Responsive Advertisement

2021. július 25.

Michael Bond - Paddington itt és most (Paddington 12.)

 
A Paddington sorozat egy kissé furcsa fordulatot vett a magyar részen. Angolul ez a kötet a 12. számot kapta, a magyarban az 5. részként van feltüntetve. Ezúttal az eredeti sorszámozást fogom alapul venni.

Ezúttal láthatjuk, ahogy Paddingtont megbirságolják parkolási vétség miatt, elkezd festeni (nem mindenki nagy örömére), megtanul érzelmi húrokat pengetni és érteni a csíziót. Kikészít egy közvélemény kutatót, és szemtanúi lehetünk egy érdekes utazásszervezésnek, ami persze nem úgy sül el, ahogy a medvebocs tervezte. Végül pedig kapunk egy kis karácsonyi meglepetést - Paddington módra...

Az eddig olvasott kötetek közül ez volt az, ami a legkedvesebb, amin a legjobban szórakoztam. Sok jelenet megmosolyogtatott és nevetésre késztetett a humora.  Mintha a sok bájos történet után jönne egy bájos és több korosztálynak élvezetes sztori.

Persze apróbb visszautalásokkal ismét találkozhatunk, illetve bájos képekkel a lapokon, úgyhogy most már nem árt ismerni egy-két korábbi eseményt. Illetve a köteten belül is találkozunk olyannal, hogy egy korábban a kötetben olvasottra van némi visszatekintés.

 Az a baj, hogy ezekről a könyvekről nemigazán lehet mit mondani. Gyerekeknek szerintem élvezetes még annak ellenére is, hogy előfordul benne néhány olyan szó, amit nem biztos, hogy fognak érteni, mert nem egy hétköznapi szót használ a fordító rá (lajstrom=lista). Viszont, ha nem ezt tenné, akkor nem lehetne félre írni (jalstrom). A rajzok továbbra is bájosak, kapcsolódnak a történésekhez. 
 
Összességében nézve szerintem az eddig olvasottak közül a legjobban sikerült Paddington könyv, látszik rajta a fejlődés, és most nem tűnt annyira erőltetettnek, hogy a medvebocs belekényszerüljön valami kellemetlen helyzetbe. Hangulatilag még mindig kedves, bájos mesét kapunk, sok félreértéssel és persze humoros megmozdulásokkal.

 

GR-ezők szerint:

Nincsenek megjegyzések:

Ezeket olvastam legutóbb...

Baby Signs: How to Talk with Your Baby Before Your Baby Can Talk
A ​király esztelen
Red Herrings
Szupernagyi
One True King
Az ​én váram
Kerekerdő meséi II.
Kerekerdő ​meséi
Hideg ország varázslói
Brer Rabbit Again
Viking és tündér - Beteljesedik-e újra az átok?
How Babies Sleep: The Gentle, Science-Based Method to Help Your Baby Sleep Through the Night
Tabuk és dilemmák a gyermeknevelésben
A pénz nem a fákon nő
Segítség, ember!
A slag
Menjek ​vagy maradjak?  Hogyan éljük túl a párkapcsolatot egy narcisztikus mellett?
Vágyakozás
„Anyább” ​anyák
Időtlen

Archívum

Rendszeres olvasók

Postaláda

Név

E-mail *

Üzenet *