Responsive Advertisement

2011. január 15.

Kiadásokról: Keresés eredményetelen - vagy mégsem?

Láttam, sokan keresik egyes könyvek folytatásait, így szeretnék némi információval szolgálni ezt illetően, hogy senki sem maradjon kétségek között. Íme néhány sorozat, és amit tudni lehet róluk:

Devlin Haynes - Vérvonal 4 (A Morgul) 

Először is elárulnám, hogy igen, én is kerestem, de nem találtam negyedik kötetet. Miért? Mert negyedik rész nem létezik.
 Erre vonatkozóan az író hivatalos oldalán találtam meg a választ, hogy miért:
"A Pro-Book Könyvkiadó próbálkozik új sorozatokkal, melyek egyike a „Vérvonal” sorozat, amibe 2009 tavaszán kezdtem, ezen az általam javasolt néven. Hogy a sorozatnak lesz-e folytatása, egyelőre nem tudom... fogalmazzunk úgy: technikai okok miatt." /Forrás/
Ez az író (akiről tudjuk, hogy magyar) hivatalos oldaláról származik, nem én találtam ki, de tényleg. Aki nem hiszi, járjon utána.
Az író hivatalos oldala: KLIKK
Tuan kiadós könyvek
Margit Sandemo - Varázsjelek 8

Mikor jelenik meg? Jó kérdés, a kiadó sem tudja rá még a pontos választ. A Tuan kiadó gondozásában megjelenő sorozatot sokan keresik, egy ideig egymás után jöttek ki a kötetei ennek a sorozatnak, aztán elapadt. Voltak ígéretek, mi szerint 2010 -ben megjelenik a 8. kötet, de ez már sansztalan, ellenben bizakodva nézhetünk előre, hátha tavasszal megérkezik.





Rob Thurman - Holdvilág

Aki ismer tudja, hogy az első kötete nagyon tetszett, kedvenc könyvem, meg minden. A kiadó többször is ígérte már, hogy kiadják, mutatták a borítót (ami itt szerepel, az a Tuan kiadó hivatalos fórumáról származik!!!), aztán volt olyan terv, hogy nyáron megjelenik, de nem lett belőle semmi.
Jelenleg, amit tudok róla az annyi, hogy a kiadó elnapolta a kiadást, nem ígérnek már semmit, hogy mikor adják ki. Nincs se ígéret, se kiadási dátum, semmi...
Az írónő egyébként már megjelentette a 6. részt is (angolul már olvasható).



Könyvmolyképzős sorozatok:
Becca Fitzpatrick - Crescendo

Ez ugye a Csitt, csitt folytatása, ami majd várhatóan, legkésőbb a Könyvhétre megjelenik, vagy ha mázlink van, akkor még valamivel előbb, tavasszal. Az a tutti, hogy még ebben a félévben kijön... elvileg.
Hogy sikerül e megvalósítani, majd kiderül, de a kiadó mostanában mindig meglepi az olvasóit ;)





Cassandra Clare - Üvegváros

A kiadó facebook oldalán a Vörös Pöttyös könyvek között olvasható egy olyan post, mely szerint csúszott a fordítás, így csúszik a trilógia záró kötete. Remények szerint április, vagy a Könyvhét környékén azért ez is megjelenik, hogy kiderüljön végre, mi a történet folytatása. :)











Nem a Könyvmolyképző könyveihez tartozik, de szerintem meg kell itt említeni Levy L. Smith - Dark Love sorozatát. Nagy titok lengi körbe, ki is az írója a Dark Love sorozatnak, és mindenki csak azt tudja róla, hogy az illető magyar. A negyedik kötet megjelenéséről semmi hír, de gyanítom, hogy valami hasonló történet lehet az ő negyedik részének kiadása mögött, mint a Vérvonal sorozatnál.
Nos, egyenlőre ennyi lenne azt illetően, hogy ki mikor érkezik a könyvesboltokba, vagy mikor nem, és bízom benne, hogy akik ezekre a kérdésekre keresték, most meglelték a választ :)
Mindenkinek további jó olvasást!

4 megjegyzés:

Kelly írta...

Rob Thurman-ra nagyon várok én is:) Imádtam az Éjvilágot.

Mandi írta...

Nekem az a kedvenc könyvem :D Sajnálom, hogy 2 éves ígérgetés után végül nem került nyomdába, és noha a magyar borító megvan (és még annál több is), még nem adják ki, és még nem tudni, mikor adják ki :)
Az írónő is kedves, magyarokat faggatott arról, hogy mi a helyzet a könyvével kis hazánkban :) és hogy magyarul hogy írják a címét :D

Kelly írta...

A könyvmolynál olyan szép eredményeket érnek el az olvasók a kiadó "zaklatásával" lehet hogy a Tuan-nál is ezt kéne csinálni. Minek veszik meg a jogokat, hogy aztán évekig nem adják ki...

Mandi írta...

Már rengetegen írogattak a kiadó fórumára, hogy mikor adják már ki a Holdvilág -ot, a kiadó nem válaszol a kérdésre, hogy miért húzódik el ennyire a kiadás :( pedig engem is érdekelne :)

Ezeket olvastam legutóbb...

Baby Signs: How to Talk with Your Baby Before Your Baby Can Talk
A ​király esztelen
Red Herrings
Szupernagyi
One True King
Az ​én váram
Kerekerdő meséi II.
Kerekerdő ​meséi
Hideg ország varázslói
Brer Rabbit Again
Viking és tündér - Beteljesedik-e újra az átok?
How Babies Sleep: The Gentle, Science-Based Method to Help Your Baby Sleep Through the Night
Tabuk és dilemmák a gyermeknevelésben
A pénz nem a fákon nő
Segítség, ember!
A slag
Menjek ​vagy maradjak?  Hogyan éljük túl a párkapcsolatot egy narcisztikus mellett?
Vágyakozás
„Anyább” ​anyák
Időtlen

Archívum

Rendszeres olvasók

Postaláda

Név

E-mail *

Üzenet *