Responsive Advertisement

2020. november 14.

Blogolás újraindítva

Forrás: Clipartkey
Néha van az úgy a bloggerek életében is, hogy jönnek, aztán mennek... Vagy időszakokra eltűnnek, mert nincs ihlet, vagy besokallnak. Jelen korszakunkban egy olyan világot élünk, ahol elvárás, hogy a köz érdekében az ember remetévé válljon.

Az igazság az, hogy a 2020-as év nem éppen azt adta, amit vártam tőle, és az utolsó 1-2-3 hónap  eseményei megtöltötték a poharamat és túlcsordult. Sok balszerencsés esemény láncolatát zárta le az, hogy egy ballépésemnek hála elvesztettem kis időre a blogolást és minden más hobbimat az életemből. No hát olvasni éppenséggel pont tudtam...
Szóval, egy ballépésnek köszönhetően eltörtem a kezemet és körülöttem elég sok minden más is törött. Mondhatnám, hogy az elmúlt 3 hónapban amihez hozzáértem, törött. Többek között az autóm, a zuhanyzó, két bögre, egy pohár és még sorolhatnám az ártatlan áldozatokat.

Nem akartam lemondani a blogolásról sem. Kitaláltam, hogy egy hangot szöveggé alakító programnak lediktálom a bejegyzéseket és nem marad el a blogolás. Az első ilyen bejegyzésem hamarabb megszületett, mintha gépeltem volna, de hiányzott a billentyűzet csattogása, zavartak a vessző és egyéb írásjeleket mellőző mondataim és inkább flusztrált lettem, mint boldog. Arra emlékeztetett, hogy fél kézzel mennyire nyomorult és kiszolgáltatott vagyok.
Eltelt már közel 2 hónap azóta a ballépéses este óta. Jelenleg rehabilitálás zajlik gyógytorna formájában, meg néha meglátogatom az ország egyik legfertőzöttebb kórházát kontrollok miatt. Jelen bejegyzésem 10 ujjal született, vakon írva, és izületi fájdalmakkal küzdve.

Ami a lábadozásom alatt történt:

- Korlátozások a Covid miatt
- Témázunk kör, amiből kimaradtam
- Felbőszült az írói világ (DarálóDóra)

- Sok új könyv megjelenése olyan íróktól, akiket nagyon szeretek (Greta May, Benyák Zoltán, Jonas Jonasson)
- Utóbbi íróval (JJ) volt beszélgetés, amit FB-on közvetített a kiadó

Egyébként több esemény lesz online (felolvasások stb.), amik közül néhányat megosztottam a blog hivatalos FB oldalán. Gondoltam, nézni és hallgatni egyelőre még tudok.

Szóval a 2020-as év egyelőre némileg lehangol, de igyekszem a pozitív dolgokra koncentrálni. Például adós vagyok még év végéig 35 könyves poszttal, amiről a blog követői tudják, hogy nem fog megvalósulni idén sem.
Például párom hatására azért sikerül mosolyognom még akkor is, ha az otthonom részben a munkahelyemmé vált, és sokat harcolunk a könyvekért, amik nekem jönnek postán/futárszolgálattal.

Lehet, hogy egyelőre úgy nézek ki egyik oldalról nézve, mint aki elvonási tünetekkel küzd, mert az izmom nem épült még vissza, de nyavalygás helyett olvassatok nálam ismét jó és kevésbé jó könyvekről. Lehet, hogy a bejegyzések pótlása több időt vesz igénybe, mint eddig, de tartsatok velem, mert igen jó könyveket olvastam mostanában. Akad köztük komolyabb és tudományos, gyermeki és fantáziadús.

Törjön meg a csend, és legyen vélemény az olvasmányokról egészen 2021-ig! (és azután is ;) )

2 megjegyzés:

theodora írta...

Üdv újra itt, várom a bejegyzéseket ;) :)
Talán a gépelés is egy kis gyógytornának számít és még segít is?
Vigyázz magadra és olvass jókat <3

Mandi írta...

Szia Dóri :)
Sajnos kis távon mozognak az ujjak a gépelésnél, úgyhogy inkább a rendes gyógytorna segített sokat.
Neked is minden jót és sok jó olvasmányt :)

Ezeket olvastam legutóbb...

Baby Signs: How to Talk with Your Baby Before Your Baby Can Talk
A ​király esztelen
Red Herrings
Szupernagyi
One True King
Az ​én váram
Kerekerdő meséi II.
Kerekerdő ​meséi
Hideg ország varázslói
Brer Rabbit Again
Viking és tündér - Beteljesedik-e újra az átok?
How Babies Sleep: The Gentle, Science-Based Method to Help Your Baby Sleep Through the Night
Tabuk és dilemmák a gyermeknevelésben
A pénz nem a fákon nő
Segítség, ember!
A slag
Menjek ​vagy maradjak?  Hogyan éljük túl a párkapcsolatot egy narcisztikus mellett?
Vágyakozás
„Anyább” ​anyák
Időtlen

Archívum

Rendszeres olvasók

Postaláda

Név

E-mail *

Üzenet *