Responsive Advertisement

2008. június 23.

Margit Sandemo - Ahol a szél megpihenhet (Varázsjelek 3)




A könyv és én, avagy a nagy találkozás:
Mivel az első része tetszett, érdekelt, hogy milyen a második, szal elmentem egy könyvesboltba és mit láttam: no lám, van már harmadik kötete is... Egy füst alatt beszereztem a kettőt, és hazafelé utazva már a buszon hozzáfogtam az olvasásához (természetesen a második kötetnek).
A történetéről (spoiler is lehet benne):
Lezárult a nagy hajsza, megmentették Vodját, az erdei manót, aki egyébként csúnyácska. Lesinka (a kis tündér, akinek a képére Vodja Iliánát akarta formálni) végre örülhetett, hogy visszakapta a tesóját. A Farkasok népe hálás az embereknek, a Holdboszorkány kiszállt a Hród nembeli herceg testéből, hogy új prédát találjon, a gonosz herceg meghalt, Ravn és Iliána Vratiszláv és Ilona néven folytatják tovább életüket az új „hazában”, és velük marad Tasso is. Valamiről azonban szólnia kell a könyvnek, nem? Nos, nem minden ilyen felhőtlen és happy endes.
Ravn – mostantól Vratiszláv – herceg ugyanis gyógyíthatatlan betegségtől szenved, és halálán van. Nem akarja elmondani a többieknek (mert ő a nagy hős, a férfi, akinek magában kell szenvednie, hogy senki se lássa... milyen tipikus, nem?), ezért elhagyja a többieket, hogy elmenjen anyja egykori szülőházába még egyszer utoljára, és ott akar meghalni. Betegségének forrása a szerzeteseknél töltött éveiig nyúlik vissza, és a káros anyagokig, amikkel dolgozott.
Ilona – az egykori Iliána – azonban megérzi a herceget fenyegető veszélyt, és utána indul. Tasso és Krisztin – akit a második kötetben szedtek föl, egykor utcalányként dolgozott – társai lesznek, nem hagyják el Iliánát. Meg is találják a herceget, el is jutattják a házhoz, ahova indult, és itt lép be a képbe az újabb bonyodalom... Vratiszláv egy kis rokonkája, az ifjú Magnus, akit szintén veszély fenyeget, mert ő az örökös, és a házban lakók közül néhányan szeretnék eltenni láb alól a vagyonáért... Ezért a dajkája mindig lesben áll, hogy megvédje a kisfiút.
Vratiszláv felbukkanása meg csak bonyolítja a dolgokat. Iliána mindent megtenne, hogy a herceg jobban legyen, de semmilyen orvosság nem használ... Mi lesz így vele? Meg fog halni? Nem lövöm le a poént...
Vélemény:
Eddig ez a legjobb kötet. Sokkal többet tudunk meg a szereplőkről, a múltjukról stb... és sokkal több benne az izgalom. Vajon a párosok észreveszik egymás pillantásában azt, amit az olvasó már amúgy is tud? Összejönnek? Mi történik aztán? Pár órámba telt végezni vele, mert olvastatta magát. Annak ellenére, hogy félve álltam neki a második kötet után pozitív csalódás ért. Végre előkerültek a varázsjelek, informálódtunk, hogy jé, van egy Holdboszorkány, és végre megtudjuk, hogy jé, ő a rossz... Na jó, ezt eddig is lehetett tudni... Azonban az utolsó két fejezet után azt hiszem, a további kötetek nem fognak tetszeni... Azért adjunk neki egy esélyt...

Ha pontban fejezném ki: 5/5

Nincsenek megjegyzések:

Ezeket olvastam legutóbb...

Baby Signs: How to Talk with Your Baby Before Your Baby Can Talk
A ​király esztelen
Red Herrings
Szupernagyi
One True King
Az ​én váram
Kerekerdő meséi II.
Kerekerdő ​meséi
Hideg ország varázslói
Brer Rabbit Again
Viking és tündér - Beteljesedik-e újra az átok?
How Babies Sleep: The Gentle, Science-Based Method to Help Your Baby Sleep Through the Night
Tabuk és dilemmák a gyermeknevelésben
A pénz nem a fákon nő
Segítség, ember!
A slag
Menjek ​vagy maradjak?  Hogyan éljük túl a párkapcsolatot egy narcisztikus mellett?
Vágyakozás
„Anyább” ​anyák
Időtlen

Archívum

Rendszeres olvasók

Postaláda

Név

E-mail *

Üzenet *