Responsive Advertisement

2022. június 18.

Dr. Ramani Durvasula - Menjek, vagy maradjak? - Hogyan éljük túl a párkapcsolatot egy narcisztikus mellett?

A Partvonal kiadó egyre több "önsegítő" kötetet ad ki, mindenféle témákban. Az igazság az, hogy a különböző embertípusok mindig nagyon érdekes témát nyújtanak számomra, ezért is gondoltam elolvasni ezt a kötetet.
Ezúton köszönöm az olvasási lehetőséget a kiadónak!
 
Dr. Ramani Durvasula pszichológus, szakember, aki több tucatnyi párt hallgatott meg e témával kapcsolatosan. Folyamatosan fordulnak hozzá emberek a különböző gondokkal, és próbál nekik egyfajta iránymutatást adni. Nem hozza meg a döntést helyettük, rábízza a pácienseire mit lépnek, hogy javítsanak a helyzetükön.
 
A könyv is pontosan egy ilyen iránymutatást ad: menni, vagy maradni? Melyik döntés mivel jár valójában?
 
Meglehetősen átfogó, részletes tanulmány a narcisztikus emberekről. Kezdve onnan, hogy milyen típusú narcisztikus emberek vannak, hogyan lehet őket felismerni, mik a legfőbb jellemzőik. Még egy tesztet is találunk, amit elvégezve kiderül, narcisztikussal élünk e egy párkapcsolatban.

Ezt követően részletes elemzéseket kapunk arról, hogy a különböző típusokat mi jellemzi, végezetül pedig van egy -egy rész, hogyan lehet őket kezelni. Miután megvannak a receptek és a felismerések jön a nagy kérdés: menni, vagy maradni? Ezen lehetőségek részletezése is meglehetősen átfogóan van megmutatva.

Mindent példákkal támaszt alá, hol a való életből, hol pácienseinek eseteiből, hol pedig egyszerű irodalmi alakokkal és azok viselkedésével (pl. Alkonyat, Szürke ötven árnyalata stb.)

Meglehetősen olvasmányosan, érdekfeszítően mutatja be tanácsait, javaslatait, tapasztalatait a szerző. Tényleg átfogó képet kapunk, ami alapján mi is meg tudjuk ítélni, menjünk vagy maradjunk. És ami még érdekes, nem csak párkapcsolatra vonatkozóan tudjuk megítélni a dolgot, hanem ráhúzhatjuk más emberi kapcsolatainkra is. Olvasás közben az ember annyi inputot kap arról, milyen egy tényleg narcisztikus ember (hisz a narcizmus néhány jegyét amúgy is minden ember magával hordozza, de attól még nem lesz mindenki narcisztikus), hogy könnyen beazonosíthatja, ha van ilyen típussal kapcsolata. A szerző arra is felhívja a figyelmet, ha egyet beengedtél az életedbe, akkor több is meg fog jelenni. Ismerd fel a típust, és kezeld megfelelően (helyén).

Összességében nézve nagyon tetszett a könyv alapossága, a gördülékeny stílusa, hogy nem akart megtéríteni. Objektív összefoglalása annak, hogy mivel jár egy narcisztikus emberrel való kapcsolat, együttélés és milyen problémák merülhetnek fel. Ennek megfelelően pedig mindenki döntse el, meghozza a szükséges áldozatokat, ér neki egy narcisztikus kapcsolat ennyit/annyit, vagy inkább kitör belőle, és keres egy olyan kapcsolatot, amiben esetleg jobban érzi majd magát. A döntés mindig az olvasón áll...

 

GR-ezők szerint:

Nincsenek megjegyzések:

Ezeket olvastam legutóbb...

Baby Signs: How to Talk with Your Baby Before Your Baby Can Talk
A ​király esztelen
Red Herrings
Szupernagyi
One True King
Az ​én váram
Kerekerdő meséi II.
Kerekerdő ​meséi
Hideg ország varázslói
Brer Rabbit Again
Viking és tündér - Beteljesedik-e újra az átok?
How Babies Sleep: The Gentle, Science-Based Method to Help Your Baby Sleep Through the Night
Tabuk és dilemmák a gyermeknevelésben
A pénz nem a fákon nő
Segítség, ember!
A slag
Menjek ​vagy maradjak?  Hogyan éljük túl a párkapcsolatot egy narcisztikus mellett?
Vágyakozás
„Anyább” ​anyák
Időtlen

Archívum

Rendszeres olvasók

Postaláda

Név

E-mail *

Üzenet *