z

2017. január 29.

Jeff Kinney - Pechszéria (Egy Ropi naplója 8.)


A komoly témák után evickéljünk kissé lágyabb vizekre... egy újabb Ropi naplója résszel Jeff Kinney fiókjából.


Immáron a nyolcacik kötetét nyűttem el a sorozatnak, ami ezúttal végre kitett magáért. Greg ugyanis végérvényesen magára marad a kötetben, tehát végre van oka, hogy miért küszködik, miért szenved... Gregre alaposan rájár a rúd, hiszen legjobb barátja, Rowley már nem a legjobb barátja. Folyamatosan egy csajjal lóg, akivel a 7. kötet végén jött össze. A pár annyira mézes-mázos, hogy egyszerűen Gregnek hányingere van, ha rájuk néz.

Emellett vannak más gondjai. Például a nagy családi összejövetelek, a húsvétok a nagyinál, a szülinapja és az ajándékozás... Ha ez még nem lenne elég, lebuktatja anyját, hogy miket dugdos a szekrényben. Megkedveli a jóslást, és egy jósgömbtől várja a világmegváltást. Rájön, hogy a kabalák nem mindig hoznak szerencsét, és hogy népszerűnek lenni még mindig piszok nehéz. És hogy ezen legtöbbször a régóta áhított cipő nyom sokat a latban... és rugdos a népszerűségi lista utolsó helyére.

Végre ismét kapunk humort szövegben és rajzban egyaránt. Olyan, mintha Jeff Kinney kezdene megint visszatérni, és bebizonyítaná, hogy Greg a padlóra kerülve mulattat legjobban. Elvégre most új barátot kell szereznie, kitúrják az asztaltól, ahol eddig étkezett. A lányok rá se néznek, a jegyei romlanak, és minden katartikus káosz, zűrzavar, és ami elromolhat, el is romlik.

Greg persze sosem hibás, ez egyértelműen mind Rowley vétke, aki egyébként fülig szerelmes, és egy álompár egyik tagja. 

Nekem a kötetből a kemény kötéses angol változat van meg, melyhez járt egy frappáns kis ajtós lógó is, illetve egy barátság teszt a történet után. Könyvesboltban megnéztem a magyar változatot, sajnáltam, hogy abból azokat az extrákat (könyvelőzetesek, lógók stb.) kihagyták, amik az angol változatban benne voltak.

Összességében nézve ezt vártam már Kinneytől, hogy mikor fog megint fölfele törni, hogy mikor fogja azt mondnai, hogy igen, ebben a Ropiban még van spiritusz, hogy nekifogjon egy újabb naplónak, újra nekiálljon nyavalyogni, miközben mesél az egoizmusáról, a családja bogarasságáról, az idióta legjobb haverjáról, akinél már csak Fregley hülyébb. Igen, még ilyent tőle!

GR-ezők szerint:

Oszd meg a bejegyzést! :

0 megjegyzés:

 

Mandi Könyvtára Copyright © 2013 Minima Template
Designed by BTDesigner Published..Blogger Templates · Powered by Blogger