Responsive Advertisement

2018. augusztus 15.

Brunella Gasperini - Egy nő és egyéb állatfajták

Vannak azok a csajos könyvek, amikkel egyszerűen nem tudok mit kezdeni. Egyszerűen elmondják, hogy mit akarnak, mesélnek pár viccesnek hitt vagy nem hitt sztorit, aztán egyszerűen valahogy lezárják.

Nos, ilyen volt nekem ez a könyv is: Egy nő és egyéb állatfajták

Brunella egyszerű nő, aki újságokba küldi be novelláit, cikkeket ír, ezzel keresi a kenyerét. Férje nyugdíjas. Több gyerekük van, akik már felnőttek, külön élnek. A házaspárnak vannak madaraik, macskáik, kutyáik, és persze vannak köztük, akikhez emlékezetes történetek fűződnek. Vagy csak egyszerűen érdekes a jellemük.

Az írónőt felkérik rá, hogy írjon macskákról. De ír kutyákról is. "Élete párja" (ahogy ő emlegeti) sokszor tesz rá megjegyzést, mikor a nő panaszkodik, hogy tőle regényt várnak, hogy úgyis életrajzi írás lesz. Akármennyire tagadja is az író, valóban az. Kapunk képet a gyerekkorából, az akkori életéről, állatairól. Eléggé részletes történeteket macskákról, kutyákról, a párjáról, a gyerekeiről, a szüleiről, és mindenről... Csak úgy ömleng, mint aki valakinek el akarja mondani, de nem tudja, ezért kiadja magából a lapokon.

Nincs benne semmi különleges. Vártam volna valami szikrát, valami újat, amitől majd azt mondom, hogy na, ez a nő aztán tud... De ez a katarzis élmény elmarad. Egyszerűen olyan, mint aki magányos, vágyik egy barinőre, hogy tudjon pletyizni valakivel - például a tönkrement házasságáról.

Nemigazán lehet erről a könyvről mit írni. Némileg szarkasztikus, az állatos sztorik kedvesek, aranyosak, néha nyilván szomorkás és keserű a vége. Ezek voltak az egyetlenek, amiket értékelni tudtam bennük. Sajnos a mentalitás, ami a könyvből árad inkább ilyen naiv, butácska...

Igazság szerint limonádénak elmegy, nem is túl hosszú, úgyhogy pár órát elszórakoztatja az embert, és ennyi. Pluszot nem ad, újat nem mutat, csak némi bájt... 

GR-ezők szerint:

Nincsenek megjegyzések:

Ezeket olvastam legutóbb...

Baby Signs: How to Talk with Your Baby Before Your Baby Can Talk
A ​király esztelen
Red Herrings
Szupernagyi
One True King
Az ​én váram
Kerekerdő meséi II.
Kerekerdő ​meséi
Hideg ország varázslói
Brer Rabbit Again
Viking és tündér - Beteljesedik-e újra az átok?
How Babies Sleep: The Gentle, Science-Based Method to Help Your Baby Sleep Through the Night
Tabuk és dilemmák a gyermeknevelésben
A pénz nem a fákon nő
Segítség, ember!
A slag
Menjek ​vagy maradjak?  Hogyan éljük túl a párkapcsolatot egy narcisztikus mellett?
Vágyakozás
„Anyább” ​anyák
Időtlen

Archívum

Rendszeres olvasók

Postaláda

Név

E-mail *

Üzenet *