z
2221, szigorúan szabados viszonyok
Stan es Pan
A nagy Gatsby

2013. január 31.

Barney Stinson, Matt Kuhn - A Tesó kódex

Barney Stinson az Így jártam anyátokkal legnagyobb arca. Nőcsábász, akinek mindenre van valami szabálya.
Ezek közül a Tesóság szabályainak gyűjtőhelye ez a kötet, melyben Barney minden szabályra kitér, mi kell hozzá, hogy egyik ember a másiknak a tesója legyen.

Miközben olvastam, az egész iromány valahogy Barney magyar hangján, és gesztusaival jött át. Az egész könyv tipikusan Barneys. Barney, mint a legnagyobb nőcsábász, a legmenőbb pasi, a tökéletes ideál... legalábbis maga szerint.

Maga a könyv egyébként meglehetősen humoros, ahogy összefoglalja a Tesóság minden elemét. A humoros stílus mellett a "Tesó" szó több helyen való beletoldása (Teskő-papír-olló és társai) is extra szóviccel toldotta meg.

A sokból egy ábra a könyvből...
Egy másik dolog, ami szintén humorforrás, azok nem mások, mint az ábrák. Hogy derítsd ki, hogy mit csináltál az este? Hogy találj olyan munkát, amitől a csajok beindulnak? A csaj mennyire szexy? Mennyi esély van a szexre?

Néhány (kedvenc) törvény a könyvből:

"22. TÖRVÉNY Nincs olyan szabály, amely előírná, hogy nő
nem lehet tesó. "

"40. TÖRVÉNY

Ha egy tesó bejelenti az eljegyzését, tesóinak kötelességük egy közbelépést rendezni, hogy megpróbálják meggyógyítani. Ezt szélesebb körben “legénybúcsú” néven ismerik. "

"41. TÖRVÉNY

Egy tesó sohasem sír.
KIVÉTELEK: a Baseball álmok, vagy az ET nézése, valamint egy sportlegenda visszavonulásának bejelentése*."

"71. TÖRVÉNY

Hogy tekintettel legyen a világ tesóira, egy tesó soha nem visz magával kettőnél több tesót egy buliba.
(Nem is önmagában a törvény tetszett, hanem maguk az alatta levő magyarázatok...)

"72. TÖRVÉNY

Egy tesó soha nem végez helyesírás-ellenőrzést."

"130. TÖRVÉNY

Ha egy tesónak tudomására jut, hogy egy másik tesó autóbalesetet szenvedett, először azt kérdezi meg, hogy milyen autóval karam- bolozott és hogy az mennyire tört össze, csak azt követően érdeklődik a tesó állapota felől." 


Ezekhez hasonló törvények foglalnak helyet tehát a könyvben, néhány fejtörővel egyetemben, illetőleg függelékkel, és tesszótárral.

Szóval Tesók, ne szegjétek meg a Tesó kódex szabályait (amiket megismerhettek, ha elolvassátok a könyvet), vagy Barney bácsi lesz az ítélő bíró, aki kiszabja a büntetést...

Oszd meg a bejegyzést! :

0 megjegyzés:

 

Mandi Könyvtára Copyright © 2013 Minima Template
Designed by BTDesigner Published..Blogger Templates · Powered by Blogger