Responsive Advertisement

2018. július 29.

Charlie N. Holmberg - Az üvegmágus (A papírmágus 2.)


Azt hiszem, mostanában egyre ritkábban futok bele olyan könyvbe/sorozatba, ami annyira elvarázsol, hogy nem tudom letenni.

Charlie N. Holmberg... nem szeretem őt. Gonosz és kegyetlen író, aki miatt háttérbe szorul az alvás, az evés és minden más, ha ő kiad egy könyvet a tolla alól... A papírmágus trilógia nevet viselő sorozatának második darabja hasonlóan izgalmas, mint az első, és a színvonal, melyet magasra rakott az első kötetben, a másodikban sem hanyatlik lejjebb.

Nagyon örülök, hogy a Gabo kiadó felkarolta ezt a sorozatot, másként nem biztos, hogy valaha is a kezembe akadt volna és nem tudnám, miről maradok le...

Ceony Twill kalandjai folytatódnak. Miután szembenézett mestere, Emery Thane múltjának egy szeletével, tanulmányai nem állhatnak tovább, hiszen muszáj elnyernie a Mestermágus címet - mint papírmágus.

Azonban az előző kaland nem múlt el nyomtalanul. Lirát a múltban nem csak Emery szerette, hanem egy Grath nevű férfi is, aki Saraj nevű társával a lány életére tör. A metszők nem csak a lányt, hanem Ceony barátait, családtagjait is fenyegetik, és mindenki veszélyben van, akit szeret.

Miután Ceony némileg megismerkedik (barátnőjén, Delilahn át) az üvegmágiával, szinte rögtön bajba is kerül az önkéntes hősködése miatt. De persze mestere és más mágusok is szerepet kapnak, és segítenek a lány ügyét elsimítani... Végül pedig az események felpörögnek, a jó és rossz oldal is szenved veszteségeket, és Ceony olyant tesz, amire ezidáig még nem volt példa.

Aminek nagyon örültem, hogy megismerhetünk más mágiákat is a papíron túl. Ezúttal is láthatunk papírmágiát, de újdonságot ez a rész nem tartogat. Ellenben főszerephez jut az üvegmágia, és a végén némileg még a fémek bűvölésével is találkozunk. Érdekes volt látni, hogy az üveget mennyi féle módon használják fel ebben a világban (kommunikáció, utazás, fegyver, illúzió stb...)

Delilah bemutatja némileg az alapokat (mestere Aviosky, üvegmágus), amik az üvegmágiához kötődnek, és később ez menti meg Ceony életét is. A fémekkel kapcsolatos mágiákról pedig kiderül, hogy egész hasonlóak, mint a papírmágia, csak tovább tartanak, mert a víz nem árthat nekik.

Nem szeretnék többet mondani a történetről. Mindössze 200+ -os a könyv oldalszámok szempontjából, úgyhogy az események ugyan tovább mennek, de gyorsan, pörgősen. Minden szóval veszélyeztetném, hogy elárulok valami nagy spoilert, úgyhogy...

Ha összegeznem kellene a könyvet, akkor annyit mondanék, hogy Ceony és Emery élete egész érdekes fordulatot vesz. Látunk egy fejeztet Emerytől is, így az ő fejébe is némileg belátunk. És noha az írónő nem zárta eddig egyik kötetét sem cliffhanger lezárással, egyszerűen az emberbe ülteti a késztetést, hogy már nyúljon is a következő kötetért... Aki csak teheti, olvassa ezt a sorozatot, mert megéri (főleg, ha szereted a mágiát, a titkokat, a kalandokat...). 


GR-ezők szerint:

Nincsenek megjegyzések:

Ezeket olvastam legutóbb...

Baby Signs: How to Talk with Your Baby Before Your Baby Can Talk
A ​király esztelen
Red Herrings
Szupernagyi
One True King
Az ​én váram
Kerekerdő meséi II.
Kerekerdő ​meséi
Hideg ország varázslói
Brer Rabbit Again
Viking és tündér - Beteljesedik-e újra az átok?
How Babies Sleep: The Gentle, Science-Based Method to Help Your Baby Sleep Through the Night
Tabuk és dilemmák a gyermeknevelésben
A pénz nem a fákon nő
Segítség, ember!
A slag
Menjek ​vagy maradjak?  Hogyan éljük túl a párkapcsolatot egy narcisztikus mellett?
Vágyakozás
„Anyább” ​anyák
Időtlen

Archívum

Rendszeres olvasók

Postaláda

Név

E-mail *

Üzenet *