Responsive Advertisement

2023. szeptember 30.

Laura Gallego Garcia - Az Ellenállás (Az Idhún emlékezete 1.)

Évekkel ezelőtt vettem meg ezt a könyvet még egy könyvhéten, aztán teljesen el is feledkeztem róla. Egy alkalomma haza látogattam, és olvasnivalót kerestem a polcaimon, ez akadt a kezembe.

 Fülszöveg:

Aznap, amikor Idhúnon bekövetkezett a három nap és a három hold együttállása, Ashran, a fekete mágus kaparintotta meg a hatalmat a bolygón. Ezután a mi világunkban egy Idhúnról menekült harcos és egy varázsló megalakította az Ellenállást, ahová Jack és Victoria, a két, Földön született kamasz is tartozik. A csoport célja, hogy végezzenek a szárnyas kígyók birodalmával, ám Ashran a Földre küldi Kirtasht, a fiatal és kegyetlen gyilkost, aki mindent megtesz, hogy küldetésüket megakadályozza. Sokkal több van benned, mint amiről tudsz.

Maga a történet eleinte meglehetősen érdekesen indul. Jacket megtámadják, de két fiú megmenti és lát egy világot, aminek addig a létezéséről sem tudott. Alsan és Shail az Ellenállás tagjai, akik idhúni varázslókat próbálnak megmenteni egy Kirtash nevű, pillantással gyilkoló fickótól mentik meg Jacket, akit a Limbhadra visznek. Ez egy olyan hely, ahova nem juthat be akárki, tehát biztonságban vannak. Itt ismerkedik meg Jack Victoriaval, aki Shail tanítványa. Shail ugyanis varázsló, és erre tanítja Victoriát. Jack Aslan herceg tanonca lesz, aki kardvívásra oktatja, és harcra. A fiúról viszont kiderül, hogy több mindenre képes, mint eleinte hitték, ugyanis képes valahogy tüzet gyújtani.

A könyv első része mint mondottam eléggé érdekes, ahogy felvezeti a világot, bemutatja a szereplőket, a viszonyokat. Megtudjuk, hogy az idhúniakat a shekek igázták le, elpusztították az egyszarvúakat és a sárkányokat, és a Prófécia szerint az utolsó egyszarvú és az utolsó sárkány megtörik a shekek hatalmát, és felszabadítják az Idhúnt. Az Ellenállás ezt a két lényt keresi a Földön, ahova küldték őket, hogy biztonságban legyenek, miközben próbálnak varázslókat felkutatni, és megmenteni, de valahogy mindig lemaradnak Kirtash mögött. 

Ez akár még jó is lehetne, de a könyv második fele (ami kb. az 1/3 után következik) átmegy egy háromszöges nyálas tinirománcba, ahol Victória két fiú között vergődik, és az egyik is kell neki, a második is mindenkit elárul, becsap és az a vergődés amit előad a végére már inkább kellemetlen volt. A 2/3-a a könyvnek nem szól másról, minthogy melyik fiú lesz a befutó, ki sértődik meg kire, ki bánt meg kit és hogyan. Onnantól kezdve semmi érdekes nem volt, se küldetés, se izgalom, csak ez a romantikus tini história, ami tényleg zavaró volt. 

Nagyon csalódott voltam, hisz ennél többet vártam volna a történettől. Amellett pedig, hogy a történet vezetése szerelmi irányba kanyarodott, és tönkrevágott mindent, annyira sablonos volt, hogy mindent lehetett tudni az első 50 oldal után, miután már felvezetésre került a sztori. 

Összességében nézve az első 1/3 után teljesen élvezetetlen az iromány, ha az ember nem tinirománcra vágyik, hanem izgalomra, akcióra. A 12-13 éves kislány szerelmi románca és vergődése két fiú között nagyon amatőr módon van megoldva, és választ is meg nem is... Hogy ebből milyen sorozatot tudott összehozni a Netflix, azt majd meglátjuk. Mindenesetre egyelőre ez a világ nem ragadott annyira magával, hogy megnézzem, hőseink hogyan alakítják a sorsukat a továbbiakban.

GR-ezők szerint:

Nincsenek megjegyzések:

Ezeket olvastam legutóbb...

Baby Signs: How to Talk with Your Baby Before Your Baby Can Talk
A ​király esztelen
Red Herrings
Szupernagyi
One True King
Az ​én váram
Kerekerdő meséi II.
Kerekerdő ​meséi
Hideg ország varázslói
Brer Rabbit Again
Viking és tündér - Beteljesedik-e újra az átok?
How Babies Sleep: The Gentle, Science-Based Method to Help Your Baby Sleep Through the Night
Tabuk és dilemmák a gyermeknevelésben
A pénz nem a fákon nő
Segítség, ember!
A slag
Menjek ​vagy maradjak?  Hogyan éljük túl a párkapcsolatot egy narcisztikus mellett?
Vágyakozás
„Anyább” ​anyák
Időtlen

Archívum

Rendszeres olvasók

Postaláda

Név

E-mail *

Üzenet *