Responsive Advertisement

2009. október 19.

Laurell K. Hamilton - Véres Csontok (Anita Blake 5)



A könyv és én, avagy a nagy találkozás:
Az első négy után vétek lett volna kihagyni ezt a kötetet. Szóval fogtam magam, és elolvastam, hogy ne legyen már hiányos a sorozat...

A történetéről (spoiler is lehet benne):
Véres Csontok. Egy újabb hely, egy újabb rejtély. Ismét gyilkosságok történnek, és Anita Blake ismét közbelép. Vagyis először is elutazik Larry a tanonca társaságában egy új munkához, ami nagyszabású lenne. Nagyon sok erejét kéne felhasználnia egy jogi ügy következtében, hogy kiderüljön, kié is a birtok, ahol építkezni akarnak.
Közben felbukkanik a Véres Csontok tulajdonosa is, aki a lehetséges tulajdonosa a szóban forgó birtoknak. Valamiért mégis meg akarja akadályozni, hogy a birtokon felélesszék a holtakat, ráadásul a kocsmájában illegális dolgokat művel.
Ha ez nem lenne elég a férfiról az is kiderül, hogy nem ember, és hogy egy ősi titkot próbál megtartani. Hogy mi ez a titok, ki ez a férfi, mi működik a kocsmájában, mi van a föld alatt, és kié a föld, azt nem lőném le.
Persze Anitának segítségre van szüksége, ezért telefonál Jean-Claude -nak, és máris megvan az a szál, amin a legtöbbet nevethet az ember XD (legalábbis én sokat mulattam rajtuk)

Vélemény:
Miután Jean-Claude belépett a képbe, néhol elkezdtek a könnyeim is folyni a nevetéstől. Anita és Jean-Claude egy szobában XD Aki olvasta az első pár kötetet, el tudja képzelni XD
A másik az, hogy Anita felváltva kéne hogy randizzon Richarddal, és JC -vel, de ugye Richard most otthon van, és tanárbácsit alakít. Ráadásul JC elhozta magával hűséges farkasát is, aki még tovább bonyolítja a dolgokat.
Ezen a történeten megint látszik, hogy páratlan darab XD Úgy tűnik, hogy ebben a sorozatban a páratlan számú kötetek tényleg páratlanul nagyon tetszenek, mert itt ismét megragadott a történet, a nyomozás, a karakterek cselekedetei XD Annyit nevettem rajtuk, hogy a végén fehér zászlót lengetett a rekeszizmom.
Ami még nagyon tetszett, hogy végre jöttek új lények, nem csak vámpír, vérfarkas, nekromanta, vudupapnő és társaik, hanem egyéb fantasy lények.
Ezek után a hatost is biztos, hogy elolvasom... Így tovább Hamilton :D

Ha pontban fejezném ki: 5/6

Nincsenek megjegyzések:

Ezeket olvastam legutóbb...

Baby Signs: How to Talk with Your Baby Before Your Baby Can Talk
A ​király esztelen
Red Herrings
Szupernagyi
One True King
Az ​én váram
Kerekerdő meséi II.
Kerekerdő ​meséi
Hideg ország varázslói
Brer Rabbit Again
Viking és tündér - Beteljesedik-e újra az átok?
How Babies Sleep: The Gentle, Science-Based Method to Help Your Baby Sleep Through the Night
Tabuk és dilemmák a gyermeknevelésben
A pénz nem a fákon nő
Segítség, ember!
A slag
Menjek ​vagy maradjak?  Hogyan éljük túl a párkapcsolatot egy narcisztikus mellett?
Vágyakozás
„Anyább” ​anyák
Időtlen

Archívum

Rendszeres olvasók

Postaláda

Név

E-mail *

Üzenet *