Responsive Advertisement

2017. október 4.

Rachel Renée Russel - Egy nem túl eszes Okoska meséi (Egy Zizi naplója 5.)

Egy újabb érdekes és izgalmas Zizi naplója kötet következik. Egyszerűen zseniális alkotás, tökéletes kislányoknak, és fiataloknak, tele aranyos rajzokkal és zseniális szövegekkel.

Na ne... ugye nem gondoltátok, hogy az első négy rettenetes kötet után hirtelen olyan zseniális alkotással fog előrukkolni az írónő, ami levesz a lábamról?

Ezúttal Nikki még szánalmasabb szintre ereszkedik. A mindig oly szerény nagyképű liba szereptől nem tud elszabadulni. Ezúttal újságírói babérokra tör. Hogy is mondja? Jah, hogy ő igen remekül tud ám fogalmazni, hiszen a naplóját is ilyen tök jó stílusban írja, de nem tudja, hogy meg merje e kockáztatni azt, hogy írásait mindenki látja. 

Terve azonban félresikerül, hiszen McKenzie keresztbe húzza a számításait. Végül egy titkos név alatt lesz rovata. Ő lesz Okoska kisasszony, aki tanácsokkal látja el a diákokat... Ami szánalmas, hogy még egy tanár is tőle kér tanácsot... mert hogy a tanárnak ellopják a kollégák a szendvicsét stb... Komolyan, ilyen sok baromságot, ami ebben a kötetben van, ritkán látni egy helyen.

Amikor az újságírással foglalkozó tanára annyit mond, hogy akár anonymus is lehet az újságnál Nikki, a lány mit mond? Neki nincs anonymusa, az valami számítógépes program? Ahelyett, hogy hülyének mutatja magát, simán is rákérdezhetett volna, hogy elnézést, micsoda az az anonymus? Ehelyett büszkén hirdeti, mennyire idióta...

Végre túllépett azon a baromságon, hogy Brandon csak szánalomból hívja meg, sőt, még egy randit is felajánlott neki a fiú.

Amin meglepődtem, hogy minden szereplő színvonala csökken. McKenzie, Nikki ősellensége azok után, hogy rajtkapta Nikkit és csapatát, hogy betekerték wcpapírral a McKenziék háza előtti fákat mit mond? A lányok biztos el akarták takarítani azt, hiszen egy hódolója tekerhette be papírral a fákat, és akarta a házat is. Később persze megzsarolja Nikkit, hogy elárulja mindenkinek, hogy Nikki plátói szerelme tette, így választás elé állítva a lányt: vagy Nikki viszi el a balhét, vagy Brandon... és McKenzie szeretné az utóbbira kenni, hiszen akkor Nikki utálat tárgya lesz stb...

Összességében hozza az igen alacsony színvonalat. Igazándiból még mindig senkinek nem ajánlom. Az idősebb korosztálynak nem szórakoztató (még a rajzok ellenére se), a fiatalabb korosztály meg ne innen tanulja el a flegma, idióta viselkedési mintát...

GR-ezők szerint:

Nincsenek megjegyzések:

Ezeket olvastam legutóbb...

Baby Signs: How to Talk with Your Baby Before Your Baby Can Talk
A ​király esztelen
Red Herrings
Szupernagyi
One True King
Az ​én váram
Kerekerdő meséi II.
Kerekerdő ​meséi
Hideg ország varázslói
Brer Rabbit Again
Viking és tündér - Beteljesedik-e újra az átok?
How Babies Sleep: The Gentle, Science-Based Method to Help Your Baby Sleep Through the Night
Tabuk és dilemmák a gyermeknevelésben
A pénz nem a fákon nő
Segítség, ember!
A slag
Menjek ​vagy maradjak?  Hogyan éljük túl a párkapcsolatot egy narcisztikus mellett?
Vágyakozás
„Anyább” ​anyák
Időtlen

Archívum

Rendszeres olvasók

Postaláda

Név

E-mail *

Üzenet *