Responsive Advertisement

2024. augusztus 31.

Barbara Cantini - Halálka és a kísértetbarát (Halálka 3.)

Fülszöveg: 

Egy újabb történet, amitől meghalsz a nevetéstől! Ki lehet az a titokzatos kísértetfiú, aki hullaszilveszter előestéjén megpróbál bejutni a Málladozó Villába? Halálka idegtépő nyomozásba kezd, hogy kiderítse, honnan jött új, „szellemes” barátjuk. Hűséges barátja, Bu Song, az albínó agár most is a segítségére van. A nyomozás olyan izgalmas, hogy még Halálka is majdnem szívdobogást kap tőle!

A Halálka sorozat köteteit pont azért szeretem, mert mind a képi világba, mind a szavakból eredő humorban otthonosan mozog. Ismét felbukkan a képek között például Poe.

No de, míg a többi története bájos gyerekmese, itt azért elég vastagon előkerül a halál, hiszen egy szellemfiúról kell kinyomozni, hogy ki ő, így előkerül, hogy vajon mikor halt meg? Halálka persze új barátra talál, de amíg a korábbi kötetek tényleg bájosak és tanulságosak voltak, itt megismerkedhetünk egy undok szellemficsúrral, akivel a végén persze jön a happy end... Viszont, Halálka helyében hagytam volna az egészet a csudába, ha valaki így viselkedik.

A szokásos szereplőgárda is előkerül, illetve megint jönnek a vicces rokonok, és a képek. Egy fergeteges partin is részt vehetünk, szóval szórakozást és humort egyaránt találunk a lapokon.

A képek még mindig önmagukért beszélnek a könyvben, és továbbra is kedvesek, színesek, és találékony humorforrások (itt-ott erőltetett kiszóló szövegekkel). Az a bajom vele, hogy elkezdtem felolvasni a kisfiamnak és rájöttem, hogy ez még nagyon nem az ő korosztálya. A felnőtteknek pedig ez a kötet nem mindenhol élvezhető, így a korosztály belövése, hogy vajon kiknek íródott egy kicsit zavaros. A korábbi köteteknél ez behatárolható, itt viszont nem annyira egyszerű ezt megállapítani.

 Összességében nézve a képi világ és az írói stílus még mindig hozza a szintet, a történet számomra kicsit gyenge lábakon áll még meséhez képest is. Ettől függetlenül szeretem Halálka történeteit, mert mindig van valami aranyos csattanó a végén, és valami tanulság...

 

 

GR-ezők szerint:

Nincsenek megjegyzések:

Ezeket olvastam legutóbb...

Baby Signs: How to Talk with Your Baby Before Your Baby Can Talk
A ​király esztelen
Red Herrings
Szupernagyi
One True King
Az ​én váram
Kerekerdő meséi II.
Kerekerdő ​meséi
Hideg ország varázslói
Brer Rabbit Again
Viking és tündér - Beteljesedik-e újra az átok?
How Babies Sleep: The Gentle, Science-Based Method to Help Your Baby Sleep Through the Night
Tabuk és dilemmák a gyermeknevelésben
A pénz nem a fákon nő
Segítség, ember!
A slag
Menjek ​vagy maradjak?  Hogyan éljük túl a párkapcsolatot egy narcisztikus mellett?
Vágyakozás
„Anyább” ​anyák
Időtlen

Archívum

Rendszeres olvasók

Postaláda

Név

E-mail *

Üzenet *