z
2221, szigorúan szabados viszonyok
Stan es Pan
A nagy Gatsby

2009. július 27.

Cassandra Clare - Hamuváros (Végzet ereklyéi 2)
A könyv és én, avagy a nagy találkozás:
Az első után - túlzás nélkül - követeltem a második kötetet is... Szegény Gigit nyaggattam, hogy árulja el, mi lesz benne, aztán meg rögtön mondtam azt is, hogy inkább mégse, mert el akarom olvasni. Számomra egy könyv sem izgalmas, ha már ismerem a végét, és úgy, hogy már előre megmondták... Szeretem kitalálni, hogy mi lehet benne... (szegény Gigi... írjatok rá, hogy túlélte e!)

A történetéről (spoiler is lehet benne):
Clary élete szokásához híven zajlik... Mert már miért ne? Az első kötetben megtudta, hogy Jace a testvére, és azóta nem is beszélt a fiúval. Helyette ideje egy részét a vámpíroktól kissé megtört Simonnal tölti.
E közben Jacet megvádolják, hogy áruló, és amikor Lightwood anyuka a képébe köpi ezt, akkor elvonul, és magára haragít egy egész farkas-falkát, hogy kiélje a dühét...
Egy telefonhívást követően azonban Clary azonnal megy, hogy segítsen Jacen...
Újabb kavar és csavar történik.
Ráadásul a fiú nagyobb bajba keveredett, mint Clary elsőre hitte volna, ugyanis lecsukják mondván, hogy biztosan Valentine (Clary és Jace apja, és a főgonoszunk, aki egyébként egy nagyon jól kidolgozott karakter, és mint főgonosz egészen elképesztett...) kéme.
Van itt gyilkosság, titok, misztika és rejtély, na meg Magnus, meg Alec, meg Isabelle, és Clary, na meg Jace, aki nem hiányozhat... A fiú túlzottan félti Claryt, és ezért mindent megtesz, hogy megvédje, de vajon meddig mehet el? Hova jut el a páros, és engednek e az igazi érzelmeiknek, vagy hagyják, hogy a testvéri kapcsolat győzzön?

Vélemény:
Az első után nem apadt a színvonal... A szerelmi szál még mindig kavarog, és nem lehet tudni, melyik fiú lesz a nyertes a végén, a lány szívében ki foglalhatja el az igazi helyet. A Seeli királynő kis játéka is tetszett XD, és a jelenet a kedvencem volt XD Jace hozza a formáját, mint mindig XD
A kötet bővelkedik némi szerelmi szálban, de az írónő nem viszi túlzásba. Ezek mellett van izgalomra ok bőven... Ráadásul a humor, meg Jace szarkazmusa... XD Sokat nevettem rajtuk...
Clare kitett magáért, remek írónő, és köszönet Gigi-nek, hogy megmutatta nekem ezt a sorozatot, és ajánlotta... Ráadásul ez eltér a mai "csak tiniknek szól, és még értelme sincs, meg nyálas is mellette, de semmi izgalom" könyvektől, és talán pont ezért megragadó a kötet.
Pedig úgy terveztem, hogy valami negatívat írok róla, de az egyetlen negatív, ami a könyvben van, az Simon XD, aki nem képes csak úgy kisétálni a képből XD (aki olvasta az elsőt, ezt még az is megérti). De hát ez már egyéni szocproblémám... Na meg az a borzalmas függővég...? Neeee...
És mikor olvashatom még a harmadikat???

Ha pontban fejezném ki: 5/6

Oszd meg a bejegyzést! :

1 megjegyzés:

Mary Alexa Drown írta...

Szia! Van egy Végzet erekélyis oldalam (http://mortalinstrumentscast.blogspot.com) és embereket keresek akik szereposztáshoz színészeket hozznak, esetleg csak szavaznak. Ha van időd légyszi ugorj be és ha tetszik az ötlet kommentben jelezd.

 

Mandi Könyvtára Copyright © 2013 Minima Template
Designed by BTDesigner Published..Blogger Templates · Powered by Blogger