Responsive Advertisement

2011. január 31.

Januári blog-mese

Véget ért január hónap is, úgyhogy jöjjön egy kis értékelés, hogy mi is történt. Először is elmondanám, hogy nem csak új esztendőt köszönthettünk elsején, de ebben a hónapban rengeteg új író került fel a blogra.

A könyvtáram újabb kötetekkel bővült a hónapban, melyekből jócskán olvasgattam is. Először is kezdtem Greta May - Bűnre nevelve könyvével, ami annyira megfogott, hogy nem is bántam meg, hogy látatlanban megvettem mellé a "folytatást" (Greta May - Hiéna). Persze a "második" kötetet csak Benina - A boszorka fénye című szintén e hónapban megkaparintott kötetem után tehettem fel az olvasott könyveim közé.

Susan Eloise Hinton - Kívülállók című könyve folytatta a sort azok körében, akikről került fel írás a blogra is.

A hónap meglepetése Catherine Jinks - Nina és az Anonim Vámpírok Klubja volt, amit nem terveztem ugyan beszerezni, egy kedves levél hatására azonban mégis beadtam a derekam, továbbá egy félrenyúlás következményeként kezdtem bele az olvasásába, úgyhogy ez a véletlenek kötete.

Mary Shelley - Frankenstein című művét kölcsönbe kaptam, de nem került fel, és nem is fog felkerülni az oldalra (legalábbis nem tervezek írni róla), de annyit röviden most megosztanék, hogy nem olyan, mint amilyenre a filmek alapján számítana az ember, inkább a belső világot mutatja be, és nem valami horrorsztorit. A hónap utolsó napján sikerült is hozzájutnom Frankenstein történetéhez egy Drakula válogatott rémtettei és a Dr. Jekyll és Mr. Hyde című darabokkal társított kötetben, amit egy antikváriumos kirándulásomon sikerült megszereznem.

Ami még a kezembe került az antikváriumos túrámon az Stephenie Meyer - A burok című könyve, amit csak azért bátorkodtam elhozni, mert Nancy annyit áradozott róla, hogy ilyen jó, olyan jó, és milyen nagy kedvence.

A Scolar kiadó "Lecsapok rá!" nevezetű játék (?) -ában lecsaptam Natascha Kampusch: 3096 könyvét.
Ezeken túlmenően Várólistát is csökkentettem. Januárra egy olyan darabot tettem, amit még 4 éve születésnapomra kaptam Lena91 -től. Ez nem más, mint Eric Crowe - Gorviki pokol című műve volt, ami az első kötettel ellentétben kellemes csalódást okozott.

És ha már képbe került kedves barátosném elmondanám, hogy a vizsgái végeztével betegség miatt nem sikerült egyetlen könyvről sem leírást készítenie, így az ő kislistáját most nem tudom feltenni. Jobbulást Lena!
A könyvolvasáson kívül is volt azonban néhány esemény. Elindult egy kampány a Méhek titkos élete újrakiadásáért, rengeteg könyvnyerős játékra lehetett feliratkozni (Lena -nak sikerült is nyernie egyet - megint - a Pongrác kiadó jóvoltából Gratu. Lena!), és volt itt rengeteg molyoskodás is mindennek a tetejében, úgyhogy mondhatjuk, hogy a január hónap kellemesen szállt el.

Még nem tudom, mit hoz majd a február, de csak remélni tudom, hogy legalább ilyen sok könyvet, könyves élményt tudok majd megosztani veletek. Találkozzunk februárban is! Addig is mindenkinek jó olvasást és böngészést!

4 megjegyzés:

Nancy írta...

Jajj, a Burok. Imádom még mindig. És hogy miért vedd előre? Mert jó, jobb mint a Twilight összes kötete együttvéve, mert rettentően szeretni valók a szereplők, mert van mondanivalója. Akinek eddig ajánlottam, mindenki megfertőződött vele. :D Remélem te leszel a következő. :D

Mandi írta...

:D Ugye, micsoda kincset szereztem? Ahhoz képest, hogy mangáért mentem, és egy könyvtoronnyal távoztam... nem is rossz fogás :D Kíváncsi leszek rá, hogy milyen. Azért még kicsit bennem van a félsz, hogy hátha csalódást fog okozni, de bízzunk a legjobbakban :D

Nancy írta...

Mondhatni, hogy jó vásárt csináltál :D Annyit elöljáróban elmondok, hogy ne tántorítson el az első 100 oldal. Azon át kell vergődni, de mindenképpen megéri :D

Mandi írta...

Huh, most tényleg megijedtem... Amúgy elég vastag darab (valahogy képek alapján nem ilyenre tippeltem, hanem mondjuk egy fele ennyire vastag könyvre) és ahogy belenéztem, a betűk is eléggé picik :D

Ezeket olvastam legutóbb...

Baby Signs: How to Talk with Your Baby Before Your Baby Can Talk
A ​király esztelen
Red Herrings
Szupernagyi
One True King
Az ​én váram
Kerekerdő meséi II.
Kerekerdő ​meséi
Hideg ország varázslói
Brer Rabbit Again
Viking és tündér - Beteljesedik-e újra az átok?
How Babies Sleep: The Gentle, Science-Based Method to Help Your Baby Sleep Through the Night
Tabuk és dilemmák a gyermeknevelésben
A pénz nem a fákon nő
Segítség, ember!
A slag
Menjek ​vagy maradjak?  Hogyan éljük túl a párkapcsolatot egy narcisztikus mellett?
Vágyakozás
„Anyább” ​anyák
Időtlen

Archívum

Rendszeres olvasók

Postaláda

Név

E-mail *

Üzenet *