z
2221, szigorúan szabados viszonyok
Stan es Pan
A nagy Gatsby

2010. szeptember 8.

Az újság ismét ringbe száll az olvasási kedv növeléséértMostanában a vízcsapból is az folyik, hogy egyre kevesebben olvasnak szerény hazánkban. Kedden reggel a helyi napilapban érdekes cikket olvastam arról, hogy milyenek Zala megyében az olvasási szokások (eléggé elrettentő statisztikai adatokat is feltüntettek bizonyításul) és elindítottak egy "kampányt", mellyel szeretnék növelni az olvasás iránti érdeklődést.
"A kedvenc könyveim" elnevezésű sorozatnak az a lényege, hogy kedvezményesen lehet hozzájutni klasszikus olvasmányokhoz. A 16 kötetes válogatásban szerepel A párizsi Notre-Dame I.-II., A skarlát betű, A pármai kolostor, Dorian Gray arcképe, Értelem és érzelem, A fegyenc, Jane Eyre, A szépfiú, Frankenstein, Apák és fiúk, Rob Roy, Mauprat, Üvöltő szelek, és a David Copperfield I.-II.
Jómagam nem olvastam ugyan mind a 16 művet, de az általam olvasott könyvek mellett is megakadt a szemem pár olyan darabon, aminek az olvasását terveztem ugyan, de még nem jutottam el addig, mert nem tudtam beszerezni sehonnan. Azt hiszem a hozzám hasonló sorsúaknak remek lehetőség arra, hogy bővítsék a könyvtárukat, illetve a könyvek elől elhúzódóknak pedig azért remek ajánlat, mert a listában szereplő regények között akadnak olyan darabok, amik bárkinek remek szórakozást kínálnak. A 16 részes sorozatot 4 hónap alatt gyűjthetik össze az érdeklődők.
Bővebben erről találtam egy cikket az újság hivatalos oldalán, úgyhogy gondoltam megosztom veletek is: "Az írott szó értékét őrizve"

Mindenkinek további jó olvasást!

Oszd meg a bejegyzést! :

3 megjegyzés:

.dóri. írta...

Most látom a profilodon, hogy zalai vagy :) Én meg szombathelyi- kedden én is láttam az újságban ezt az akciót és meg is vettem az 1. kötetet (A párizsi Notre-Dame) - meg kell mondjam ezért a pénzért elég igényes a kiadás - igaz a külső papírborító nem ér sokat, de a belsejével nincs baj :)

FFG írta...

Láttam a keddi újság "fülén", hogy néz majd ki a teljes sorozat :D A könyvespolc ékévé válik annak, aki összegyűjti minden darabját :D

.dóri. írta...

Nekem külön tetszik a könyvek gerincének tetején "A kedvenc könyveim" - :) ötletes.
Nézz be hozzám, van itt neked valami:
http://ittvalahol.blogspot.com/2010/09/dijat-kaptam-ujra.html

 

Mandi Könyvtára Copyright © 2013 Minima Template
Designed by BTDesigner Published..Blogger Templates · Powered by Blogger