z
2221, szigorúan szabados viszonyok
Stan es Pan
A nagy Gatsby

2010. december 29.

Decemberi blog-meseÜdvözlet mindenkinek, aki ezt a bejegyzést olvassa!
Hú, azt sem tudom, hogy hol kezdhetném. A blog életében újabb hónap zárult, és aminek nagyon örülök, hogy a blog még mindig életben van, hála az olvasóimnak, akikből erőt merítek ahhoz, hogy tovább, tovább, tovább :D és a kommentelőkből, akik hozzá mernek szólni témákhoz/könyvekhez. Mindenkinek nagyon szépen köszönném ezúton is, hogy olvas, hogy kommentel!
De azért lássuk, mi történt itt. Először is essék szó a beszerzéseimről, mert hát ha nincs könyv, nincs olvasás, nemigaz?
Még csak hónap eleje volt, mikor egy antikváriumos "vadászatomon" rátaláltam M. Alice LeGrow - Bizenghast 1. című mangájára. Az ilyesmit nem húzom sokáig, míg a buszra várok, általában kiolvasok egy-egy ilyen kis füzetkét, szóval mire hazaértem, már tudtam, mi rejlik a borító alatt. Manga lévén nem írtam róla az oldalon, de most megemlíteném, hogy a sötét, jónak ígérkező történethez sajnos nekem nem tetsző rajzolás párosul... nem az én ízlésem, nem tűnik igényesnek, és kidolgozottnak. A Vízisten menyasszonya után meg kiváltképpen csalódást okozott ezen a téren...
Ezen a bizonyos szemezgetésen még velem jött Gaston Leroux - Az operaház fantomja is, amely napokig ott árválkodott, szóval megvárt engem :) Még nem fejeztem be, mert miután elkezdtem olvasni, rengeteg másik könyv is közbeékelődött, hisz tudjátok, hogy megy ez :D Valahogy képtelen vagyok rá, hogy egyszerre egyet olvassak :)
A Lybrum kiadó és persze Bridge közreműködésével (köszönöm ezúton is mindenkinek) hozzájutottam Rachel Ward - A menekülés (Számok 1) könyvhöz, ami nem sokáig "porosodott" az olvasatlanok polcán, utána viszont annál nehezebb volt írnom róla, mert valljuk be, kissé felkavaró olvasmány :).
A Pongrác kiadó jóvoltából (itt is szeretném megköszönni) megkaptam a Silvano Agosti - Pinokkió visszatér című meséskönyvet, ami meglepett, és ez sem állt sokáig azon a bizonyos "olvasatlan" polcomon, hamar sebtében elolvastam, hogy átkerüljön az olvasottakhoz :)
Természetesen karácsony, a szeretet ünnepe, meg az ajándékozásé. Magamtól magamnak nagy meglepivel készültem: Alex Flinn - Beastly (A szörnyszívű). Hát igen, ha már egyszer ennyire mesemániában szenvedek, meg Gigi már megint nem bírt magával, akkor lássuk a medvét alapon kaptam egy szőrös szörnyeteget, akinek a története elvarázsolt, és példával rukkolt elő, meg persze sok minden mással is ;) Nem csak magam ajándékoztam meg, a szüleimtől is kaptam két kötetet: Melissa Marr - Veszélyes játék + Veszélyes álmok (vagyis a Tündérvilág 1-2 -őt). Ebben is némileg Gigi keze nyomát érezheti a világ, ő hívta fel rá a figyelmemet, Amadea meg elérte, hogyszavazzak nála a borítóra, ami csodaszép (fent volt nála a listában) :) (mondjuk ez a Beastly borítójára is igaz, de az most mellékes). Az első kötet megismerése nem váratott sokat magára...
Még két könyvet említenék meg, amit szintén olvastam a hónapban (a Pinokkió, a Beastly, A menekülés és a Veszélyes játék mellett), ez pedig P.C.Cast+Kristin Cast - A vad (Éjszaka háza 4) és J. Goldenlane - Éjfél. Az Éjszaka háza 4 -re Gigi beszélt rá, hogy olvassam már el, ugyanakkor a könyv nem okozott csalódást, az előző kötetek miatt már sejtettem, mivel állok szemben, ellenben az Éjfél igazi rejtély volt számomra. Goldenlane -től már olvastam vérfarkasokról, lovagokról, boszorkányokról, tündérekről, de vámpírokról még nem... Szóval ért is meglepetés a könyv olvasása közben és nem is :D
Ebben a hónapban aztán minden volt: könyves játék, egy kis indulatosság, némi békesség, a szeretet ünnepe (alias karácsony) és sok-sok olvasás :D
Lobo elindította a "Csökkentsd a várólistád 2011" játékot, amiről szintén van egy részletező cikkem, továbbá a jobb oldali sávban láthatjátok az én csökkenteni kívánt várólistámat, és jelzem majd rajta, éppen melyik könyv került le :) 12 hónap, 12 könyv, ami remélhetőleg előbb elfogy, mint az év hónapjai ;) Csökkentsetek várólistát ti is!
És ha már várólistáknál járunk engedjétek meg, hogy felsorakoztassak 3 kötetet, amik lekerültek Lena91 listájáról:

  1. J.R.Ward - Éjsötét szerető
  2. J.R.Ward - Síron túli szerető
  3. Kathy Lette - Hogyan tegyük tönkre a férjünket
Ez azonban egy rendhagyó hónap zárása is és nem csak az ünnepek miatt. Mikor egy-egy hónap véget ér, következik egy új. Csakhogy december végén nem csak hogy új hónapot, de új évet is köszönthetünk.
Ez úton kívánnék mindenkinek boldog és sikerekben gazdag új esztendőt, sok könyvet, olvasást, és minden jót! Egy vagonnyi könyvet a hét minden napjára, meg ha belefér, akkor egy lakatlan szigetet is végtelen sok idővel felszerelve!
Találkozzunk 2011 -ben is!

Oszd meg a bejegyzést! :

6 megjegyzés:

Névtelen írta...

Remélem jól teltek az ünnepek. Boldog új évet neked is!

FFG írta...

Boldog új évet neked is!
Igen, köszönöm, egész jól telt :D
És remélem, neked is kellemesen teltek az ünnepek :D

sajtosrolo írta...

Ne is hagyd abba a blogolást!!:)
Boldog új évet kívánok neked is!

FFG írta...

Boldog új évet, Sajtosrolo!
(A blogolás megnyugtat, és a nyugalmat sosem adnám fel ;))

sajtosrolo írta...

helyes!;))

Névtelen írta...

FFG: Köszi. Nekünk is jól telt. :)

 

Mandi Könyvtára Copyright © 2013 Minima Template
Designed by BTDesigner Published..Blogger Templates · Powered by Blogger