z

2008. augusztus 7.

J.K.Rowling - Harry Potter és a Főnix Rendje (HP5)A könyv és én, avagy a nagy találkozás:

Ha már elkezdtem a sorozatot, nem fogom a negyedik után abbahagyni... Szóval elmentem a könyvesboltba, de nem fért bele a táskámba a könyv, úgyhogy a kezembe kellett szállítanom egészen hazáig...

A történetéről (spoiler is lehet benne):
A Főnix Rendje egy társaság, aminek a tagjai elhatározzák, hogy megvédik Harryt. Visszatért Voldemort, és ezért szüksége lesz rá. A rendnek számos tagja van – köztük Harry keresztapja, Sirius Black is, akihez a fiú szeretne odaköltözni.
Persze nem lehet, de Harry nem érti, miért nem. Nem baj, majd legközelebb. Sirius többször kapcsolatba lép Harryvel azután is, hogy Harry a Roxfortba megy. A fiú közben látomásokkal küzd, amiket Voldemort szemein át követ nyomon. Elkezdi megtanulni, hogyan zárja ki a tudatát, de nem túl sok sikerrel – eleinte.
Aztán olyan látomást lát, amitől megijed, és Harry rohan, szalad, és megint el akarja játszani a magányos hős szerepét. Ez nem megy olyan könnyen, mert a barátai szokásukhoz híven megint ott vannak mellette, és segítenek neki, amiben tudnak.
Közben persze zajlik a sulis élet is, és megalakul az iskolán belül is egy különleges csapat Harry vezetésével – ki máséval... Azonban a világ tele van árulókkal, és lelepleződnek.
A végén szomorú események történnek, amik elkezdik összetörni a kölyköt, és még jobban elkezdi utálni a halálfalókat, meg Voldemortot.

Vélemény:
Rowling tényleg elkezdett kaszabolni. Eddig féltve őrzött szereplőit sorra kiírja a sorozatból, és ez valami borzalmas. Pedig akit itt kiírt, még bírtam is... Nem hittem el, hogy tényleg kiírta. Azt hittem, hogy valahogy majd visszakerül – és Harry is ebben reménykedett, úgyhogy kap egy jó pontot tőlem. Miért vonok le sok pontot ettől a kötettől? Mert nem tetszik, hogy milyen irányba indul a történet, mert nem tetszett maga a történet is. Nem volt izgalmas, nem hordozott érdekességet.
Nem volt meg benne az, ami az eddigi kötetekben. Ez inkább olyan lefele hanyatló rész volt...

Ha pontban fejezném ki: 5/2

Oszd meg a bejegyzést! :

0 megjegyzés:

 

Mandi Könyvtára Copyright © 2013 Minima Template
Designed by BTDesigner Published..Blogger Templates · Powered by Blogger