Responsive Advertisement

2021. január 22.

Lego Harry Potter - Mulatságok Roxfortban (Feladványok, Minifigura)

Ott kezdem, hogy nem fogok mentegetőzni, de muszáj megosztanom veletek, hogy milyen új Harry Potteres tapasztalatokat szereztem.

Kezdjük ott, hogy szeretek mindent, ami Harry Potter. Annak idején ez hozott össze egy üres könyvespolccal. Annyira szépek voltak a kötetek egymás mellett, hogy dekornak is beillettek volna. Később a festőknek a (hetes) Harry Potter borítójáról mutattam meg, milyen színű szobát szeretnék. Mikor megy egy része a tévében, még akkor is nézem, ha párhuzamosan két csatornán két különböző részt vetítenek. Régi vágyam, hogy legyen egy saját cikeszem, ami magától repül és futkozhatnék utána a házban, hogy elkapjam. 

Szóval, egy Gaiman kötetre vadásztam a neten, és Lego Harry Potter (is) lett belőle. Kezdjük az első, végigjátszott kötettel. (Vigyázat, 6+ korosztálynak készült!)

A Mulatságok Roxfortban a 4. kötettel indul és az 5. kötettel ér véget. Először feladványokat kapunk a Trimágus tusa labirintusához, a víz alatti feladatot is átéljük hőseinkkel. Látjuk Malfoy leckéjét, illetve McGalagony professzornak meg kell fejtenünk, ki legyen a táncpartnere. Minden féle feladaton keresztül nagyvonalakban átélhetjük a Tűz serlege és a Főnix rendje kötetek varázsait. Böngészhetünk Hermionéval könyvtárba, átéljük a Weasley ikrek csínytevéseit. 

Milyen feladatokat kapunk?

- Az első és legfontosabb: RAKD ÖSSZE DUMBLEDORET!
- Színezés
- Keresd, hogy a képen van e...?
- Melyik figurából van több? Melyikből van csak egy?
- Húzd össze a vonalakat és milyen forma jön ki?
- Melyik vonal hova vezet?

Szóval, a gyerkek mindennemű készségére akad legalább egy feladat. Kiderül, mennyire figyelik meg a részleteket, mennyire tudnak beilleszteni egy-egy képrészletet a nagy képbe - kihasználva a térlátást. Közben megismerhetjük a kentaurokat, a főnixeket és megannyi lényt a Harry Potter világából.

Amíg csinálgattam egyik feladatot a másik után, néhol még nekem is nagyon kellett figyelni, hogy XY rajt van e a képen. Dumbledore főnixének kiválasztása is egy alapos megfigyelés után sikerült, mert csak egyetlen részletben tért el a többi madártól. Bevallom őszintén, az első feladatot átugrottam. Nem volt szívem leszedni a borítóról Dumbledoret és összerakni. De egyébként ehhez kapjuk az első útmutatót a borító alatt. 

Minifigura ide vagy oda, a feladványok miatt is érdekes darab, úgyhogy kisgyerekeknek remek foglalkoztatókönyv. (Azért a szülőknek be kell kicsit segíteni, hogy felolvassák, mi a feladat.)

 

GR-ezők szerint:

Nincsenek megjegyzések:

Ezeket olvastam legutóbb...

Baby Signs: How to Talk with Your Baby Before Your Baby Can Talk
A ​király esztelen
Red Herrings
Szupernagyi
One True King
Az ​én váram
Kerekerdő meséi II.
Kerekerdő ​meséi
Hideg ország varázslói
Brer Rabbit Again
Viking és tündér - Beteljesedik-e újra az átok?
How Babies Sleep: The Gentle, Science-Based Method to Help Your Baby Sleep Through the Night
Tabuk és dilemmák a gyermeknevelésben
A pénz nem a fákon nő
Segítség, ember!
A slag
Menjek ​vagy maradjak?  Hogyan éljük túl a párkapcsolatot egy narcisztikus mellett?
Vágyakozás
„Anyább” ​anyák
Időtlen

Archívum

Rendszeres olvasók

Postaláda

Név

E-mail *

Üzenet *