Responsive Advertisement

2014. október 12.

Újabb blogos módosítások - de miért?

Tudom, hogy elég sokszor változtatgatom csak úgy a blog sablonját. Ez többnyire azért van, mert mindig találok valami hibát az oldalon, ami nemigazán tetszik.

A főoldal

A mostani oldalt igyekeztem a legminimálisabbra beállítani, mintegy webazint kialakítva vele. A főoldalt nem sokan látjátok (statisztikák és más visszajelzésekre alapozva), ugyanis aki nem a főoldalról lép be, az elkerüli a képen látható látványt. A korábbi sablonoknál gyakori volt a visszajelzés, mely szerint a jobb vagy a bal sávban a bejegyzés mellett nem jó a menü, ezért tartottam jó ötletnek elrejteni a kütyüket az oldal aljára (előző sablon), hogy csak akkor jöjjenek elő, ha valaki például szeretne adott írótól vagy adott sorozatra rákeresni.

Ezzel azonban akadtak gondok. Például, ha a sorozat kicsit több részből állt, mint 3 (pl. Narnia Krónikái), nem tudta megnézni a többi kötetet, csak azokat, amik a sor végén szerepeltek (utoljára feltöltöttek).

Sokszor szóltatok olyanok miatt is, hogy "Én már fel vagyok iratkozva a rendszeres olvasóid közé, mégsem látom. Ez miért van?" Ez a menüpont az előző sablon összetettsége miatt olyanná vált, mint a népmese: hol volt, hol nem volt (de inkább az utóbbi). Feltételeztem, a túl sok script miatt, amiket már nem tudott elvinni az oldal, mert egy idő után már a GR scripje sem működött.

A címkék a bejegyzések alatt olyan szépen elszíneződtek, illetőleg minden hivatkozás, hogy még nagyítóval sem lehetett látni, vagy ha mégis, akkor nagyon nehézkesen.

Többek között ezekkel akartam leszámolni az által, hogy új sablonba öltöztettem a blogot. Most úgy állunk, hogy két kis nyilacskával lehet váltogatni a lapok között, és mindent igyekeztem láthatóbb helyre tenni. Egy kupacba a címkéket, egy kupacba a feliratkozásokat, egy kupacba az olvasással kapcsolatos dolgokat (jelenlegi olvasás, miről lesz bejegyzés stb...)

A twitter továbbra is hírfolyamként fog funkcionálni. Minden egyes hír megjelenik tehát a jobb oldali sávban, legyen szó megjelenésről, kiadási infóról, bármiről, ami arra érdemes és továbba is felkerülnek a posztok a Facebook oldalra. 

Mindenkinek jó olvasást!

4 megjegyzés:

akos.karesz írta...

Ha megengeded: a helyedben nem erőltetném sem a gótikus betűk, sem a fehérrel árnyékolt betűk használatát. A kettő együtt pedig... nos, nem szerencsés. (Főképpen, hogy utóbbinál gondot okoz az "ő".) Alapszínnek vagy nagyon világosat, vagy nagyon sötétet válassz, a főoldali ajánlóboxok középszürkéje elriaszt attól, hogy bárhova is klikkeljek. :-)

Mandi írta...

Kedves Akos.Karesz!
Köszönöm az észrevételeket! Sajna az alap színek a sablon tartozékai voltak, akárcsak a betűtípus.
Nem szeretném, hogy elriasszon a középszürkém a bárhova klikkeléstől :) mindenképpen kitalálom, hogy tudnám úgy módosítani, hogy jól nézzen ki :)
Mit gondolsz, a középszürke helyett valami világosabb jól állna oda? (valamilyen halovány szürkére gondolok)

akos.karesz írta...

Szívesen!
Vagy halovány, vagy még sötétebb.

Mandi írta...

Sötétebbre semmi képpen sem szeretném. Valahogy mostanában vonzóbbnak találom, ha egy oldal inkább üdébb, világosabb :) a régi sablonnál az is baj volt, hogy a betűszín nagyon beleolvadt a sötét részekbe, ezért nem is nyúltam bele abba, hogy sötétek a betűim, és hogy árnyékolt. Ezen szerintem nem is fogok tudni változtatni, azon viszont igen, hogy a gót betűkbe ne legyen túl sok ékezet (Ű, Ő)
Az alapszínt is a sablon határozta meg, csak késő este már folyt a szemem, hogy átvariáljam a hátteret :)

Köszönöm a jó tanácsokat! :) igyekszem átalakítani , hogy jól nézzen ki :)

Ezeket olvastam legutóbb...

Baby Signs: How to Talk with Your Baby Before Your Baby Can Talk
A ​király esztelen
Red Herrings
Szupernagyi
One True King
Az ​én váram
Kerekerdő meséi II.
Kerekerdő ​meséi
Hideg ország varázslói
Brer Rabbit Again
Viking és tündér - Beteljesedik-e újra az átok?
How Babies Sleep: The Gentle, Science-Based Method to Help Your Baby Sleep Through the Night
Tabuk és dilemmák a gyermeknevelésben
A pénz nem a fákon nő
Segítség, ember!
A slag
Menjek ​vagy maradjak?  Hogyan éljük túl a párkapcsolatot egy narcisztikus mellett?
Vágyakozás
„Anyább” ​anyák
Időtlen

Archívum

Rendszeres olvasók

Postaláda

Név

E-mail *

Üzenet *