Responsive Advertisement

2011. február 5.

Melissa Marr - Veszélyes álmok (Tündérvilág 2)

Fülszöveg
Századokon át tartó stabilitás és béke után felborul a tündérudvarok közötti egyensúly. Irialnek, a Sötét Királynak új kihívással kell szembenéznie. Ha kudarcot vall, vérontásra és brutális erőszakra kell számítani.
A 17 éves Leslie semmit sem tud a tündérekről és a viszályaikról. Egy nap megtetszik neki egy hátborzongatóan gyönyörű, szemeket és szárnyakat ábrázoló tetoválás. Meg van róla győződve, hogy ez a szimbólum hozza el számára
a változást, amelyre kétségbeesetten vágyik.

A tetoválás valóban megváltoztatja, de nem úgy, ahogy remélte. Különös dolgokat és baljós változásokat tapasztal: Leslie és Irial sorsa összefonódik. A lány egyre mélyebbre merül a tündérek világába, képtelen ellenállni a csábításnak.



Az ember azt hinné, hogy második kötet révén kötődik a történet a sorozathoz, vagy ott folytatódik, ahol az előző kötet megszakad, és akkor kezünkbe akad egy olyan darab, mint ez is, és burul a papírforma.
Igen, megvannak a kapcsoló elemek az első kötettel, és ez némiképp érdekességet csempészett a történetbe (például más szemszögből láthatjuk, ahogy Leslie és Irial megjelennek a tetoválószalonban, ugyanis ezúttal az érintettek mesélik el). Hogy miről is szól ez a kötet? Ezúttal Leslie kerül a középpontba, és az ő kis "problémái" a tündérvilággal, aminek a létezéséről még csak sejtései sincsenek.
Leslie, Aislinn barátnője, és osztálytársa sok viszontagságot megélt életében. A drog, az alkohol, az erőszak az életének a része, mindennapjait úgy kell leélnie, hogy múltjában van egy pont, amire nem szívesen emlékszik, mert annyira mély és keserű nyomot hagyott benne. Éppen ezért megy el Nyúlhoz, a tetoválóhoz, hogy "visszakapja a testét". Ki is választ egy mintát, de nem sejti, hogy azt a bőrére tetováltatva nem éppen úgy változtatja meg az életét, ahogy ő tervezte, ugyanis hozzáköti magát Irialhez, a Sötét udvar királyához, akinek ez az utolsó terve, hogy megmentse a tündéreit.
Aislinn és Keenan sem tűnnek el nyomtalanul. Ők a Nyár udvar uralkodói, és az újdonsült királynő nem feledkezik meg a halandó barátairól sem, éppen ezért őr(öke)t küld Leslie köré. Niall, aki Keenan fiatal nagybácsijának szerepét kapta az előző kötetben, ezúttal a testőr szerepét tölti be. Nem is bánja igazán, mert Leslie felkelti az érdeklődését, és egyáltalán nem közömbös számára a lány. Ellenben Niall múltjában is vannak sötét foltok, és gonosz cselekedetek, amikért "bűnhődnie" kell. A két sebzett lélek egymásra talál, azonban a lányt Irial is vonzza magához...
Először is leszögezném, hogy nem lepett meg túlzottan, hogy nem az első kötet főbb szereplői kerültek most előtérbe, mivel már többen meséltek erről, és felvilágosítottak, hogy ne lepődjek meg rajta.
Nem is bántam, hogy az első kötetbeli mellékszereplőket kicsit jobban megismerhettem, különösen Niall személyét, itt ő fogott meg leginkább, és ő vált kedvenc karakteremmé. Ami azt illeti Seth és a többi szereplő sem volt annyira idegesítő.
Jobban tetszett, mint az első kötet, és megfogott az érzelmi világ kifejtett ábrázolásával, a jól felépített szerelmi háromszöggel, ahogy az egészet olyan hihetően tálalta az írónő. Niall és Leslie egymásra találása sem az a tipikus "szerelem első látásra és elválaszthatatlanok vagyunk" volt, amit a mai tinikönyvekben megszokhattunk. Továbbá pozitívumként említeném meg, ahogy a tetoválás köré építkezik valamelyest a történet, bemutatva a változást, ami végbemegy Leslieben, amelyet úgy érzékeltet, hogy az olvasó számára is átérezhető. Ellenben a végén akadtak olyan részek, ahol mondhatni unatkoztam, hogy "mikor lesz már vége ennek a szakasznak?" Ez inkább a végére volt igaz, mikor az írónő elnyújtja Leslie "fogságát" és újra meg újra megismétli ugyanazokat a gondolatokat...
A tündérek világának egyre részletesebb bemutatása szintén a regény pozitívumaként említhető meg, itt jobban érthető, hogy ki miért harcol, vagy éppen miért nem, továbbá a tündérek közti szabályok és viszonyok is egyre jobban megmutatkoznak.
És hogy ezek után milyen lesz a folytatás, már feltételezésekbe sem merek bocsátkozni, mindenesetre kíváncsi leszek rá, mert összességében nézve ez a könyvsorozat javuló tendenciát mutat, és remélhetőleg ez így is marad, már ami a színvonalat illeti...

Nincsenek megjegyzések:

Ezeket olvastam legutóbb...

Baby Signs: How to Talk with Your Baby Before Your Baby Can Talk
A ​király esztelen
Red Herrings
Szupernagyi
One True King
Az ​én váram
Kerekerdő meséi II.
Kerekerdő ​meséi
Hideg ország varázslói
Brer Rabbit Again
Viking és tündér - Beteljesedik-e újra az átok?
How Babies Sleep: The Gentle, Science-Based Method to Help Your Baby Sleep Through the Night
Tabuk és dilemmák a gyermeknevelésben
A pénz nem a fákon nő
Segítség, ember!
A slag
Menjek ​vagy maradjak?  Hogyan éljük túl a párkapcsolatot egy narcisztikus mellett?
Vágyakozás
„Anyább” ​anyák
Időtlen

Archívum

Rendszeres olvasók

Postaláda

Név

E-mail *

Üzenet *