Responsive Advertisement

2014. április 5.

M.C.Beaton - Agatha Raisin és az elültetett kertész (Agatha Raisin 3.)

Egy barátom ajánlotta az első kötetét a sorozatnak és azóta, ha könnyed krimit szeretnék, csak előveszem Agatha Raisin következő kötetét. Így történt ezúttal is, mikor a kezembe került Agatha Raisin 3. története.

Új lakó költözik Carselybe, míg Agatha távol van. Nem is tudja, de komoly konkurenciát kap a James Laceyért folyó küzdelemben. Egy nő, Mary Fortune ugyanis mindenkit behálóz, mindenkivel megkedvelteti magát a faluban.
Kíváló kertészkedési képességei segítségével egészen könnyedén beilleszkedik a falusi környezetbe, miközben mindenki a bámulatos kertjéről és virágairól áradozik.

Nagy a készülődés, ugyanis hamarosan mindenki megmutathatja, milyen a saját kertje. Agatha persze szeretne elismerést szerezni a legszebb kerttel, így szokásához híven mindent megtesz annak érdekében, hogy övé legyen a legjobb, a legszebb kert.

Arra viszont senki sem számít, hogy Maryt egyszer csak valaki elülteti, és ezzel megkezdődik a következő gyilkossági nyomozás - Agatha Raisin módra.

Agatha "Versengő" Raisin persze ezúttal is rengetegszer csinál magából hülyét, miközben hőn szeretett James Laceyéért küszködik. Ezúttal egy kétes nőt, Maryt kell legyőznie, aki a legtöbbekkel kedves, de meglehetősen skizofrén vonásai vannak. Közben jönnek a vandálok, akik kerteket dúlnak fel, és ezért indul az első nyomozás. Majd Agatha és James megtalálják az elültetett Mary Fortunet, és kiderül, hogy jóformán mindenkit megsértett a nő, és sokaknak lett volna indítéka a gyilkosságra.

Meglehetősen rövidre szabott könyv, amiben meglepetés nincs, humor viszont annál több. Mit is mondhatnék? Könnyed, délutáni krimi olvasmánynak elmegy, némi romantikával, némi falusi élettel fűszerezve, amibe belevegyül egy kis városi "csalás" is - ami ezúttal sem sül el éppen úgy, ahogy kitervelték. 

Nincsenek megjegyzések:

Ezeket olvastam legutóbb...

Baby Signs: How to Talk with Your Baby Before Your Baby Can Talk
A ​király esztelen
Red Herrings
Szupernagyi
One True King
Az ​én váram
Kerekerdő meséi II.
Kerekerdő ​meséi
Hideg ország varázslói
Brer Rabbit Again
Viking és tündér - Beteljesedik-e újra az átok?
How Babies Sleep: The Gentle, Science-Based Method to Help Your Baby Sleep Through the Night
Tabuk és dilemmák a gyermeknevelésben
A pénz nem a fákon nő
Segítség, ember!
A slag
Menjek ​vagy maradjak?  Hogyan éljük túl a párkapcsolatot egy narcisztikus mellett?
Vágyakozás
„Anyább” ​anyák
Időtlen

Archívum

Rendszeres olvasók

Postaláda

Név

E-mail *

Üzenet *