Responsive Advertisement

2010. szeptember 8.

Az újság ismét ringbe száll az olvasási kedv növeléséért



Mostanában a vízcsapból is az folyik, hogy egyre kevesebben olvasnak szerény hazánkban. Kedden reggel a helyi napilapban érdekes cikket olvastam arról, hogy milyenek Zala megyében az olvasási szokások (eléggé elrettentő statisztikai adatokat is feltüntettek bizonyításul) és elindítottak egy "kampányt", mellyel szeretnék növelni az olvasás iránti érdeklődést.
"A kedvenc könyveim" elnevezésű sorozatnak az a lényege, hogy kedvezményesen lehet hozzájutni klasszikus olvasmányokhoz. A 16 kötetes válogatásban szerepel A párizsi Notre-Dame I.-II., A skarlát betű, A pármai kolostor, Dorian Gray arcképe, Értelem és érzelem, A fegyenc, Jane Eyre, A szépfiú, Frankenstein, Apák és fiúk, Rob Roy, Mauprat, Üvöltő szelek, és a David Copperfield I.-II.
Jómagam nem olvastam ugyan mind a 16 művet, de az általam olvasott könyvek mellett is megakadt a szemem pár olyan darabon, aminek az olvasását terveztem ugyan, de még nem jutottam el addig, mert nem tudtam beszerezni sehonnan. Azt hiszem a hozzám hasonló sorsúaknak remek lehetőség arra, hogy bővítsék a könyvtárukat, illetve a könyvek elől elhúzódóknak pedig azért remek ajánlat, mert a listában szereplő regények között akadnak olyan darabok, amik bárkinek remek szórakozást kínálnak. A 16 részes sorozatot 4 hónap alatt gyűjthetik össze az érdeklődők.
Bővebben erről találtam egy cikket az újság hivatalos oldalán, úgyhogy gondoltam megosztom veletek is: "Az írott szó értékét őrizve"

Mindenkinek további jó olvasást!

3 megjegyzés:

theodora írta...

Most látom a profilodon, hogy zalai vagy :) Én meg szombathelyi- kedden én is láttam az újságban ezt az akciót és meg is vettem az 1. kötetet (A párizsi Notre-Dame) - meg kell mondjam ezért a pénzért elég igényes a kiadás - igaz a külső papírborító nem ér sokat, de a belsejével nincs baj :)

Mandi írta...

Láttam a keddi újság "fülén", hogy néz majd ki a teljes sorozat :D A könyvespolc ékévé válik annak, aki összegyűjti minden darabját :D

theodora írta...

Nekem külön tetszik a könyvek gerincének tetején "A kedvenc könyveim" - :) ötletes.
Nézz be hozzám, van itt neked valami:
http://ittvalahol.blogspot.com/2010/09/dijat-kaptam-ujra.html

Ezeket olvastam legutóbb...

Baby Signs: How to Talk with Your Baby Before Your Baby Can Talk
A ​király esztelen
Red Herrings
Szupernagyi
One True King
Az ​én váram
Kerekerdő meséi II.
Kerekerdő ​meséi
Hideg ország varázslói
Brer Rabbit Again
Viking és tündér - Beteljesedik-e újra az átok?
How Babies Sleep: The Gentle, Science-Based Method to Help Your Baby Sleep Through the Night
Tabuk és dilemmák a gyermeknevelésben
A pénz nem a fákon nő
Segítség, ember!
A slag
Menjek ​vagy maradjak?  Hogyan éljük túl a párkapcsolatot egy narcisztikus mellett?
Vágyakozás
„Anyább” ​anyák
Időtlen

Archívum

Rendszeres olvasók

Postaláda

Név

E-mail *

Üzenet *