Responsive Advertisement

2020. március 29.

Barbara Cantini - Halálka (Halálka 1.)

Fülszöveg:
Halálka egy kislány, de nem olyan, mint a többiek: ő egy zombilány.
A Málladosó Villában él Néhay nénivel és egyetlen barátjával Bu Songgal, egy albínó agárral, akivel sülve-főve együtt vannak. Halálka szeretné, ha lennének vele egykorú barátai, akikkel játszhatna, de megtiltották neki, hogy mások előtt mutatkozzon: még a végén megijednének tőle. Egy nap azonban elérkezik a megfelelő alkalom: Halloween ünnepe!
Halálkának még csak be sem kell öltöznie… De mi lesz, ha a többi gyerek rájön, hogy Halálkán nincs is jelmez?
Egy akciózáson vettem a kötetet. Nemigazán néztem utána, hogy mit tud a kötet. Aztán kiderült, hogy egy igényesen összerakott mesekönyv. Szép színes, kemény lapokkal. Egy bájos főhősnővel, akit Halálkának hívnak és a legjobb barátja a kutyája, Bu Song.

A kötetet 5+ kategóriába teszik, viszont 5 éves gyerkőcnek nem biztos, hogy oda tenném a kezébe, inkább kicsit később: 7-8 éves korban. Elvégre van egy lány, aki lekapja a fejét a nyakáról... Ne a zombikkal ismerkedjen meg a gyerek.

Maga a barátság a lényeg a történet során. Minden kisgyereknek szüksége van barátokra. Még azok is igénylik a társaságot, akik nagyon különcök/ nagyon mások, mint amit átlag ember normálisnak hív. Igazság szerint azt mondják a sorok, hogy legyen valaki akármennyire is más, mint te, fogadd el őt és simán lehet, hogy belőle lesz a legjobb barátod.

A tanulsága jó. A képeken vannak kiegészítő részek, hogy megismerjük a szereplőket. Eléggé megmosolyogtató kis megjegyzéseket firkál a háttérbe. Tényleg bájos, nem lehet rá mit mondani.

Összességében egy pár perces mese gyerekeknek, rengeteg színes és mókás képpel és felirattal. A története pedig egyszerű és érthetően adja át a tanítást: aki más, mint a normális, eléggé félénk. Adjunk neki egy esélyt, hogy megmutassa valódi önmagát, mert lehet, hogy csak barátokat szeretne ő is.

GR-ezők szerint:

Nincsenek megjegyzések:

Ezeket olvastam legutóbb...

Baby Signs: How to Talk with Your Baby Before Your Baby Can Talk
A ​király esztelen
Red Herrings
Szupernagyi
One True King
Az ​én váram
Kerekerdő meséi II.
Kerekerdő ​meséi
Hideg ország varázslói
Brer Rabbit Again
Viking és tündér - Beteljesedik-e újra az átok?
How Babies Sleep: The Gentle, Science-Based Method to Help Your Baby Sleep Through the Night
Tabuk és dilemmák a gyermeknevelésben
A pénz nem a fákon nő
Segítség, ember!
A slag
Menjek ​vagy maradjak?  Hogyan éljük túl a párkapcsolatot egy narcisztikus mellett?
Vágyakozás
„Anyább” ​anyák
Időtlen

Archívum

Rendszeres olvasók

Postaláda

Név

E-mail *

Üzenet *