Responsive Advertisement

2012. december 27.

Maki Murakami - Gravitation 1-4

Őszintén bevallom, ehhez a mangához előítéletekkel ültem le. Nem a téma zavart - homoszexualitás -, hanem az, hogy már láttam a belőle készült anime sorozatot, és nem tetszett. Meglehetősen idétlennek találtam az egészet, ez váltotta ki belőlem az ellenérzéseket.

Shindo Shuichi
Viszont kaptam belőle 2 kötetet (3. és 4. füzet), majd hibásként beszereztem az elsőt, végül happoltam rukkolán a 2. füzetecskét. Csak azután láttam tehát neki, hogy beszereztem az első könyvecskéket, és azt kell mondjam, teljesen megváltoztatta a nézőpontomat.

A története ugyanaz, mint az animének. Adott egy Shuichi nevű srác, aki szeretne énekes lenni, és ennek érdekében mindent a zene alá rendel. Nem csoda hát, hogy minden tárgyból bukásra áll, kivéve zenéből és rajzból. Dalszövegeket ír, és énekel, ezek mellett ő a bandájában, a Bad Luckban a szintetizátoros, míg egy jó barátja gitározik.


Egy szép napon azonban minden megváltozik, mikor elsodródik a kezéből az egyik dalszövege, és egy titokzatos férfi veszi fel, aki közli vele, hogy hagyjon fel a zenéléssel, mert a szövege valami rettenet, és Shuichi meglehetősen tehetségtelen.

Yuki Eiri
A fiú onnantól fogva keresi, hogy ki volt a titokzatos férfi, mígnem meglátja egy kocsiban, ami elé kiugrik. Némi nehézség, és véletlen folytán kiderül, hogy nem más méltatta a munkáját, mint a híres romantikus író Yuki Eiri. A férfi meglehetősen hűvösnek, bunkónak mutatja magát, valami azonban még sem hagyja nyugodni - akárcsak Shuichit.

Nemsokára a furcsa páros összeáll, és Yukinak rá kell jönnie: Shindo fülig beleszeretett. Míg Yuki azt nyomozza, miért történik mindez, mit akar tőle valójában Shuichi, addig a fiú próbál minél közelebb férkőzni a jégszívű Yukihoz, és mindent elkövet szerelméért, ami csak módjában áll. Azt akarja, hogy Yuki mindent saját maga mondjon el neki, hogy érezze a bizalmat.

Viszont a páros élete korántsem egyszerű, melyet néhol a kapcsolatuk is bonyolít, elvégre mind a ketten hímneműek. Shindo zenei karrierje elkezd fölfele ívelni, mely egy rivális bandának nemigazán tetszik, ezért mindent megtesznek, és minden eszközt felhasználnak, ami a kezükbe kerül, az sem érdekli őket, hány embert tesznek tönkre.
Yukinak felbukkan a jegyese, egy lány, aki nem adja olcsón Yukit. Shindonak tehát meg kell küzdenie Yukiért, amit nem könnyít meg, hogy fiúnak született.
 Shindo mellett azonban mindig ott áll legjobb barátja... vagy mégsem? A banda a feloszlás szélére keveredik hol ezért, hol azért, Shindo mégsem törik meg, és mindent felad Yukiért.

Rengeteg őrültséget bevállal az író szerelméért, aki elkezdi ugyan viszonozni, de nem lehet tudni, hogy valóban beleszeretett Shuichiba, vagy valami más cél vezérli. Yuki titokzatos, Shindo kíváncsi a titkokra, így a furcsa páros kiegészíti egymást...

Nem tudom miért, de olvasva sokkal nagyobb hatást gyakorolt, mint nézni a képernyőn őket. Sokkal több dolog nyert értelmet, és noha nagyon hasonlít egymáshoz a kettő, a manga változat valahogy közelebb hozta hozzám a szereplőket, mint az anime.

Már alig várom, hogy a folytatások is a kezembe keveredjenek, és folytathassam a sorozatot...





4 megjegyzés:

Névtelen írta...

Az a jó abban, hogy olvasom a blogod és konkrétan olvastam ezt a bejegyzést, hogy végre meg tudtam fogalmazni mi bajom volt az animével!
Köszi @FFG <3

Mandi írta...

Ma újra elkezdtem megnézni az elejétől, de a 2. rész közepéig bírtam, mert annyira rettenetes. A manga sokkal másabb, komolyabb, ugyanakkor mégis szolid humor van benne. Yuki sem egy ilyen begyöpösödött valaki, és ott van értelme a romantikus szálnak is - tehát látszik, hogy Yuki is kimutatja az érzelmeit -, nem úgy, mint az animében. Idétlen, hogy ajtókat és falakat törnek át a nagy semmiért... :(

Névtelen írta...

Lehet majd ha nagy leszek, kölcsön kérem tőled a mangát vagy elolvasom a neten!

Mandi írta...

Szívesen kölcsönadom, viszont ahogy néztem, magyarul csak 4 része jelent meg :)

Ezeket olvastam legutóbb...

Baby Signs: How to Talk with Your Baby Before Your Baby Can Talk
A ​király esztelen
Red Herrings
Szupernagyi
One True King
Az ​én váram
Kerekerdő meséi II.
Kerekerdő ​meséi
Hideg ország varázslói
Brer Rabbit Again
Viking és tündér - Beteljesedik-e újra az átok?
How Babies Sleep: The Gentle, Science-Based Method to Help Your Baby Sleep Through the Night
Tabuk és dilemmák a gyermeknevelésben
A pénz nem a fákon nő
Segítség, ember!
A slag
Menjek ​vagy maradjak?  Hogyan éljük túl a párkapcsolatot egy narcisztikus mellett?
Vágyakozás
„Anyább” ​anyák
Időtlen

Archívum

Rendszeres olvasók

Postaláda

Név

E-mail *

Üzenet *