Responsive Advertisement

2011. március 5.

Tonya Hurley - Szellemlány (Szellemlány 1)

Fülszöveg
Charlotte Usher gyakorlatilag láthatatlannak érzi magát az iskolában, és egy nap valóban azzá is válik. Nemcsak láthatatlanná, de halottá is. És mindez egy srác és egy gumimaci miatt.
Ebben a kissé gúnyos, néhol mégis szívszorongató történetben Tonya Hurley feltárja előttünk a láthatatlanságot, amit néha mindannyian érzünk, és hogy meddig vagyunk képesek elmenni, hogy végre észrevegyenek bennünket.














Először a könyvről a moly.hu -ról értesültem egy aranyos animációból. Akkor még csak érdekesnek találtam, aztán Gigi mondta, hogy olvassam el, neki bejött. Születésnapomra ezt kaptam Lena91 -től (köszönöm neki ezúton is).
A története egy szellemlányról szól, aki életében is láthatatlan volt, egy szürke kisegér típus, amilyen minden középiskolában előfordul. Aztán meghal egy végzetes "gumimaci-támadásban" és teljesen láthatatlanná válik... legalábbis az élők számára. Azonban talál egyetlen valakit, aki él, és látja őt, és egész jól kijönnek egymással, összedolgoznak, és kihasználják annak előnyét, hogy egymásra találtak...
Charlotte - a főhősnőnk - éltében és halálában is csak Damonnal, a suli legmenőbb fiújával akar összejönni, aki azonban Petulával jár, a legmenőbb lánnyal. Persze a követők sem hiányozhatnak mögüle, továbbá adott még egy gót húg, akit folyton gúnyol, és aki szintén kirekesztett, különc.
Azonban Charlotte már meghalt, de ezt nem akarja tudomásul venni...
A története maga nem valami kiemelkedő, nincsenek benne a leírások sem túlcifrázva, valahogy mégis megfogott az a sötét hangulata, ami mégis könnyed.
A könyvben ugyebár tinédzserekről van szó, ennek ellenére idősebb korosztálynak is élvezhető a kötet, mert nem csak a fiatalok gondjairól (klikkesedés, népszerűség, láthatatlanság, diákszerelem) van szó, felvet komolyabb témákat is, mint például, meddig mehetünk el azért, hogy nekünk jó legyen? vagy fel kell e adnunk magunkat, hogy beilleszkedjünk, vagy maradhatunk önmagunk is?
A bizarrnak ígérkező szellemsztori tulajdonképpen mesés, könnyed stílusú, olykor humoros történet szerelemről, barátságról, népszerűvé, vagy éppen a "szürkék közül az egyikké" válásról. A fő hangsúly a szereplők fejlődésén van, ami remekül végigkövethető a könyv folyamán.
A szereplők közül nálam kiemelkedett Scarlet, akit megkedveltem azért amiket csinált, a beszólásai, és minden miatt.
A fejezeteket megelőző árnyképek, és idézetek remekül passzoltak a könyv stílusához, hangulatához. A borítója is nagyon ötletes, és gyönyörű.
Összességében nézve a könyv tetszett a maga könnyedségével, tanulságaival, küllemével. Kíváncsian várom a folytatást, hogy ezek után még mit lehet kihozni a történetből, és alig várom, hogy mi lesz Scarlet következő húzása...

1 megjegyzés:

Névtelen írta...

Megyek megvenni!

Ezeket olvastam legutóbb...

Baby Signs: How to Talk with Your Baby Before Your Baby Can Talk
A ​király esztelen
Red Herrings
Szupernagyi
One True King
Az ​én váram
Kerekerdő meséi II.
Kerekerdő ​meséi
Hideg ország varázslói
Brer Rabbit Again
Viking és tündér - Beteljesedik-e újra az átok?
How Babies Sleep: The Gentle, Science-Based Method to Help Your Baby Sleep Through the Night
Tabuk és dilemmák a gyermeknevelésben
A pénz nem a fákon nő
Segítség, ember!
A slag
Menjek ​vagy maradjak?  Hogyan éljük túl a párkapcsolatot egy narcisztikus mellett?
Vágyakozás
„Anyább” ​anyák
Időtlen

Archívum

Rendszeres olvasók

Postaláda

Név

E-mail *

Üzenet *