z
2221, szigorúan szabados viszonyok
Stan es Pan
A nagy Gatsby

2010. november 6.

Hasznos holmik könyvmolyoknak


A Moly -on láttam nemrégiben egy hirdetést, ami egy kis technikai segítséget jelent könyvmolyoknak és arra gondoltam, hogy nem csak ez az egyetlen hasznos kütyü, úgyhogy bemutatnék 2 nagyon hasznos programot.

Könyvtár program nem csak könyvtáraknak:
Először is kezdeném a sort egy Jómagam programmal, aminek segítségével remekül lehet
rendszerezni olvasmányainkat, megadhatunk a könyv bevitelénél mindenféle adatokat, mint például a kiadás éve, hány kötetünk van belőle, milyen műfajú, író, könyvcím, sorozatcím, kiadás éve, ISBN száma, könyv ára stb...
Ha már felvittük a listánkat, tudjuk szerkeszteni a könyv esetlegesen megváltozott adatait, tudjuk törölni a listából, illetve be tudunk szúrni hozzá megjegyzést, ami akár lehet egy fülszöveg, vagy tőlünk egy sajátos kis ismertető, bármi, ami megjelenik a képernyő alján, ha kijelöljük az adott könyvet. Ugyanakkor van egy gombocska, amivel jelezhetjük, ha valakinek kölcsön adtuk, eztán a könyv más színt kap a listában, így pontosan nyomon tudjuk követni, melyik könyvünk hol kalandozik éppen (hátha valaki elfeledkezik róla, hogy kinek adta kölcsön a könyvét, ezzel nyomon tudja követni).
Szerintem igazán hasznos kis holmi, rendszerezi a könyveket, sőt, ki is tudjuk nyomtatni listába, hogy milyen könyveink vannak, vagy lementhető táblázatba. Rengeteg funkciója van, és akinek hatalmas a könyvtára, annak ez hasznos lehet, mivel még azt is megadhatjuk, melyik polcon található a keresett kötetünk... (a program ingyenes, teljes jogállású)
Részletek a Jómagam.hu -n: LINK A PROGRAMHOZ

Rengeteg az e-bookod? Rendszerezni szeretnéd? Esetleg olyan formátumú e-bookot találtál, amit nem tudsz megnyitni? Van megoldás, íme a Calibre.
A Calibre egy olyan program, ami menedzseli az e-bookokat, lehet vele egyik formátumról a másikra váltani, rendszerezni, hogy milyen könyvek vannak meg elektronikusan. Hasznos program azoknak, akik szeretik az elektronikus könyveket.
Íme egy oldal, ahol mindenféléket meg lehet még tudni a programról: LINK

És most, amit a moly.hu -n olvastam: egy kis kiegészítő a Calibréhez. A cikk mindent elárul, úgyhogy erről nem írnék semmit: LINK

Egyenlőre ennyi lenne. Ha tudtok ti is más, hasznos könyves programokat, írjátok meg kommentben :D

Oszd meg a bejegyzést! :

2 megjegyzés:

.dóri. írta...

Ezt a jómagam-os programot kipróbálom :) Eddig egy excel táblázatban gyűjtögettem a könyveimet - az se rossz, mert kiszámolgattam mi mennyibe került - évre lebontva, meg mennyit spóroltam :D

FFG írta...

Ezzel a jómagamos progi is kiírja, hogy mennyibe került a könyvtárad (könyvenként lebontva) :)

 

Mandi Könyvtára Copyright © 2013 Minima Template
Designed by BTDesigner Published..Blogger Templates · Powered by Blogger