z
2221, szigorúan szabados viszonyok
Stan es Pan
A nagy Gatsby

2009. augusztus 16.

Neil Gaiman - Csillagpor
A könyv és én, avagy a nagy találkozás:
Ismét működésben a Gigi-művek. Valahogy előkerült közöttünk a szó Neil Gaimanról, és hát Gigi nekiállta ajnározni, hogy ő milyen jó, meg minden... Mivel Gigi eddig nem okozott csalódást az ajánlásaival, ezért beadtam a derekamat, és mikor legközelebb találkoztam egy Neil Gaiman könyvvel, a kezembe vettem és elolvastam... Ez lenne a Csillagpor.

A történetéről (spoiler is lehet benne):
Történetünk főhőse Tristran, a heves lelkű ifjú, aki fülig szerelmes egy lányba. Egy csillagos éjszakán látnak egy hullócsillagot, és megígéri a lánynak, hogy elhozza neki, hogy bizonyítsa, mennyire szereti. A gond csak az, hogy hagyja el Falut? Az apja elmeséli neki, hogy őt úgy találták Falu falának a tövében, és ezért átengedik a Falu nevű falu falának a túloldalára (bakker, mennyit falaznak... mindenkitől elnézést) Szóval elindul, hogy megkeresse a csillagot, akiről kiderül, hogy egy lány. Tristran magához köti, de a lány megszökik tőle, és innentől kezdődnek a kalandok.
Vannak itt kalózok, örökségért versengő testvérek, boszorkányok, némi humor, kaland, és romantika...
Na meg egy mese vége...

Vélemény:
A történet tetszett, érdekes és izgalmas. A testvérekkel játszódó jelenetek a kedvenceim XD A halott testvérek XD Na ne... XD Azok voltak a kedvenceim.
A csillag szövege is aranyos volt, a szerelmi szál is jó volt. Nem is tudok igazán mit szidni... A boszik gonoszak voltak és... Á, meg is van, mi a hibája! Mint ami a legtöbb regénynek. A lezárása!
Nekem túl hirtelen volt a lezárás, és kicsit összecsapott, ha lehet így mondani. Túlzottan tényszerűsít. Persze, a mesék végén mindig így szokott lenni, de nekem ez akkor sem tetszett az után, hogy végig szép volt a stílus, gyönyörű leírások, és az író mindent részletesen bemutatott. Egy kicsit odacsapott volt a vége, és kész... De attól még az egész könyv pontozása:

Ha pontban fejezném ki: 5/5

Oszd meg a bejegyzést! :

0 megjegyzés:

 

Mandi Könyvtára Copyright © 2013 Minima Template
Designed by BTDesigner Published..Blogger Templates · Powered by Blogger