el fog menni a zárásra is. Az idei év vámpír durranását ismételten a Twilight adja majd, immáron a Breaking Dawn második részével, amivel a történet a könyvek-beli történet végére is ér.

Magyar bemutató: 2012. november 15.


A következő évre (ha túléljük a világvégét) akkor láthatjuk a Percy Jackson és az Olimposziak sorozat folytatását is. Noha a könyv inkább a fiatalabb közösséget ragadja meg, az első film alapján azt mondanám, hogy remélem, még egyszer sikerül a bravúr a filmeseknek, és valami értékelhető látnivalót dobnak belőle össze.
Várható magyar bemutató még nincs kitűzve. Amerikai bemutatója: 2013. március 26.











Nem csak könyvekből készülnek filmek. Idén is találkozhatunk néhány képregényhős hús-vér játékával egy-egy élőmozi erejéig.


Az év első felében visszatér Nicholas Cage, hogy újra magára öltse a Szellemlovas szerepét, a Szellemlovas - A bosszú ereje című filmben.
Hazai bemutató: 2012.02.23.


Az Amerika kapitány film után várható volt, hogy még több szuperhős elevenedik meg, és nem csak a régiek kapnak új epizódokat (mint például a Pókember, amiből immáron a 4. részt készítik, némi extrával az előzőekhez képest. Csak tudnám miért az lesz a története, ami... -.-)
A bosszúállók (melyben már látható lesz Thor, Hulk, a Vasember, és még Amerika kapitány is) című filmet nálunk 2012.05.03 -án mutatják majd be.


Ezek után nincs más hátra, mint popcornt a kézbe, és üljetek be egy-egy jó filmre!


Mindenkinek jó szórakozást!
(UI.: Célszerűbb előbb a könyvet olvasni ;) )

Nincsenek megjegyzések:

Ezeket olvastam legutóbb...

Baby Signs: How to Talk with Your Baby Before Your Baby Can Talk
A ​király esztelen
Red Herrings
Szupernagyi
One True King
Az ​én váram
Kerekerdő meséi II.
Kerekerdő ​meséi
Hideg ország varázslói
Brer Rabbit Again
Viking és tündér - Beteljesedik-e újra az átok?
How Babies Sleep: The Gentle, Science-Based Method to Help Your Baby Sleep Through the Night
Tabuk és dilemmák a gyermeknevelésben
A pénz nem a fákon nő
Segítség, ember!
A slag
Menjek ​vagy maradjak?  Hogyan éljük túl a párkapcsolatot egy narcisztikus mellett?
Vágyakozás
„Anyább” ​anyák
Időtlen

Archívum

Rendszeres olvasók

Postaláda

Név

E-mail *

Üzenet *