Responsive Advertisement

2013. február 17.

Szülinap blogos kivitelben

2010 februárjában az FFG BooK átköltözött a blogspotra. Sok küzdelem után, melyet a másik tárhellyel vívott, a blogspoton találta meg végső helyét a blog, mely a 2008-as indulás óta rengeteg mindenen átment, mire a mai formáját elérte.

Régen, mikor elkezdtem a kis, HTML alapú weboldalamat, nem hittem volna, hogy valamikor majd emberekkel fogok könyvekről beszélgetni - hisz a környezetemben kevesen olvasnak -, vagy számomra ismeretlenek fognak felkeresni, hogy ajánljak nekik könyveket, mert úgy látják, hasonló az ízlésünk; azt sem hittem volna, hogy ezen levelezésekből majd olyan barátságok szövődnek, amik több évet kibírnak, és amik során olyan embereket ismerhetek meg, akik meglehetősen közel kerülnek majd a szívemhez.

Mikor ezt az egészet elindítottam, csak sima olvasónaplónak indult, hogy ne felejtsem el, hogy melyik könyvben mit olvastam, és abból mi tetszett, és mi nem tetszett. Azóta viszont sok minden változott. Egyre többet kezdtem olvasni, hogy minél több újdonságot, vagy rég elfeledett könyvet mutassak be másoknak, és hogy emlékeztessem magam arra, hogy attól, hogy valami régen íródott, még lehet élvezetes iromány. Attól, hogy valami modern, új, csinos köntösbe bugyolálva még nem biztos, hogy közel kerül majd hozzám annyira, hogy másoknak is bátran merjem ajánlani.

Aztán valahol megláttam, hogy valaki elkezdte olvasni a blogomat, és felcsillant a szemem. El sem tudjátok hinni, mekkora örömöt tud jelenteni egy első olvasó, akit érdekel, hogy mit csinálok, aki esetleg ajánlja is az oldalt, hogy "nézzétek, nem is rossz..." Aztán egyre több helyen kezdtem látni a három betűt egymás mellett. A mai napig úgy vagyok vele, hogy ha csak egy ember is olvassa a blogot, már akkor is majd kibújok a bőrömből, de ha többen, akkor már nem is a földön, hanem a fellegekben járok. Ezek mellett mégis fontos szempont maradt, hogy miért kezdtem el valójában az írást az írásokról, így minden egyes bejegyzésnél ez is szem előtt maradt...

Az idők során észrevettem, hogy a kislányos stílusom (melyet a 2008-as írásaimnál sőt, még a 2009-2010-es írásaimnál is tapasztalhattok) elkezdtem kinőni, ahogy új irányt vett az, miket figyelek meg egy-egy regényben. Sokáig kerestem (és még a mai napig is keresem) a saját hangomat (stílusomat), több-kevesebb sikerrel. Nem egy vicces, kifigurázó oldalt szerettem volna létrehozni, de azt sem szerettem volna, ha túl komolyra sikerül, hisz a könyvek olvasása sem erről szól, hanem arról, hogyan szórakozik az olvasó. Ezért is kezdtem el különböző műfajokkal ismerkedni, a krimitől kezdve a sci-fin át amellett, hogy a fantasy maradt a fő irányvonal, ami mentén haladtam - megpróbálkozva a sokszínűséggel, és mellőzve a "csőlátást".

Nem tudom, hogy kellene csinálnom a jövőben, amit csinálok, vagy mi az, amit jól teszek, mi az, amit rosszul. Csak egyetlen dologban vagyok biztos: a bloggernek a blogja olyan, mint az a saját világa, ahova el tud menekülni, ahol el tud merülni, amin mindig van mit pepecselnie, még akkor is, ha látszólag nincs. Egy olyan világ, ahol elbújhat a valóság elől, és ahol ő mondja meg, mik a játékszabályok.

Az, ahol pedig most vagy, kedves Olvasó, jelenleg az én világom, aminek már 3 éve örülök, hogy van nekem, és remélem, még sokáig meg is marad...


Néhány pozitív esemény az elmúlt 3 évből:
- Nincs nap, hogy (ha csak pár oldalt is) ne olvasnék valamit.
- Kifogyhatatlanná váltam az olvasnivalókból.
- Rengeteg jó könyvet ismertem meg.
- Rengeteg aranyos embert ismertem meg.
- Rengeteg új dolgot fedeztem fel (új szavak, szokások, kultúrák stb...)
- Sikerült nyernem néhány könyvet pár könyves játékon.
- Egyre több blog születésénél lehettem jelen, és követhetem nap mint nap, hogyan fejlődnek.
- Kialakult a kép, kik azok a bloggerek, akik a példaképeim, és akik ajánlásai alapján bármikor félreteszek/előveszek könyveket.
- Megismerhettem egy "Tökfejet", aki a blog 1. születésnapja után nem sokkal írt rám, és azóta már a blogon is boldogít - sajnos csak ritkán :(

Néhány negatívum az elmúlt 3 évből:
- Van néhány könyv (több, mint 300 db) amit szeretnék elolvasni, de kevés az időm.
- Akadt néhány beszerezhetetlen könyv, amit el szerettem volna olvasni, de nem sikerült.
- A jó könyvek mellett egyre több papírpocsékoló rettenet tűnt fel.
- Néha tanácstalan vagyok, mit olvassak... - ezért kérem mindig mások segítségét, hogy megkönnyítsék a helyzetem, mi lenne a legjobb választás olvasási célzatra.


Boldog születésnapot a blognak!

2 megjegyzés:

Nolya írta...

Szia! :)
Gratulálok a szülinaphoz!:)
És örülök, h azt csinálod, amit csinálsz. Neked hála felfedeztem új könyveket, amiket boldogan olvashatok - még ha nincs is mindig rá időm. :)
És szuper, ahogy körülírtad a blog-egy-bloggernek dolgot.:D
Szóval még egyszer gratulálok és csak így tovább!:DD

Mandi írta...

Szia!
Nagyon szépen köszönöm! :) Nagyon megtisztelő, hogy volt olyan könyv, amit az írásaim alapján választottál :) annak meg főleg örülök, ha mindezek mellett az adott olvasmány elnyeri a tetszésedet :)

Remekebbnél remekebb olvasnivalókat kívánok! :)

Ezeket olvastam legutóbb...

Baby Signs: How to Talk with Your Baby Before Your Baby Can Talk
A ​király esztelen
Red Herrings
Szupernagyi
One True King
Az ​én váram
Kerekerdő meséi II.
Kerekerdő ​meséi
Hideg ország varázslói
Brer Rabbit Again
Viking és tündér - Beteljesedik-e újra az átok?
How Babies Sleep: The Gentle, Science-Based Method to Help Your Baby Sleep Through the Night
Tabuk és dilemmák a gyermeknevelésben
A pénz nem a fákon nő
Segítség, ember!
A slag
Menjek ​vagy maradjak?  Hogyan éljük túl a párkapcsolatot egy narcisztikus mellett?
Vágyakozás
„Anyább” ​anyák
Időtlen

Archívum

Rendszeres olvasók

Postaláda

Név

E-mail *

Üzenet *