z
2221, szigorúan szabados viszonyok
Stan es Pan
A nagy Gatsby

2012. augusztus 30.

Hadd mutassam be!: Rose és egy könyvkupac

Ez most nem egy olyan könyves poszt lesz, amiben arról mesélek, hogy adott könyvet miért ajánlom vagy éppen miért nem.
Ez most nem Roseról, a Vámpírakadémia főhősnőjéről szól, és nem is olyan Roseokról, akik könyvekben szerepelnek.
Több napja már, hogy egy Névtelen kommentelő feltette azt a kérdést, amivel előtte már sokan megkerestek: Mi az a Rose gerincű könyv a repertoárom közepén?
Arra gondoltam, hogy ez egy rendhagyó poszt lenne, amiben mesélnék Rose -ról, és könyvtáram még egy meglehetősen furcsa lakójáról.

A poszt ihletét köszönöm a Névtelen hozzászólónak! Bízom benne, hogy ezt a posztot is látod, és megkapod a kérdésedre a választ. :)Ő lenne Rose:

Egy ajándékboltban találkoztunk, és azonnal beleszerettem a kemény borítójába, a frappáns kivitelezésébe, a masszív gerincébe. Több, hozzá hasonló könyv is volt az üzletben, különböző borítókkal (például lovas, tulipános, London városának ékességeit mutogató stb.) Több méretben is megtalálható volt akkor még, viszont Rose -ból csak egyetlen egy volt, így hát jött velem hazáig, és felkerült a könyvespolcomra, mint könyvtámasz :) Viszont, elolvasni a mai napig nem tudtam. Nem azért, mert nem szántam volna rá időt, nem azért, mert olyan vastag, hanem azért, mert ez rejtőzik a borító alatt....


Rose, a könyv formájú doboz

Tehát Roseból az olvasható éppen, ami benne van. Kíváló manga tároló, ugyanis 4 könyvecske elfér benne, így nem gyűrődnek szállítás során. Kezdetben kipróbáltam, mekkora a bendője, és belefért 3 Goldenlane könyv, 4 kötetnyi Varázsjelek, 3 kötetnyi Narnia Krónikái - csak hogy el tudjátok képzelni, mekkora lehet.Van még egy csodabogár a könyveim között, akiből legalább annyira nem lehet olvasni, mint Rose-ból.


A könyvek iránti szeretetem (mániám) miatt kaptam ajándékba. Ő egy könyvkupac, amiben sok régiesnek tűnő könyv van.
Viszont a látszat ebben az esetben is csal.
Kibelezett könyvkupac
Így néz ki hát belülről, illetőleg kibelezve. A piros könyvet felnyitva egy nagyobb, a barna könyvet kihúzva alulról pedig egy kisebb rekeszt kapunk. Könyvtáram legkisebb könyve (Christopher Moore - Ördögöd van!) sem fér bele, tehát tároló kapacitásban jócskán elmarad Rose -tól, viszont meglehetősen praktikus apróbb dolgok (pl. könyvjelzők) tárolására ;)


Ez lenne hát Rose titka, illetőleg a könyvkupacé.

Ha nektek is van valami hasonlóan különleges könyves holmitok/dolgotok, ne habozzatok, mutassátok meg nekünk! Kíváncsian várom, kinek milyen könyves (vagy könyvre hasonlító) érdekességei vannak. :) 

ui.: Legközelebb 2 olyan könyvet mutatok nektek, ami mások szerint selejtes, szerintem pedig meglehetősen különleges, egyedi darab. :)

Oszd meg a bejegyzést! :

7 megjegyzés:

Hiranneth írta...

Nekem is van egy ilyen régi könyvkupacnak tűnő dobozkám, még ballagásomra kaptam. Ennek is kisebb a kapacitása én a könyvjelzőkhöz (amiket készítek) tartozó medálokat, gyöngyöket tartom benne, illetve ha valami fontos kis papírom van, az is először oda kerül :D.

FFG írta...

Lehet kérni róla majd egy képet? Kíváncsi vagyok, hogy néz ki :)

Hiranneth írta...

Itt megnézheted:
http://www.facebook.com/photo.php?fbid=425080760862679&set=a.103669939670431.4434.100000822773853&type=3&theater

FFG írta...

De jól néz ki :D Ezt tényleg fel lehet tenni a polcra, és meg nem mondja senki, hogy az egy doboz :) Nagyon szép :)

Hiranneth írta...

Köszi :).
De nekem tetszik a te Rose-od is :). Már csak azért is, mert annak nagyobb a belseje :D

Dark Faerie Queene írta...

Ilyen nekem is kell (csak más mintával)! Csak tudnám hol lehet ilyet kapni.

FFG írta...

Én Zalaegerszegen vettem egy Sasfészek nevű ezotéria/ajándék boltban (ahol lehet venni füstölőket stb.), továbbá láttam már Győrött az Árkádban is (igaz, jócskán drágábban)
Vettem már tulipános mintával is, illetve Londonos látványosságokkal cifrázottat is, de Zegen volt még lovas bőrkötésestől kezdve mindenféle virágos, tavaszos, londonos stb... mintával :)

 

Mandi Könyvtára Copyright © 2013 Minima Template
Designed by BTDesigner Published..Blogger Templates · Powered by Blogger