z
2221, szigorúan szabados viszonyok
Stan es Pan
A nagy Gatsby

2011. február 23.

Telefonon is könyv? (avagy Hasznos holmik 2.)

Emlékeztek még a "Hasznos holmik könyvmolyoknak" cikkemre? Mondhatni, ez most annak egyfajta folytatása lesz (részben).

Először is egy olyan programmal kezdeném, ami nem a mobiltelefonokhoz kapcsolódik (azokról majd kicsit lejjebb). Ez egy számítógépes program, aminek a neve:
Koobits eBook Reader, ami egy Freeware program.
Mit tud ez a kis aranyos?
Ezzel nem csak rendezni tudod a pdf formátumú e-könyveidet, de olyan olvasási élményt ad, mintha tényleg saját kezűleg lapoznál a könyvben. Olyan képet ad az olvasó elé, mintha tényleg egy könyv lenne kinyitva előttünk, és (noha nincs papír illata, és zörgése), körülbelül ugyanúgy is lapoz. Tudunk az olvasmányainkba könyvjelzőt pakolni, ha nem szeretnénk elveszteni, hogy merre járunk adott kötetben, továbbá saját igényeinkre tudjuk formázni a kötetet, vagy akár a lapozást is (ugyanis van olyan funkciója, hogy egyszerre egy, vagy két oldalt mutasson, hozzátenném, mind a két verzió ugyanolyan kényelmes, mind a két módon ugyanolyan olvasható, nem nyomja össze a betűket stb...)

Az Origó hírportálon még 2008 -ban (tudom, az már 3 éve volt stb...) fölkerült egy cikk, ami a mobiltelefonokra konvertál ebookokról szólt, és két, igen hasznos programot említett meg.
A CIKK

Tapasztalatok:

Shell: nekem a régi verzió valahogy jobban tetszett, egyszerűbbnek találtam a használatát. Csak benyomta az ember, hogy milyen telefontípusra kéri a konvertálást, esetleg, hogy fekete alapon fehér betűt szeretne, vagy fordítva, ha nagyon akarta, még azt is benyomhatta, hogy hova mentse (ha nem, akkor alapértelmezettnek a Dokumentumokba létrehozott egy saját kis mappát és oda nyomta az ebookot).
Ez számomra kicsit logikátlanabb felépítésű verzió, noha egy felületen megtalálható minden...

Readmaniac: Ez először egy kicsit megtréfált, ugyanis lehet vele egy "minta" ebookot csinálni, amit ha rátölt az ember a telefonjára, letesztelheti, milyen lenne, ha saját holmiból dolgozna át. A trükk abban rejlik, hogy nem kell mindenütt az első megoldást leokozni, és akkor felkínálja a fájl kiválasztásának lehetőségét. Tehát a tanulság: mindent el kell olvasni, figyelmesnek kell lenni, a program pedig elvégzi helyettünk a dolgok nehezét (mondhatnám úgy, hogy fogja a felhasználó kezét, míg be nem fejezi az átalakítást).
Egyébként itt is vannak ablakok, hogy milyen fájlt akarunk, milyen telefonra, milyen néven, milyen formára átalakítani. Amint mindent beállítottunk, máris megadhatjuk a helyet, ahova kérnénk a kötetet...

Ezek után mindenkinek, minden módon (és mindenhol) jó olvasást!

Oszd meg a bejegyzést! :

0 megjegyzés:

 

Mandi Könyvtára Copyright © 2013 Minima Template
Designed by BTDesigner Published..Blogger Templates · Powered by Blogger