Responsive Advertisement

2023. április 29.

Filmszemle: Jók és Rosszak iskolája

 

Megmondom őszintén, amikor megláttam az előzetesét, már akkor nem fűztem nagy reményeket a filmhez, ettől függetlenül nagyon vártam.

Nem titok, hogy a könyvsorozatot konkrétan ledaráltam, főleg az utolsó 3 kötetet, amiket kevesebb, mint 1 hónap alatt sikerült az olvasott könyvek közé dobálnom. Voltak erősebb és gyengébb epizódjai a sorozatnak.

No de nézzük a filmet. Adott ugye a Jók és Rosszak iskolája, ahova megérkezik két Olvasó, Agatha és Sophie. Jelentkeztek az iskolába és felvételt nyertek, de az az érzésük, hogy összecserélték őket, mert a szőke szépség kerül a rosszak közé, és a fekete boszorkány a jók közé... A két lány próbálja bebizonyítani, hogy rossz helyen vannak...

A film az első 5 percben elsüti a legnagyobb fordulatát a könyvnek, és innentől fogva a hullámvasút csak lefelé visz. Kapunk egy rakat szájbarágást, amitől rém unalmas lesz a film. Rettenetes a szereposztás is. A herceg nem az a tipikus szőke szépfiú, hanem sötét hajú és borzasztóan néz ki, mintha egy ogrét próbáltak volna beöltöztetni hercegnek... Agatha karaktere rettenetes. Ez a lány nem eléggé "boszorkányos" külsejű, egy másodpercig nem hittem róla, hogy nem a Jók iskolájához tartozik. A könyvben Agatha lenyesett, rövid hajával és a modorával kivívja azt, hogy elhisszük, ő egy boszorkány. A filmben ennek semmi látszatja nincs semmilyen módon.
Az egyetlen karakter, akit eltaláltak az Sophie. Idegesítő, szép is meg nem is. Jó is meg nem is. Ő egy jó választás volt.

A történet néhol követi a könyvet, ahol viszont eltér az egy logikátlan katyvaszt okoz. Sajnáltam, hogy nem maradt mindenhol könyvhű, illetve hogy ennyire szájbarágósra sikerült. A fölös szó- és képcséplés helyett lehetett volna valami mást berakni, ami tovább viszi a sztorit és lendít rajta, vagy a logika útján tartja.

Annyira nagy csalódást okozott a történet, a szereplőgárda, hogy a hihetetlenül szép látványvilág, a látványos elemek és a CGI sem tudott meggyőzni róla, hogy szeretnem kellene ezt a filmet. 10/4 -es nálam, és a 4 pont is csak a látványvilága miatt...

Trailer:

Nincsenek megjegyzések:

Ezeket olvastam legutóbb...

Baby Signs: How to Talk with Your Baby Before Your Baby Can Talk
A ​király esztelen
Red Herrings
Szupernagyi
One True King
Az ​én váram
Kerekerdő meséi II.
Kerekerdő ​meséi
Hideg ország varázslói
Brer Rabbit Again
Viking és tündér - Beteljesedik-e újra az átok?
How Babies Sleep: The Gentle, Science-Based Method to Help Your Baby Sleep Through the Night
Tabuk és dilemmák a gyermeknevelésben
A pénz nem a fákon nő
Segítség, ember!
A slag
Menjek ​vagy maradjak?  Hogyan éljük túl a párkapcsolatot egy narcisztikus mellett?
Vágyakozás
„Anyább” ​anyák
Időtlen

Archívum

Rendszeres olvasók

Postaláda

Név

E-mail *

Üzenet *