Az árnyékvilág peremén
Csillagfényszövők
Sea Monsters and Other Delicacies
The End of the World
Skulduggery Pleasant
The Last Ever After
Itt nincsenek hercegek
Az ördög köve
Wunderkind. Una lucida moneta d'argento
Stan és Pan

2011. május 31.

Májusi áttekintő

Üdv ismét!

Elmúlt május hónap és vége van az ősznek, amit mi sem bizonyít jobban, mint a nyárias, forró idő. És persze nem csak ez. Mi is történt ebben a hónapban?

Elkezdődött a hadüzenetes játék, aminek célja, hogy Zalaegerszeg utcáin találjak 10 Éjvilágnak gazdát. Eddig 6 -nak sikerült megtalálnia a maga helyét, de még 4 gazdára vár... vagyis, csak 3, ugyanis egyért már jelentkeztek, ő még átadásra vár.

A persze nem csak másoknak ajándékoztam könyvet, magam is hozzájutottam egy-két darabhoz. Íme a beszerzéseim:
  • John Conolly - A fekete angyal (mert valaki a kezembe adta, beleolvastam, tetszett az első oldal, aztán megláttam leakciózva, így lecsaptam rá)
  • R. A. Salvatore - A hajnal ösvénye (A drow öröksége 4.) (az antikváriumban leltem fel, és egy téves emlék hatására haza is kísért)
  • Rory Clements - Mártír (szintén antikvár példány, ami olyan új állapotban kellette magát, hogy nem hagyhattam ott)
  • Arthur Slade - Törzsek (az első pillantásnál azt mondtam, hogy lehet, hogy lesz ebben a könyvben valami, így kerül fel erre a listára...)
  • William Shakespeare - Lear király (elkezdtem Shakespeare könyveit gyűjtögetni, mert szeretném elolvasni valamennyi művét. Eléggé lassan sikerül összevadásznom a könyveit, de ami késik, nem múlik)
  • Jenny Nimmo - Midnight for Charlie Bone (Lena volt oly kedves, és bevezetett engem egy turkálóba, ahol lehet venni angol és német nyelvű könyveket. Ott akadtam rá erre a darabra, nem lehetett otthagyni...)
  • Lengyel Dávid, Kuba Richárd - A jóslat (Holtak világa 1) (körülbelül úgy voltam vele, mint a Törzsek -kel...)
  • Shakespeare - A vihar, Téli rege (Egy "örökbefogadott" kötetecske. Ezúton is köszönöm Nima -nak!!! Ígérem, nagyon fogok vigyázni rá!)Csökkentettem némileg az olvasásra váró könyveim listáját, méghozzá az alábbi darabokkal:

Rachel Caine - Élőhalottak bálja

Nem az volt a kérdés, hogy elolvasom e, hanem az, hogy mikor fogom azt megtenni?Az Agave kiadó és Lobo megadták a kezdő "lökést", amit nagyon szépen köszönök nekik!
Ez a kötet megtörte a sorozatokkal kapcsolatos láncolatomat, mi szerint a páratlan kötetek tényleg páratlanul jók. Ez a része a sorozatnak páros száma ellenére sikeredett páratlanra!


Vlagyimir Bogomolov - Titkos küldetés

Fülszöveg:
Bondarjovnak hívják. A neve semmitmondó. Ki ez a gyerek? Hogy került a háború kellős közepén ázottan, csapzottan, dideregve a Dnyeper partjára, a harcoló szovjet csapatok első vonalában? Nem idősebb tíz-tizenkét évesnél, távolülő szeme bizalmatlanul szegeződik Galcevre, a fiatal tisztre. Hiába faggatják, makacsul hallgat.
Ki ez a gyerek? Galcev fejében még akkor is gyakran megfordul ez a kérdés, amikor a kisfiú – pompásan feszülő kis egyenruhában, mellén két érdemrenddel – már rég eltűnt a szeme elől. Aztán még egyszer találkoznak, egy esős októberi éjszakán. A németek világító rakétákat eregetnek a Dnyeper túlsó partján. Ez a találkozás mélyén belevésődik Galcev emlékezetébe, pedig elégszer figyelmeztetik: felejtse el a gyereket, mintha sosem látta volna. A hadsereg íratlan törvénye: mindenki csak arról tudjon, amiről tudnia szabad.
Ki ez a gyerek? Hová tűnt? Mi lett a sorsa?
Bogomolov izgalmas, megrázó írása emberi közelségbe hozza a háború kis önkéntesének: a titkos küldetésben járó Iván Bondarjovnak hányatott, hősi életútját.Ezt a könyvet nem terveztem be előre, aztán egy selejtezésnél egymásra találtunk, és hozzám került. A katonás könyvek mindig is tetszettek, úgyhogy nem csak a rövidsége miatt végeztem vele olyan hamar. Talán a rövidsége teszi, talán nem, de nem lesz a kedvencem. (Az oldalra nem került fel róla értékelés.)


Arthur Slade - Törzsek

Egy könyv, aminél fogalmam sincs, hogy találtunk egymásra. Csak úgy megláttam, és gondoltam, miért ne? Aztán kiderült az a bizonyos miért...


Lengyel Dávid, Kuba Richárd - A jóslat /Holtak világa 1/

Egy első könyves, magyar szerzőpáros merész alkotása, aminél a borító meggyőzött arról, hogy olvassam el az első részt, a borító alatti tartalom pedig arról, hogy muszáj lesz elolvasnom a folytatást is, amire sajnos még sokat kell várni.
De, ahogy mondani szokták: jó munkához idő kell...

És ha már eme szerzőpárosunknál járunk: született egy cikk arról, hogy egy, kettő vagy több szerző milyen munkákat ad ki a keze(i) alól.

És ha már a hónap végénél járunk egy nagyobb hír is kerüljön ide: A HONLAP BEZÁR!
Nem véglegesen, nem kell megijedni (annak, aki a szívéhez kapott). Egyszerűen arról van szó, hogy Június hónap 15 -étől elkezdődik a "nagy" átalakítás. Részleteket a linkre kattintva olvashattok, az okokról, az indokokról, a miértekről. Egyenlőre nem árulnék el semmit arról, mivel szeretném kicsit "kicsinosítani" a blogot, felpergetni az életét, de bízom benne, hogy mikor visszatér, pozitív változásnak fogjátok értékelni.
De ez majd csak akkor derül ki, ha már megtörtént az átalakítás...

Úgyhogy a következő hónap végén már remélhetőleg megújult formával/tartalommal jelentkezhetek.

Addig is mindenkinek jó olvasást és nagy vagonnyi könyvet!

Nincsenek megjegyzések:

Az elmúlt hét legnépszerűbbjei

Rendszeres olvasók

Feliratkozás