Responsive Advertisement

2008. augusztus 6.

J.K.Rowling - Harry Potter és a Tűz Serlege (HP4)




A könyv és én, avagy a nagy találkozás:
Ugyanaz, mint az első három esetben annyi különbséggel, hogy nagyon gyorsan haladtam vele. Olvastatta magát a java részében, de a vége nagyon különbözik attól, amit megszoktam az első három kötetben.

A történetéről (spoiler is lehet benne):
Nagy esemény történik a Roxfortban, amit úgy hívnak, hogy Trimágus tusa. Már a nevében is benne van: Tri, vagyis elvileg hárman indulnának rajta. Két másik iskola diákjai is beköltöznek ideiglenesen a Roxfortba. A három iskolából egy-egy diák venne részt a versenyben. Azonban valami történik, és a serleg kidob egy negyedik nevet is: Harryét.
Eleinte mindenki gyanusítja a fiút, elfordul tőle a legjobb barátja is, majd kezdetét veszi a verseny. Három próbán kell átverekednie magát, és igyekszik mindent túlélni.
Nem ő lenne a főhős, meg a címszereplő, ha nem élné túl, és akkor nem lenne folytatás, nemde? Azonban olyan események történnek a tusán, amikre senki sem gondolt.
Voldemort a háttérből irányít mindent, manipulál, és még mindig az a célja, hogy visszatérjen...
Szóval csak a szokásos... 

Vélemény:
Rowling eddig a kötetig félt a szereplőihez nyúlni, most meg nekiáll leöldösni őket? Eldönthetné, hogy mit akar... Ezért -1 pont. Ami viszont tetszett a kötetben, az maga a tusa, és a két roxfortos diák... mármint a két roxfortos, aki részt vett a tusán. Cedric igazán haláli volt, ha lehet így fogalmazni. Ez az oldala nem tetszett. Aztán a Voldemortos rész sem, hogy ezúttal hogy kapcsolódik a történethez. A tusa talán azért is tetszett, mert eddig ez volt az első, igazi megmérettetés varázsló és varázsló között. Oké, hogy a másodikban voltak párbajok, de a tusa látványosabb volt, és számomra érdekesebb. Ezért nem húzom le annyira a kötetet, de a végét nagyon elszúrták...
Ezek után Rowlingból kinézhetjük, hogy minden szereplőt megbolygat, és a regény átváltozik majd valami morbidabbá, ami viszont nem illik a Harry Potterhez – legalábbis szerintem.

Ha pontban fejezném ki: 5/4

Nincsenek megjegyzések:

Ezeket olvastam legutóbb...

Baby Signs: How to Talk with Your Baby Before Your Baby Can Talk
A ​király esztelen
Red Herrings
Szupernagyi
One True King
Az ​én váram
Kerekerdő meséi II.
Kerekerdő ​meséi
Hideg ország varázslói
Brer Rabbit Again
Viking és tündér - Beteljesedik-e újra az átok?
How Babies Sleep: The Gentle, Science-Based Method to Help Your Baby Sleep Through the Night
Tabuk és dilemmák a gyermeknevelésben
A pénz nem a fákon nő
Segítség, ember!
A slag
Menjek ​vagy maradjak?  Hogyan éljük túl a párkapcsolatot egy narcisztikus mellett?
Vágyakozás
„Anyább” ​anyák
Időtlen

Archívum

Rendszeres olvasók

Postaláda

Név

E-mail *

Üzenet *