Az árnyékvilág peremén
Csillagfényszövők
Sea Monsters and Other Delicacies
The End of the World
Skulduggery Pleasant
The Last Ever After
Itt nincsenek hercegek
Az ördög köve
Wunderkind. Una lucida moneta d'argento
Stan és Pan

2014. december 28.

Richard és Florence Atwater - Mr. Popper pingvinjei

Először Jim Carrey főszereplésével láttam a film változatát a Mr. Popper pingvinjei -nek, és csak most jutottam el oda, hogy elolvassam a könyv változatot. A film és a könyv története merőben eltér egymástól, ugyanis...

Mr. Popper szobafestő-mázoló. Tavasztól őszig van munkája, miközben télire be kell osztania feleségével és két gyermekével a pénzt, amit addig gyűjtött. Szegényes körülményeik ellenére éppen meg tudnak élni, még ha egész télen babot esznek is...

Drake admirális expedíciókban vesz részt a Déli és az Északi sarkon egyaránt. Miután megkapja Mr. Popper levelét, aki egyébként nagyon szeret olvasni a sarkokról, kiváltképp a pingvinekről, mely alapján nagyon aranyosnak találja a pingvineket, az admirális úgy határoz, küld egyet Mr. Poppernek.

Mr. és Mrs. Popper el sem tudják hinni, hogy legújabb családtagjuk egy pingvin. Szűkös helyzetük ellenére igyekeznek mindent megadni az állatnak, hogy jól érezze magát. Miután a madár megbetegszik, Popper úrnak döntenie kell, mit kezdjen vele. Így jön a képbe Gréta, a szintén beteg pingvin, aki jó társra talál Cook kapitányban. Popperék együtt nevelik a két pingvint, akik "meggyógyítják" egymást... de még mennyire... Mire észbe kapnak, 12 pingvin ellátásáról kell gondoskodniuk, akik olyan mértékű költséget jelentenek, amelyet a család már nem tud finanszírozni... Mr. Poppernek különös ötlete támad...

Jim Carrey és a pingvinek a filmben
A pingvinekről már rengeteg történet íródott. Voltak szörföző pingvinek, táncos lábú és dalos csőrű pingvinek... és most jöjjenek a Popper-féle pingvinek. Kapunk egy igényes külsőbe csomagolt, bájos rajzokkal tűzdelt történetet, ami becsúszkálja magát az emberek szívébe - különösen így télen, a havazás közepén.

A mindennapok kihívásai mellé ugyanis jön egy rendkívüli jövevény, aki teljesen más bánásmódot követel magának, mint amit az ember általában megszokik. Persze a gyerekek, Janie és Bill élvezik a helyzetet, hisz remek játszópajtásokat kaptak a frakkosok képében.

Nem tudom, mit lehetne elmondani róla. Mese habbal, cseresznyével, tündérpor nélkül, hollywoodi bájjal, és tele pingvinekkel.

Ami még kissé megszínesíti a történetet az nem más, mint az akár egész oldalakat is betöltő fekete-fehér illusztrációk, amik Robert Lawson munkáját dícsérik. Külön érdekesség, hogy a könyv közepére betettek néhány jelenetet a filmből (színes fotók formájában).

A könyv megírásának történetében fordulatot jelentett, hogy maga Richard Atwater kezdte el megírni Popper úr és pingvinjeinek különös kalandjait, de komoly betegsége miatt felesége, Florence fejezte be az irományt.

Összességében nézve bárkinek tudom ajánlani, aki szeretne öntudatos pingvineket látni, aki kíváncsi, milyen trükkökre tanította meg a pár a 12 pingvint, és aki szeretne egy jó kis cirkusz részese lenni.
Egyszerűen mesés, és a fekete-fehér pingvinek csak színesebbé teszik... 


A film előzetese:

Nincsenek megjegyzések:

Az elmúlt hét legnépszerűbbjei

Rendszeres olvasók

Feliratkozás