Responsive Advertisement

2020. április 29.

Tom Angleberger - Hajt Vader visszavág (Papír Yoda 2.)

A Papír Yoda kalandjait bemutató sorozat újabb kötete akadt a kezembe. Papír Yoda egy kis ujjbáb, amelytől a diákok szívesen kérnek segítséget a bajban. Tanácsai nagyon sok esetben hasznosnak bizonyulnak, erről szólt az első kötet. 

Ezúttal felbukkan a színen Hajt Vader, aki a sötét oldalra próbálja csábítani a diákokat. Papír Yoda "ujjmestere", Dwight nagy bajba kerül, amit a többiek a sitheknek és a sötét oldalnak tulajdonítanak. 
Dwight-ot ugyanis az erőszakos viselkedése miatt ki akarják rúgni az iskolából, és elküldeni egy javító suliba. Ezért Tommy és barátai összeállnak, hogy megalkossá az aktát. Olyan esetekkel töltik tele, amelyek azt bizonyítják, hogy Dwight több esetben is segített a társain és a társai problémáin. Próbálják különböző esetekkel bebizonyítani, hogy Dwight igenis jó gyerek.

Így kapunk újabb történeteket Papír Yodáról, aki segít megoldani egy szagos esetet, egy gördeszkás gondot, pénzgyűjtési ügyet, óraválasztási problémát, régi új játékot fedeztet fel, megelőzni egy lánynál egy hányási ügyet és még sok minden mást megold, amivel a diákok szembesülnek az iskolában. 

Hajt Vader viszont ellenmozgalmat indít, és próbálja szabotálni az aktát a saját megjegyzéseivel. A bizottsági ülés egyre közelebb van, az akta készen áll, viszont Hajt Vader "ujjmestere" Harvey is megjelenik a tárgyaláson... Vajon mi lesz ennek a vége? Megy Dwight a javítóba, vagy ismét a barátaihoz csatlakozhat az iskolába?

Ahogy az előző kötetnél, itt is kapunk a végén origamis tippeket. Meghajtogathatjuk a pár hajtásos "pót-Yodát", illetve magát Hajt Vadert is. 
Igen kreatív módon ismét úgy néznek ki az oldalak, mintha tényleg kissé gyűrött lapokra pirkálták volna a történeteket. Megint kapunk egy adagot a torz, egyszerű ceruzás rajzszerűségekből, és levelek és cetlik vannak itt-ott "beleragasztva" a könyvbe. 

Összességében ismét kapunk egy gyerekbarát olvasmányt, ahol egy különc fiút próbálnak megmenteni a barátai, és a lehetőségeikhez mérten igyekeznek mindent megtenni, hogy ne rúgják ki a suliból. Mutatja az összetartást, az erőfeszítést, a jó és rossz harcát. Ugyanakkor még mindig ugyanolyan színvonalú, mint az első kötet, de ez valahogy jobban tetszett. Volt végre eleje, közepe és vége...


GR-ezők szerint:

Nincsenek megjegyzések:

Ezeket olvastam legutóbb...

Baby Signs: How to Talk with Your Baby Before Your Baby Can Talk
A ​király esztelen
Red Herrings
Szupernagyi
One True King
Az ​én váram
Kerekerdő meséi II.
Kerekerdő ​meséi
Hideg ország varázslói
Brer Rabbit Again
Viking és tündér - Beteljesedik-e újra az átok?
How Babies Sleep: The Gentle, Science-Based Method to Help Your Baby Sleep Through the Night
Tabuk és dilemmák a gyermeknevelésben
A pénz nem a fákon nő
Segítség, ember!
A slag
Menjek ​vagy maradjak?  Hogyan éljük túl a párkapcsolatot egy narcisztikus mellett?
Vágyakozás
„Anyább” ​anyák
Időtlen

Archívum

Rendszeres olvasók

Postaláda

Név

E-mail *

Üzenet *