Responsive Advertisement

2011. március 25.

Kérdezz - felelek!

Ez a poszt azért született meg, hogy néhány e-mailben befutott kérdést itt is megválaszoljak, hátha másoknak a fejében is megfogalmazódtak, csak esetleg nem merték megírni, feltenni stb...

1. kérdés: Miért lehetséges, hogy egy könyv a pontozó címkék között két helyen is szerepel, két különböző pontot kap?
Azért lehetséges, hogy egy könyv teszem azt megkapja az 1 pontos ugyanakkor a 2 pontos címkét is, vagy éppen a 2 és 3 pontos címkét és így tovább, mert azoknál a könyveknél nem tudok dönteni, hogy melyik csapatba sorolnám be inkább. Mivel köztes pontozású címkéket nem hoztam létre, ezért döntöttem ezen megoldás mellett.

2. kérdés: Két könyv közül melyiket ajánlanád? XY -t vagy ZT -t?
A blogomon többnyire minden, általam olvasott könyv kint van, a posztok alján általában egy kis összefoglalással, spoiler mentesen, hogy tetszett, avagy sem az olvasmány - ha valaki nem akarja a spoilerezés miatt kockáztatni, hogy elolvassa a teljes posztot -, illetve most már címkékkel is jelzem, hogy hány pontot adnék az adott olvasmányra, úgyhogy ez akkor is látható, ha a post alján nincs ott. A blogon a keresővel, vagy a lap alján levő címkéken keresztül is el lehet jutni egy-egy könyvhöz, ebből is kideríthető, hogy olvastam e már a szóban forgó kötetet/köteteket. Amelyik könyvekről nem rakok fel leírást, de olvastam, azokat a havi összefoglalókba szoktam beírni, tehát a kereső azt is kidobja, ha a címkék között nem is található meg, és amennyiben azokról valaki részletesebben szeretne informálódni, levélben, vagy a poszthoz kommentelve szívesen válaszolok, ha valaki kérdez (az e-mailcímem a jobb oldalt a "Magamról" részben megtalálható).

3. kérdés: Olvastad EQ könyvét, de nem láttam róla posztot. Miért nem írtál róla?
Mostanában nem írok minden könyvről, amit olvasok, másrészt a havi összefoglalókban azért megemlítem azokat a darabokat is, amik nem kaptak önálló bejegyzést.


4. kérdés (?): Nem merem elolvasni XY bejegyzésedet, mert félek, hogy lelő valamilyen poént, spoileres stb... Nem mesélnél róla?
Először is elmondanám, hogy általában igyekszem spoilerektől mentesen írni, ahol pedig valamire vonatkozóan véletlenül van, ott a poszt elején feltüntetem (pl.: Előző kötetre spoilert tartalmaz stb...).
Másodszor pedig: ha valaki tényleg fél attól, hogy esetlegesen spoilerezek a blogon, szívesen válaszolok az esetleges kérdésekre akár komment, akár levél formájában is :)

5. kérdés: Láttam, hogy olvastad XY könyvét, nem tudnád elküldeni ebookban?
Válaszom: nem, mert nem szeretem az ebookokat, többnyire a könyvek papír alapú verzióit olvasom, és maradi módon inkább ezt a megoldást választom...
Ugyanez igaz arra is, hogy köszönöm, nem kérek ebookban könyveket, amiket esetlegesen keresek, azokat igazi, papír alapú könyv formájában keresem, és szeretném elolvasni.


6. kérdés: Nem tudsz ajánlani valami jó könyvet?
Tanácsom: nézz szét a blogon... Most már sokféle módon szét vannak válogatva az oldalon megtalálható könyvek, így a pontozásnál látható, hogy mik a kedvenceim, meg amik nagyon tetszettek.

7. kérdés: Megvan nekem YX könyve kalózfordításban. Elküldjem?
Nem, köszönöm, ilyesmikkel nem foglalkozom ugyanolyan okokból kifolyólag, mint az ebookos eset. Inkább türelmesen - vagy éppen ujjat törve, körmöt rágva - megvárom az eredeti, magyar kiadást.

Egyenlőre ennyi lenne, ha még felmerül esetlegesen valami kérdésetek, szívesen válaszolok mindenkinek vagy komment vagy levél formájában.

Jó olvasgatást, és további jó böngészést Mindenkinek!

4 megjegyzés:

Tara Nima írta...

téged ilyenekkel keresnek meg mélben?:D

Mandi írta...

Igen :D Téged még nem találtak meg ilyesmikkel?

Tara Nima írta...

ilyenekkel nem.:D
volt egy időszak, amikor kaptam vagy 10 olyan levelet, amiben könyvet kérnek kölcsön. de hogy honnan vették, hogy kölcsönadom vadidegennek? még ismerősnek se mindenek, nemhogy annak, akit nem is ismerek. aztán visszaírtam, hogy bocsi, ez nem így működik, tőlem senki nem fog könyvet kapni, ha kell e-ben, akkor elküldöm, ha nem, akkor lehet keresni antikban, vagy meg kell venni. volt, aki tényleg olvasni akarta, az örült az e-nek is.:) de ennyire hülyéket még nem kérdeztek tőlem, mint tőled.:D

Mandi írta...

Nekem meg a tiedhez hasonló kölcsönadós esetem nem volt még :D Olyan már volt, hogy valakinek panaszkodtam, hogy áh, nem hiszem el, hogy ezt a könyvet nem lehet megkapni, nem tudom elolvasni... Másnap, mikor találkoztam az illetővel lerakta az asztalomra az orrom elé mondván: jó olvasást :D
Egyébként igazat adok neked, idegennek én sem adnám oda könyveimet, csak ha tudom, hogy kinél van és hogy az nagyon fog rá vigyázni :)
(ez sem igaz, mert az Ellenállhatatlan erők könyvemen hosszában fut egy "villámalakú sebhely", ami a kölcsönadás előtt nem volt rajta, mert nem olvastam a könyvet...:D)
A lényeg: a próbálkozás mindig megvan, hogy úgy kapjam vissza a kölcsönadott könyveimet, ahogy adtam...

Ezeket olvastam legutóbb...

Baby Signs: How to Talk with Your Baby Before Your Baby Can Talk
A ​király esztelen
Red Herrings
Szupernagyi
One True King
Az ​én váram
Kerekerdő meséi II.
Kerekerdő ​meséi
Hideg ország varázslói
Brer Rabbit Again
Viking és tündér - Beteljesedik-e újra az átok?
How Babies Sleep: The Gentle, Science-Based Method to Help Your Baby Sleep Through the Night
Tabuk és dilemmák a gyermeknevelésben
A pénz nem a fákon nő
Segítség, ember!
A slag
Menjek ​vagy maradjak?  Hogyan éljük túl a párkapcsolatot egy narcisztikus mellett?
Vágyakozás
„Anyább” ​anyák
Időtlen

Archívum

Rendszeres olvasók

Postaláda

Név

E-mail *

Üzenet *