z
2221, szigorúan szabados viszonyok
Stan es Pan
A nagy Gatsby

2011. április 1.

Márciusi áttekintő

 A március hónap is elment, de sajnos kevesebb időm maradt sajnos az olvasásra.Az első dolog, ami a legszembetűnőbb, hogy megváltozott a blog külseje, jobban, mint eddig bármikor.

A hónapom beszerzései:


Néha nem lehet ellenállni egy-egy remek lehetőségnek, így került hozzám egy akció során 4 kötet, majd még több, kisebb leárazás után a többi kötet.


Azok, amiket ebben a hónapban olvastam és fel is kerültek, nem voltak túlontúl sokan.

Tonya Hurley - Szellemlány: Egy aranyos könyvecske, amit köszönök Lena91 -nek.

Szergej Lukjanyenko - Éjszakai őrség: Egy könyv, amit sokan ajánlottak, és nekem is tetszett.

Neil Gaiman - Törékeny holmik: Egy novelláskötet, amit szintén  Lena91 -nek köszönhetek!

Richelle Mead - Örök kötelék (VA 5):  Ezúton is köszönöm az Agave kiadónak és Lobo -nak!


Továbbá olvastam, de nem került/kerül fel róla részletes írás a blogra:

William Shakespeare - Szentivánéji álom
Fülszöveg:
A Szentivánéji álom, Shakespeare korai komédiája feltehetőleg 1594–1596 táján íródott; 1598-ban már ismert színdarabként utal rá a drámaíró egyik kortárs. 1600-ban nyomtatták ki először. Valószínűleg egy főúri esküvő alkalmára készült, s – korabeli szokás szerint – a lakodalmi ünnepség során mutatták be, a darab előadása a mulatság része volt. Témája és cselekménye ehhez az alkalomhoz igazodik: szerelemről és házasságról szól, a szerelem útjában álló akadályok legyőzéséről, a viszálykodó szerelmesek megbékéléséről, a szerelmet korlátozó tilalmak és a beteljesülésre fenekedő veszélyek elhárításáról. De a daraba kerete is első előadásának a körülményeit jeleníti meg, mégpedig játékosan és önirónikusan: miközben Shakespeare társulata eljátssza a Szentivánéji álom című darabot az alkalmul szolgáló főúru esküvőn, a szentivánéji álomban zajló királyi mennyegzőn Theseus, Hippolyta és a többiek mulattatására az athéni mesteremberek alkalmi színésztruppja is színre visz egy színdarabot,a Pyramus és Thisbe című – Vackor, az egiyk műkedvelő szereplő szavával – „igen siralma skomédiát”, amely egyébként szintén a szerelemről és annak veszélyeiről szól.

Pár szóval úgy jellemezném, hogy tetszett benne a szerelmi sokszög, de nem ez a kedvenc művem Shakespearetől...

Ne feledkezzünk meg Lena91 -ről sem, akinek az a piszkosul-sokkk könyv köszönhető ott felül, a borítóknál: Lena hózárása

Mindenkinek jó olvasást április hónapban is!


   Oszd meg a bejegyzést! :

   0 megjegyzés:

    

   Mandi Könyvtára Copyright © 2013 Minima Template
   Designed by BTDesigner Published..Blogger Templates · Powered by Blogger